Nekaj za nostalgike

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Sicer pa se da danes dobiti tudi zaresen USB joystick z mikrostikali, npr.:
http://www.vesalia.de/e_competitionusbc64cx.htm
ki preverjeno deluje tudi z VICE emulatorjem (najbrz tudi kaksnim drugim, a se nisem sprobal, zna priti prav tudi za kaksen DOSbox ali drug spil).

Pri C-64 sem imel dva taka
the_arcade.jpg

in nisem poznal nikogar, ki bi imel kaj podobnega -- vecina jih je imela tiste joysticke brez "klikov" (z enimi vakuumskimi nogicami za prisesati na mizo), ki so bili pac bolj primerni za razne olimpijske igre in podobne spile, kjer je bilo pomembno, da si cimhitreje premikal palico levo/desno.
smile-1.gif

Hvala za link. Že naročil enega, da bo lahko ata spet špilal Boulder Dash
grin1.gif

Zdaj rabim samo še EEPROM programator najdet, da se bo dalo zagnat s cartridge-a...

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
ksz. za vikend sem iz kleti poregnil Amigo in Commodore 1084s monitor. Hehe celo DELA, pa zanimivo, da igrce (seveda piratske, takrat se je to normalno oglaševalo povsod) na disketah še delajo (DD disketa 880kb amiga format)!

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik wilin pravi:
Hvala za link. Že naročil enega, da bo lahko ata spet špilal Boulder Dash
grin1.gif

Zdaj rabim samo še EEPROM programator najdet, da se bo dalo zagnat s cartridge-a...
Tisti joystick na linku je za priklop na USB in je predvsem za emulatorje misljen... Ne vem, ce bos to lahko na C64 priklopil.
wink-1.gif

Imas pa malo morje enega hobi hardvera v vse mogoce smeri. Zanimiv je npr. tale
http://www.commodoreserver.com/
kjer imas dejansko "oblak" za Commodore. Gor se lahko konektas z emulatorjem ali pravim C64 (za slednjega pa rabis en kos opreme, ki ga tudi prodajajo na tej strani). Potem imas dostop do public skladisca iger/programov, pa na svoj account jih lahko nalozis.

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Sem nabavil ta pravega (14.99 + 6.90 poštnine).
Acoustic Coupler pa ni podprt?
tongue-1.gif

Za igre nalagat imam kasetnik (čeprav dela že bolj slabo, tako da ne prebavi novih/daljših kaset -.-¢) + vmesnik za snemanje kaset. No, disketnik je tudi v kleti, samo za par iger obrnit bodo tudi kasete dobre
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Pa šraufnciger pa slavni Štelovanje glave ne pozabit
smile-1.gif

Pa daj ne reči kako sma z bratrancem (uporabnik Roby) zadevo sposervisirala
smile-1.gif
Prvo nabijama formule, pol neko košarko,
pa ko se je zadeva "vsipala" ko sma pičla šraufnciger ven pa nastavla bad-ass nastavitve, vrat ali kako sma mu rekla
smile-1.gif

Iščem sliko, pa ne najdem
smile-1.gif

Sem pa nasel tole, ker v debati comodore-atari-amiga-nintendo-sega sem pa takoj zraven
smile-1.gif

commodore-64-shove-your-xbox-up-your-ass.jpg

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Un slalom na drugi sliki je bil pa tudi redno "vprasanje" v enem kvizu na TV SLO (oz. takrat se TV LJ), skupaj z Dig Dug. Ne spomnim se vec, ce je bilo od Mise Molk ali Mita Trefalta.
aplauz.gif

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Manic Miner, Jet Set Willy, Scuba dive, Hobbit(prva avantura), Atic attack...moje najljubše igrce na radirki...pa Centronixov umesnik z reset tipko in priklopom za joystick...na začetku je biu Quickshot...pol ga je zamenju Quickshot2 in na konc pa Kempstonov joystick z svojim umesnikom:))
jao...kok je tole nazaj
Pol ga je zamenjou Amstrad/Schneider z monitorjem na konc pa Amiga 500...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Jaz sem imel takega:
Quickshot.jpg

Sicer na Spectrumu, ampak mi je homemade interface za joysticke nagajal 100/h ...
Ehhh. to so bili časi... Pa nabijanje BombJack-a...

Ojojoj..dva taka sem polomil:)))) oba z olimpijado! Proti koncu je bil ze tako majav,da sem ga v zrak dvignil,prijel spodaj za ohisje in majallevo/desno ( za tect..celmaraton sem pritekel )
smile-1.gif
)