[NAVIGACIJA] NAVIGON 6.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Jaz če bi se odločal katerega vzet, bi vzel 7110.
Naprava ima BT,TMC .... itd. Razlika v ceni je pa 110€, kar ni pretirano dosti, za nekaj dodatkov več, ki ti jih omogoča N 7110.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik steni pravi:
Navigon 8110 v Comtronu še ni dobavljiv, na vprašanje po telefonu kdaj bo je bil danes odgovor: Pokličite drugi teden!
Evo včerajšnji citat iz comtrona:

Citat:
Kar se tiče dobave, 8110 je že na voljo in bo po poslovalnicah v naseldnjih dveh dneh. MPC z DDV je 449 EUR.

Nazadnje urejeno:

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Petek pa prosim ne bodi skromen z opisi ko nabaviš zadevo. Sam sem pred enakim nakupom le da je sedaj na izbiro še 8xxx ki pa je predrag in se mu tako še uspešno upiram :D.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Glej, če imaš viška denarja, potem itaq nimaš kaj za razmišljat ... vzameš 8110 Navigona, ampak verjemi mi, da te bo Navigon 7110 ki je cenejši prav tako pripeljal na izbran naslov. Če pa kupuješ napravo zgolj zato, da jo imaš potem pa stisni zobe in kupi dražjo, tako bodo drugi občudovali zadevo, čeprav od tega nimaš nič, razen stroškov.
cool-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Sam sem se pred 14 dnevi kot popoln laik odločil kupiti navigacijo in brskal po internetu, bral mnenja,...
Kolebal sem med navigonom 5100 in garminom 760. Šel sem v Comtron v BTC. Zagledal sem 2100 max, ki je boljše oblike kot 5100 (širok zaslon in še nekaj stvari), proti garminu pa me je prepričal opomilnik na hitrost.
Opozorili so me, da Hrvaška ni pokrita oz. samo glavne prometnice, pa sem ga vseeno vzel.
Ostalih naprav ne poznam, lahko pa podam svoje mnenje o navigonu 2100 max:
- opomilnik na prekoračeno hitrost je nastavljiv (5, 10, 15, 20 km/h) in deluje zelo natančno (znak na avtocesti +/- 10 metrov), poleg tega stalno kaže omejitev hitrosti, razen v naseljih
- kaže hitrost vožnje in nadmorsko višino,
- kar se ulic tiče v Sloveniji (vozil sem Ljubljano, Rakitno, Vrhniko, Polhov gradec, Kranj) pokaže na zemljevidu vsak kolovoz - tudi gozdno pot dolgo 20 metrov,
- reality view deluje na izhodih iz avtocest,
- opozorila na stacionarne radarje pri nas ne delujejo,
- kje te pelje, je odvisno od opcije, ki jo določiš (fast, short, optimum). Sam sem imel nastavljeno na optimum in me je res iz Rakitne v Polhov gradec peljala po čudnih poteh, vendar ko sem popravil na fast, res izbere ne najbližjo, ampak najhitrejšo pot (Vič-Moste) po obvoznici,
- Hrvaška ni slabo pokrita ampak za moje pojme v redu (najde miniaturno ulico na Krku v Punatu),
- pripelje te točno na naslov in to ne samo v Ljubljani.
Morda imajo to vse naprave, vendar tega ne vem. Podal sem le svoje izkušnje.
Lp

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Eno vprašanjce
smile-1.gif
. Ali naj bi opozarjanje na radarje delovalo takoj ali je potrebno dokupiti POI warner. Pa seveda ali si dobil že naložen Realiti view.

LP
smile-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Čudno, meni se pa zdi, da opozarjanje na radarje deluje. Zraven znaka za omejitej se pokaže še kamerca in pa zvočno opozorilo je drugačno. Zdele se pa res ne morem spomnit, kakšno je to opozorilo
Danes je recimo fotr vzel navigacijo, ker je šel na business meeting v Rijeko. Izbrana ulica je imela samo eno hišno številko (št. 50), zatorej smo jo izbrali, čeprav je sam želel št. 70. Zadeva ga je pripeljala prav, samo v nasprotni smeri :D
Pač mankajo hišne cifre... drugače pa super deluje.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič

Imam napravo, bila je edina ki so jo dobili v Ljubljani, vse je bilo naloženo in sem jo le vklopil in drugega dela nisem imel.
Rekli so mi tudi, da oni nekaj sodelujejo (ne vem točno pri čem) glede Navigona in da vsakomur zastonj naložijo nove mape, ko le te pridejo ven.

Kar pa zadeva stacionarne radarje, mi je bilo rečeno, da je vse že zraven in je pokrita vsa Evropa razen Slovenije (stacionarni radarji), le te pa da se da vnesti tudi ročno.
Nekdo je že odgovoril za radarje, sam pa se nisem peljal še mimo nobenega, tako da niti ne vem ali v Sloveniji tudi deluje. Če pa,
nahrung002.gif
.

petek

Zelenc'
18. maj 2008
7
0
1
Velenje
Kaki carji ste tu gor. Najdeš pa glih kar te zanima.
Hvala vsem.
V prihodnjih dneh pa vam natančno poročam moje izkušnje s 7110. Za enkrat je vse kullll.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kaj je to PNA ali PDA?
PNA = Portable Navigation Assistant, torej prenosna navigacijska naprava, torej takšna, ki ni vgrajena v avtomobil ipd.
PDA = Personal Digital Asistant oz. dlančnik.

Ponekod najdeš namesto PNA tudi PND končnico.. Portable navigation device.