Sam sem se pred 14 dnevi kot popoln laik odločil kupiti navigacijo in brskal po internetu, bral mnenja,...
Kolebal sem med navigonom 5100 in garminom 760. Šel sem v Comtron v BTC. Zagledal sem 2100 max, ki je boljše oblike kot 5100 (širok zaslon in še nekaj stvari), proti garminu pa me je prepričal opomilnik na hitrost.
Opozorili so me, da Hrvaška ni pokrita oz. samo glavne prometnice, pa sem ga vseeno vzel.
Ostalih naprav ne poznam, lahko pa podam svoje mnenje o navigonu 2100 max:
- opomilnik na prekoračeno hitrost je nastavljiv (5, 10, 15, 20 km/h) in deluje zelo natančno (znak na avtocesti +/- 10 metrov), poleg tega stalno kaže omejitev hitrosti, razen v naseljih
- kaže hitrost vožnje in nadmorsko višino,
- kar se ulic tiče v Sloveniji (vozil sem Ljubljano, Rakitno, Vrhniko, Polhov gradec, Kranj) pokaže na zemljevidu vsak kolovoz - tudi gozdno pot dolgo 20 metrov,
- reality view deluje na izhodih iz avtocest,
- opozorila na stacionarne radarje pri nas ne delujejo,
- kje te pelje, je odvisno od opcije, ki jo določiš (fast, short, optimum). Sam sem imel nastavljeno na optimum in me je res iz Rakitne v Polhov gradec peljala po čudnih poteh, vendar ko sem popravil na fast, res izbere ne najbližjo, ampak najhitrejšo pot (Vič-Moste) po obvoznici,
- Hrvaška ni slabo pokrita ampak za moje pojme v redu (najde miniaturno ulico na Krku v Punatu),
- pripelje te točno na naslov in to ne samo v Ljubljani.
Morda imajo to vse naprave, vendar tega ne vem. Podal sem le svoje izkušnje.
Lp