[NAVIGACIJA] NAVIGON 6.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Citat:
Glej, narobe si me razumel, nihče ni pisal o tem, da preveč sprašuješ ... normalno, da vprašaš.
Ampak tema je namenjena Navigonu, a sprašujete določeni pa o Garminu, za katerega je posebej podforum narejen, kjer piše marsikaj, kar pa ne piše, se pa tam vpraša.
Me razumeš ? Samo to je problem, da nekateri, kar vstrelite vprašanje v rubriko, katera se vam pač v tem trenutku odpre. Saj razumeš, red mora bit.

Vam je že Hitman par postov više napisal, da se o tem sprašuje v napačni temi.

racOOn

Pripravnik
5. maj 2008
39
0
6
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik Frko pravi:
V povezavi je so pod Dodatna oprema našteti vsi gpsi na katere lahko naložiš Topo.

LP
PA JE*EMU MATER A BOŠ NEHAL SRAT Z GARMINOM?
rolleyes-1.gif

Vse sem hotel rešiti mirno in se za napako celo dvakrat opravičil. Če sem zasmetil temo z Garminom, je ne smetite še vi s kletvicami, kričanjem in žaljenjem ostalih forumcev.
Admina prosim, da neprimerne poste z mojimi na čelu izbriše.

Opravičujem se , da je tema zaradi moje omembe Garmina odšla v to smer.

LP, Bruno

@Frko:
Hvala za pomoč!

BostjanB

Zelenc'
11. maj 2008
12
0
1
Navigon7 je napram prejšnemu občutno hitrejši, na kozlanje mi pa gre, da nima možnosti da izklopiš makadamske ceste oz. ima slabo kategorizirane ceste v Sloveniji... ob testu me je v okolici Škofje Loke hotel peljati čez travnike po traktorskih cestah
uf-1.gif

Upam da ta problem hitro popravijo, ker to ni za nikamor...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.562
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
OK... Ropotuljica je pri meni. Še malo pa na teren z njo.

Ker o Navigonu nimam pojma, me zanima naslednje:

- katere karte so zadnje in kje to preverit? Naložena je NT072_EUROPA_MN6
- omenja se MN7. So to samo karte ali celoten OS? Se da to naložit na 7110?
- kako se nalagajo custom POI?

TNX
zmaga.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
evo ti bom jst odgovoru
Zadnje karte za MN6 so Q2 2008 (Srednja Evropa-tu je tudi SLO, Zahodna Evropa) Tisto karto ko maš zdej hitro dol fukni :D
MN7 se lahko da gor in je samo OS. Karte so iste, vendar je ponovem za vsako državo samostojna mapa, ne več v paketu.
POI se je na MN6 lahko dalo z POI Warner al kaj je to zaen programček. Za MN7 pa ne vem če dela

lp

Nazadnje urejeno:

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
tukaj imam 8110 p moram sem šokiran nad kartami. marsikater naslov več ne najde, medtem ko s starimi mapami so naslovi delovali.
Drugače je naprava še kar ok
smile-1.gif

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Apachi: kako to misliš da ne najde naslov? Ali ni ista mapa Q2/2008?
Kako pa kaj 3D pokdrajna med navigiranjem? Je vredno denarja?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.562
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
@OldSkul TNX za info.
zmaga.gif

Lahko kdo napiše pravilno ime datoteke za nove karte?

Nekje sem našel MN7 in ga dal na SD kartico, pa se mašina ni zbutala.
Je kakšen poseben postopek instalacije?

TNX

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Navigon 2110 ki sem ga sprobaval je imel mape 2008 Eastern Europe in so mape Doline pri Lendavi boljše kot v tej novi... pa še kar nekaj vasi je tako. Najde ulico, hišne številke pa ne.

Stara navigacija pa jih je. Če je bilo to zadosti jasno napisano
smile-1.gif

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
Pozdrav!
Sem tik pred nakupom Navigon-a 2110 max in me zanima sledeče:
- ker so kraji kjer si testiral 2100-ko zelo blizu mene, me zanima ali torej bolje kupiti Navigona s starejšimi mapami.
- če bi lahko zame nekaj probal poiskat
Lahko tudi preko ZS, če ti tako bolj odgovarja.
Hvala za odgovor!
Lep pozdrav!

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
ni panike glede map
Moje opažanje je, da je kr dost teh kao hišnih številk napačno postavljenih. Važno mi je predvsem to, da te pravilno pripelje do te ulice, pol se pa že sam znajdeš. Če se pa še to ne moreš, pol ti pa buhpomagej

icemen

Zelenc'
6. maj 2008
11
0
1
Lep pozdrav. Sam se že nekako odločil za nakup Navigona. Zanimalo bi me kateri model bi mi priporočali. Sam se zaenkart nagibam k Navigon 2110 MAX. Ali je morda kateri bolj primeren.

Zanimalo bi me tudi, če morda vesta katero verzijo map (npr. Navigon Europe Release Q2 2008 ali katero drugo?) dobiš naloženo na napravo ko jo kupiš v SLO trgovini ali prek spleta. Če bi bilo možno bi bil tudi vesel nasveta kje bi se napravo najbolj splačalo kupiti. Ali dobiš povsod enako?

Hvala za vsak nasvet!

petek

Zelenc'
18. maj 2008
7
0
1
Velenje
Lep pozdrav.
Zdej vam bom nekoliko zatežil pa vseeno upam, da mi bo kdo odgovoril na vsa vprašanja.
Kupujem eno navigacijo (prvo) pa imam nekaj vprašanj:
-katero najbolj priporočate (nekje do 350€ max.)(mi je nekako navigon 7110 ali pa 5110 najbolj všeč)
-kako deluje speed assistant v praksi? Ali ima vse omejitve "naložene" (ne vem na kakšen način deluje
frown-1.gif
)(zame zelo pomembna funkcija. saj veste, KAZNI)
-speed assistant mi je res veliiik plus, ker se hitro spozabim in bi mi ena napravca, ki bi me na vse omejitve opozorila, zelo prav prišla (cena= ena moja povprečna kazen hehe). Torej te na vsako omejitev in na vsako prekoračitev opozori?
-koliko kiksne pri hišnih številkah v malih krajih
-ali ima naloženo večino, tudi manjše lokalne ceste
-kako izgleda govorni ukaz
-kaj moram vedeti in na kaj moram gledati pri nakupu navigacije
Resnično se zahvaljujem tistemu, ki si bo vzel čas in mi odgovoril na vprašanja.
Lep pozdrav, Janko

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
POZDRAVLJEN !

Torej, odločaš se za Navigona in moram v prvi vrsti pozdravit to odločitev, saj z nakupom Navigon naprave ne moreš zgrešit. Ne, ne delam pri Navigonu, prav tako naprave PNA Navigon nimam, uporabljam pa program že konstantno nekaj let in me še ni pustil na cedilu.
Če se že odločaš, potem vzami 7110.

Speed Asistend deluje tako, da te opozarja na prekoračitev hitrosti ; če je na določenem odseku omejitev 60km/h lahko določiš koliko % po prekoračitvi te naj zvočno in vizualno opozori.
Če poenostavim; pokaže tvojo hitrost in te opozori, če greš čez dovoljeno mejo.

Zanima te, kako so pokrite manjše lokalne ceste ? Povem lahko za tujino, da so zelo dobro pokrite, Slovenija morda malo manj, saj smo mi vedno pač kaj se tiče na zadnjem mestu, prevladujejo ostale države; AUT - CH - D - I - .... itd, ki so pokrite zelo zelo dobro.
Imam eno izkušnjo z stranskimi cestami, ki se mi je zgodila v Avstriji, pa mi ni za pisat, povem lahko, da sem bil presenečen .... peljal sem se tam, kjer si niti najmanj nebi mislil ... zgolj zaradi prometne, ki je bila na moji poti.

Vedet moraš, da bodo na tržišče prihajale vedno bolj sveže karte - mape držav, tako da bodo zemljeviti vedno bolj detaljni, ker pri Navigonu imajo za moje pojme najboljše zemljevite. No, TeleAtlasova lanska je bila daleč pred vsemi, ko sem delal primerjave.

Kakšen je govor oz. vodenje ?
Glasovno vodenje je pri večini naprav istih, morda pri kateri kakšno besedo gospa, ki ti govori pove več. Zvok je čist in lepo razumljiv. Navigoni zaenkrat še nimajo SLO govora, če si to mislil.

Kaj moraš gledat pri nakupu ?
Hja, dobro je, da ima zadeva TMC (Traffic Message Channel), ki te opozarja na bližinske prometne nesreče, zastoje ... itd. Morda za šminko še kakšen BT, kar pa pri meni ne igra bistvene vloge. Za poslušanje glasbe pa imamo v avtomobilu itaq avtoradio.

Toliko, upam, da sem ti vsaj majčkeno pomagal.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Zakaj pa 7110 če ni skrivnost. Do sedaj sem bil prepričan da je top deal 2110 max, zaradi voucherja za FreshMap. Ker se precej nagibam k nakupu Navigationa, bi prosil kakega uporabnika PNAja da raztolmači prednosti in slabosti naprave, kolikor opažam vas je velika večina uporabnikov aplikacije in ne same naprave.

Zanima me predvsem odzivnost naprave (menda se pojavljajo določene težave s hitrostjo), samo računanje poti (pošiljanje čez rovte, ki naj bi bila težava N7, kolikor sem zasledil na forumi) in seveda uporabnost v Sloveniji in južno od nje (se zavedam da je tu še vedno top Garmin a vseeno). Realiti V vem da ne deluje v Sloveniji, ne vem pa kako je z Lane assistantom (pomoje ravno tako ne dela), medtem ko upam da speed assistant deluje BP.

Tudi če je bilo na razna vprašanja odgovorjeno že kje drugje, bi vas prosil za nek zgoščen opis plusov in minusov Navigationa
smile-1.gif
.

Hvala

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
@elrado:
Odgovarjal sem namreč uporabniku en post višje, ki je omenjal 7110 in 5110 Navigona.
Ti omenjaš 2110max, ki je novejša naprava in omogoča RV ... prejšnje niso omogočale.

Ja, tudi sam sem kolebal, ali naj kupim lani ob koncu leta (oz. žena za Božička) napravo PNA navigon ali naj se raje odločim za dlančnik. No, ker uporabljam dlančnik že nekaj let in ker pri njem nisi omejen z uporabo programov, sem se raje odločil za nakup TOP dlančnika znamke HP na katerem imam seveda Navigona. No, pustimo sedaj to ....

Odzivnost naprave, hja , če imajo uporabniki vklopljene vse možne POI točke, potem se ne čudim zatikanju. So pa napravice morda po mojem mnenju malo švohne za tako močno grafično podprte karte. Res je najbolje, da nekdo, ki poseduje PNA napravo napiše več.

Drugače pa, Navigon je zakon ne glede ali je na PNAju ali PDAju.
pozdrav.gif

petek

Zelenc'
18. maj 2008
7
0
1
Velenje
Naaaajlepša hvala HITMAN!
Jutri šibam po 7110! Ah seveda, kaj mi bolj priporočaš 7110 ali 2110max?
Pa še enkrat hvala.