[NAVIGACIJA] NAVIGON 6.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ja do zdaj me je vedno pripeljala točno na naslov. Tudi usmerjanje po cesti je natančno npr. (v angleščini) "čez sedemsto metrov zavijte levo; čez tristo metrov zavijte levo in takoj desno; zdaj zavijte levo in takoj desno; prispeli ste na vašo lokacijo" tisti "zdaj" za zavijanje je točno na križišču in ne kakšnih 30 metrov prej, kot mi je včeraj govoril prijatelj, ki ima garmina 250.
Tudi ko je baterija skoraj prazna, te glasovno še vedno vodi, le zaslon ne deluje.
Je pa res, da sem sprobal le kakšnih 15 naslovov (v Ljubljani, Kranju, Polhovem gradcu, in še nekaj v okolici LJ).

joze111

Zelenc'
5. maj 2008
5
0
1
ali POI warner 6 deluje tudi za navigon 7?
do sedaj sem zasledil da je samo za navigon 4, 5, in 6.
Mi prosim lahko kdo napiše free link ali pa torent za poi warner.
hvala in lp,
jože

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Če govoriš o POI warnerju za PNA 2110 max, je na napravi naložen PoiWarner 2.8.2. Upam, da sem te prav razumel.
LP!

Gregc

Zelenc'
5. maj 2008
8
0
1
Mam eno vprašanje, a so Q2 mape za imetnike navigona (7110) za kupit al se, jih da updateat. Ker drugač bo treba posebi vlečt mape dol.

lpp

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Po moje jih je treba plačat. Glede na to, da je FreshMaps za 8110 za dve leti zastonj, za 2110 max pa pa košta 19,95€ za dve leti, je najbrž za vse druge potrebno plačati. Cena 99 € je sicer za dve leti updateov, mape pa naj bi osveževali na dve leti. So pa že tudi v "trgovini".
LP!

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Citat:
Uporabnik Company pravi:
Po moje jih je treba plačat. Glede na to, da je FreshMaps za 8110 za dve leti zastonj, za 2110 max pa pa košta 19,95€ za dve leti, je najbrž za vse druge potrebno plačati. Cena 99 € je sicer za dve leti updateov, mape pa naj bi osveževali na dve leti. So pa že tudi v "trgovini".
LP!

Kako na dve leti, kaj ne na tri mesece, le naročnina na FreshMaps naj bi veljala dve leti.

josip_broz

Pripravnik
27. apr 2008
73
0
6
Maribor
Imam 1 vprašanje. Ko naložim MN6.exe na kartico in zaženem mi javi da nimam podpisanega certifikata oz ga ne najde ! V čem je problem ?

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik josip_broz pravi:
Imam 1 vprašanje. Ko naložim MN6.exe na kartico in zaženem mi javi da nimam podpisanega certifikata oz ga ne najde ! V čem je problem ?

Zdaj če pravilno sklepam, si .exe fajl skopiral na SD kartico in hotel na dlančniku zagnat ta .exe z dvojnim klikom !?
Fajli .exe se ne zaganjajo na dlančniku, ampak so končnice zagonskih fajlov ponavadi .cab.
To datoteko moraš zagnat na računalniku.
Pri namestitvi Navigona potrebuješ čitalec kartic, saj med namestitvijo le tega tudi zahteva, prav tako SD kartico, katero namestitveni program poimenuje v MN6 .... obvezno moraš ob namestitvi programa imeti na voljo pri izbiranju VSAJ eno karto-mapo, da ti jo naloži med inštalacijo, drugače te ne spusti naprej. Kasneje jo lahko zbrišeš in v mapo maps skopiraš svoje karte.

Če pa imaš mapi 2577 in MN6 potem pa zgornji postopek odpade, saj ob vstavitvi SD kartice v dlančnik se namestitev sama prične .... samo slediš navodilom na dlančniku. SIMPL ...
pozdrav.gif

josip_broz

Pripravnik
27. apr 2008
73
0
6
Maribor
Joj, sem ugotovil v čem je bila napaka ! Mapi 2577 in MN6 bi moral kopirat na SD kartico ! Sedaj zaženem in že dela, Ampak ne norem nič klikat,meni pa vidim. Najverjetneje bo treba karte inštalirat ?

Nazadnje urejeno:

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Ali Navigon podpira načrtovanje rute vmesnimi točkami (npr iz Vrhnike te pelje do Maribora preko Kopra :p, ti pa bi raje šel mimo Celja in ga pač izbereš za vmesno točko). Koliko vmesnih točk je možnih. Ali za načrtovanje rut obstaja kaj podobnega kot je Garminov Mapsource (če je bilo na to že odgovorjeno me prosim skurcajte preko ZS in ne smetite teme
smile-1.gif
)

Pa še to Admini ali menite da si Navigon ne bi zaslužil svojega podforuma kot naprimer Garmin ali Tom Tom. Zadeva se širi in popularizira tako da je pomoje čas.

LP

Nazadnje urejeno:

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Seveda podpira. Obstaj "Route Planning", v katerem mu lahko podaš večje število točk, skozi katere nameravaš potovati, poleg tega lahko tudi vsako pot shraniš in jo kasneje prikličeš. V bistvu podobno kot MapSource, vendar narejeno na PNA napravi. Hitrost izdelave poti je odvisna le od tvoje spretnosti pri iskanju/določanju točk, skozi katere nameravaš potovati
smile-1.gif
. Nisem pa našel nobene omejitve glede števila vmesnih točk.
LP!

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik josip_broz pravi:
Joj, sem ugotovil v čem je bila napaka ! Mapi 2577 in MN6 bi moral kopirat na SD kartico ! Sedaj zaženem in že dela, Ampak ne norem nič klikat,meni pa vidim. Najverjetneje bo treba karte inštalirat ?

Da moraš skopirat ti dve mapi na kartico sem ti napisal v navodilih zgoraj, tako da si prepozno ugotovil kaj je bila napaka !
Ne, kart v tem primeru ko imaš te mape NI potrebno inštalirat, temveč jih samo skopiraš na kartico in potem te bo program spustil ko ga boš zagnal naprej. Nato si v samem programu izbereš katero karto želiš, da ti jo prikazuje in gasaaaaa ....

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Na žalost sploh ne bo prišel
frown-1.gif
Navigon je namreč prelomil obljubo, ki jo je dal Comtronu!
ps. informacija je zanesljiva - pricurljala je iz Comtrona

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
res problem nekaj besed posnet
frown-1.gif
ponavad je tko, da je polno rit težko premaknt....
bonk.gif

če se nebi dobro prodajal, nebi bilo težko marsikaj narest, ne pa par besed prevest....
bonk.gif

ampak OK, pač taki smo.....
confused-1.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Za vse lastnike 2110 max. Ali kdo ve kako se išče samo po ulici, brez da prej izbereš mesto. Naprava mi ne ponudi možnosti street first, tako kot je napisano v navodilih na netu.

LP