Nekdo iz U.S. mi nakaže denar na trr

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Torej nekdo mi na trr nakaže dinare. (ni paypal ali podobno pač klasična transkacija)

Lahko kako izvee tako da dobi denar nazaj?

Imam modela ki bi rad kupil eno mojo uro, pošiljanje po povzetju se nebi šel,
se pa on strinja, da mi nakaže denar na račun, ko ga imam na računu pa mu jaz pošljem uro.

Negre se zato da mu jaz nebi poslal ure, bojim se, da je to kaka finta da bi on pol terjal denar nazaj
in bi mi ga banka trgala z računa, češ da sem mu nekaj obljubil in on tega ni dobil...
(itak bi hranil vse listine pošijanja, ampak izredno čudno se mi zdi da nekdo nekomu nakaže denar
po vsega napisanih 5ih mejlih in frendšipu na fejsbooku)

Cena je dokaj visoka (postavil več zarad barantanja), on pa kar direkt da bi on to BUY BUY BUY....

Nasveti?

Naj mu rečem da izvedema zadevo? Uro je našel na ebayu, nima oz. ne spozna se na paypal in bi on kr denar nakazal,
ga pa seveda nemislim nap*zdit...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Dej mu podatke pa nej nakaže, samo ne mu zdej dat kakšne kreditne kartice,ampak obični TRR
grin1.gif

Ce bo denar gor, pošlji uro. Če bos dobil samo po mailu "potrdilo" da je plačal...naslednji dan poglej če je denar na TRR. Če je,pošlji, če ni, poglej kolk je ura in si zapomni kdaj so te hoteli nategnit
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Pol ebaya posluje z bančnimi nakazili, tudi sam kakšno stvar tako kupim.

LP

Jaz tudi, kake manšetne gumbe za 4 funte, poster za 2 švicarska franka, ne pa stvar za 4 plače.

lost:
ja itak da na to finto potrdila o nakazilu ne padem, ampak da nebi on to bilokako drugače me nategnil,
se pritožil an banko da je sfulal številko trrja ali podobno in pol bi se meni vsedli na račun...

skrbi me ker se seveda ne poznama sprva sma spisala ene 5 mailov, zdaj sma na FB "frenda" in je sam
ponudil da bo nakazal in da naj nato pošljem...

Torej če še ko ve za kako finto da mu banak keš vrne, pol prosim da se javi, ker model bi naj v ponedeljek nakazal jaz pa v torek poslal, tak da še mamo nekaj časa za razmislek.

nevmesno:
ve kdo za kak račun kjer nerabim imena oz me nato več ne najdejo?
confused-1.gif

Pač silim se v to prodajo, ker bo model kupil stvar za ceno katera je res sanjska zame kot prodajalca.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo toliko v info... denar ne bo naslednji dan po njegovem nakazilu na tvojem TRRju, posebej če je tipo iz ZDA. Računaj nekje do 5 dni da boš imel priliv.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Banka sama ne jemlje iz tvojega računa razen v primeru, ko gre za davčni ali pa sodni sklep.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Po eni strani gledano (preventivno) maš prav. Po drugi strani pa če prebereš celo temo na priloženem linku (predvsem stran 2) ugotoviš, da mu je banka vrnila denar na lastne stroške, ker so hudo zahebali ko so se sami šli razsodnike..
smile-1.gif

Se je očitno neka teta v oddelku plačilnega prometa konkretno zahebala...

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Ne samo da površno pišeš, še bolj površno bereš
grims-1.gif

hint : AU je Avstralija, Avstrija je AT

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
mX: brez skrbi, banka take vrste nakazila na tvoj račun NIKAKOR ne more več preklicat. Še če ti kdo po pomoti nakaže denar, je od TVOJE dobre volje odvisno ali mu ga boš vrnil. Lahko gre samo na sodišče, tam pa... Tko da brez panike, karkoli bi banka naredila bi v svojo škodo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
mX: brez skrbi, banka take vrste nakazila na tvoj račun NIKAKOR ne more več preklicat.
Čeprav je linkan primer, da so to naredili?
Čeprav je policija opozarjala, da se pri raznih nigerian scam-ih ravno to počne?