Nekdo iz U.S. mi nakaže denar na trr

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
stein, ne me narobe razumet, seveda banka lahko vse, samo bo v svojo škodo ne tvojo. Če jaz hočem recimo punci nakazat 5000€ pa se zmotim in nakažem Jožetu ga lahko samo prosim, da mi denar vrne, banka tega več ne more. Seveda greš lahko na sodišče, tožiš in dokazujeta vsak svoje ampak kar on dobi na račun je njegova sveta stvar, samo sodišče, durs,... lahko vzame. Banka je finančna ustanova in njih ne sme in jih niti nima kaj brigat zakaj si ti dobil denar na račun. Narobe pa mislijo tisti, ki rečejo če bi meni ena firma nakazala par mio eurov, bi vzel pa ne bi vrnil. Tu je pa druga zgodba, dokaži ti sodišču, da si imel posel za par mio eurov z SCTjem recimo, veš da te pojejo
smile-1.gif
.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Torej nekdo mi na trr nakaže dinare. (ni paypal ali podobno pač klasična transkacija)

Lahko kako izvee tako da dobi denar nazaj?

Ne da se mi brati cele teme, morda bom ponovil odgovor od koga, ki je ze napisal isto:

Ce ti denar nakaze, ga ne more dobiti nazaj, ko je enkrat na racunu. Pika.

Pri teh nategih gre za drugo stvar: on rece, da ti bo denar nakazal, poslje ti pa cek (po moznosti ponarejen certificiran cek, t.i. "money order"). Ti ga neses na banko, potem sta pa dve moznosti:

1: Banka ti ga takoj izplaca in pobere tvoje podatke, da te bo terjala nazaj in prijavila in kajjazvemkajse, ce cek ni veljaven. Na to opcijo racunajo pri nategu. Taka banka je recimo NLB.

2: Banka ga da na inkaso in ti ne vidis denarja cca. en mesec, dokler ni jasno da je cek pravi. Ker so ljudje ponavadi neucakani in pozresni, inkaso pa za povrh se stane, raje najdejo banko, ki izplaca takoj. Banka, kjer gre striktno na inkaso, je recimo Gorenjska banka Za nategovalca je to neugodno, ker ga banka seveda razkrije; kdo je pa na banko prinasel ponarejen cek in poskusal dobiti denar, se pa tudi ve ... hop Cefizelj!, pa nisi v resnici nic kriv.

V glavnem, ce te poskusa nategniti, potem te zelo kmalu (se preden prejmes cek) obvesti, da se je premislil, da mu je zelo zal in da ti bo kompenziral tvoj trud s tem, da lahko ti obdrzis del kupnine, njemu pa da nakazi nazaj (operativna beseda: nakazi, torej tako, da je nepovratno) samo del kupnine, recimo 80%, tebi pa naj ostane 20% + artikel.

Cez nekaj casa te banka terja za celoten znesek, najbrz se pojavijo na vratih taplavi, ti si verjetno ze zapravil tisti denar, ki je "padel z neba" in imas zdaj problem, nategovalec pa ima 80% dobicka od tvoje pozresnosti.

Ce ti nakaze (npr. po SWIFTu, ali pa konec koncev tudi preko Western Union Money Transferja), potem lahko samo se k tebi domov pride in te nalomi, ce mu kaj ni prav.

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:Ce ti denar nakaze, ga ne more dobiti nazaj, ko je enkrat na racunu. Pika.

Kaj pa onim delavcem ko so plače pobrali iz računov? Tiste ki so jo dvignili so celo poklicali da prinesejo denar nazaj na banko...res, podjetje ni krilo plačila, ampak banka je denar nakazala!

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Pazi, nategnejo te kot zajca... On plača nakazilo s kreditno kartico - transakcija steče. Tebi se na trr dinarčki prikažejo. Konec meseca, ko znesek dejansko odtegnejo pa kartica nima kritja. Pa si tam... Tako so sodelavko nategnili židi, ko jim je oddala apartma...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Pazi, nategnejo te kot zajca... On plača nakazilo s kreditno kartico - transakcija steče. Tebi se na trr dinarčki prikažejo. Konec meseca, ko znesek dejansko odtegnejo pa kartica nima kritja. Pa si tam... Tako so sodelavko nategnili židi, ko jim je oddala apartma...

LOL, pa koliko si ti star, da verjameš zgodbicam, ki so enostavno nemogoče?! Ali pa si morda totalen analfabet v bančnih poslih?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik gulikoza pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:Ce ti denar nakaze, ga ne more dobiti nazaj, ko je enkrat na racunu. Pika.

Kaj pa onim delavcem ko so plače pobrali iz računov? Tiste ki so jo dvignili so celo poklicali da prinesejo denar nazaj na banko...res, podjetje ni krilo plačila, ampak banka je denar nakazala!

Ti meni nakazi z najbolj navadnim placilnim nalogom 25 EUR, ko bo denar na mojem racunu, ti pa jaz placam za gajbo piva, ce ti ga uspe dobiti nazaj (nazaj torej dobis svoj denar, plus mojega, sicer bom pac jaz na boljsem za eno gajbo), pa se na forumu bom objavil da sem totalen [censored], ki nima pojma o bancnem poslovanju
smile-1.gif
Posteno ? Dal ti bom recimo 10 dni, to je menda dovolj casa, da ga dobis nazaj. Kontaktiraj me na ZS za stevilko racuna.

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Jasno da to ne bo šlo ko bova hotela to jaz ali ti. Samo pravim, da se je v preteklosti izkazalo, da banke le vzamejo denar iz računov če je treba...

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
No, star sem dovolj, vem da je to mogoče, sodelavki pa tudi popolnoma zaupam... Očitno pa imamo tu tebe, ki si najbolj pameten na tem svetu, banke imaš v malem prstu in veš, da se to ne da, zato svetuješ uporabniku, ki je napisal post, da naj se kar loti te prodaje, kajneda. Ali pa se morda motim? Če si tako prepričan v vse to je najbolje, da se ponudiš, da boš kril stroške, če bo kaj narobe. Bumbar.

Nazadnje urejeno:

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
cbb, kot prvo me ne žali z BUMBARjem!!! Ukvarjam se z bančnimi posli in če si prepričan, da imaš več pojma kot jaz, te lahko povabim lepo na banko, kjer boš mojim šefom razložil svoje poglede, vizije in seveda trike, ki jih imaš v malem prstu. S tvojim znanjem ti seveda ne bo problem prilesti do vodilni pozicij od koder boš lahko odpikale take noobe, kot sem jaz, z lahkoto!
Tale tvoja sodelavka je pa bolj v stilu rekla kazala. Poznam take primere in širjenje prirejene resnice, ko pa se osebo sooči z dejstvi je pa kar naenkrat tudi njena verzija 'malce' drugačna.
In kje točno sem napisal ,da naj se loti take prodaje??? Prosim če me citiraš, ker jaz sem replyal samo na tvoj post...
Tole okoli tvoje Tramontane je pa zelo jasno kako in kaj. Malo pomisli preden pišeš in napadaš ostale s svojim 'znanjem', ter poleg tega strašiš uporabnike, kako jim lahko nekdo trga denar z računa!

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Če je natakar iz istega pos terminala potegnil dvakrat isti znesek, se ve koliko je ura. Če pa mXu nekdo nakaže denar, ga NE MORE NIKAKOR sam zahtevat nazaj. Če mu banka ugodi, je njena krivda, pa pika in ja, tudi sem sam sem delal na NLBju.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
GSMobil, me prav zanima, če bo tebu uspelo to dopovedati uporabniku cbb. Mene je odpikal z bumbarjem, ko sem mu pozkušal dopovedati. :D
Sicer pa, kaj pa mi vemo... Njemu je pa sodelavka rekla kako in kaj... Sodelavka ve...

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Cbb zgodbice sodelavke tudi jaz ne verjamem čisto najbolj, pa čeprav niti nimam kreditne kartice.
Sicer pa:
Pred kakšnimi tremi leti smo kot društvo nakazali neka sredstva na napačen račun nekega mizarja v okolici.
To smo opazili šele (kaj je delala blagajničarka, ex predsednik, računovodkinja? ne vem) spomladi ob bilanci!
Ex predsednik gre na banko in denar je bil hitro nazaj (dan ali dva). MIslim da so nekaj na banki zajebali s št. TRR. Dvomim da so iskali "soglasje" prejemnika za vrnitev denarja. Pa ni bilo tako malo denarja v igri.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Sem našel način;

Kupil bo Paysafe za moj znesek, mi dal kodo, denar si bom naložil na moj poker acc. in si nato prenakazal denar.
V smislu kot da mi nekdo pošlje št. mobikartice. Zgubil bom cca 2,5% kupnine, ampak je pa 105 safe. Pač paysafe
smile-1.gif

Hvala vsem za trud in nasvete. (ko sem mu to omenil je rekel da ni blema da mu je v osnovi vseeno)

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Ne da sodelavka ve, sodelavka je oddala apartma. Aprtma so plačali s kreditno kartico. Transakcija je bila izvedena in veljavna. Denarja ni dobila.

Seveda se na banki ni pozanimala, kaj se je zgodilo in kam je šel denar, ki je bil že na njenem računu, ampak je spletla scenarij, ki ga sedaj širi naokrog.
Imaš kreditno kartico? Si že plačeval z njo? Kaj so zgodi, ko ni kritja??? Te pokličejo nazaj v špara, če boš vrnil kruh in jogurt, ker jim sedaj bilanca ne štima?!
hysterical-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:

Imaš kreditno kartico? Si že plačeval z njo? Kaj so zgodi, ko ni kritja??? Te pokličejo nazaj v špara, če boš vrnil kruh in jogurt, ker jim sedaj bilanca ne štima?!
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif