POZDRAVLJEN !
Torej, odločaš se za Navigona in moram v prvi vrsti pozdravit to odločitev, saj z nakupom Navigon naprave ne moreš zgrešit. Ne, ne delam pri Navigonu, prav tako naprave PNA Navigon nimam, uporabljam pa program že konstantno nekaj let in me še ni pustil na cedilu.
Če se že odločaš, potem vzami 7110.
Speed Asistend deluje tako, da te opozarja na prekoračitev hitrosti ; če je na določenem odseku omejitev 60km/h lahko določiš koliko % po prekoračitvi te naj zvočno in vizualno opozori.
Če poenostavim; pokaže tvojo hitrost in te opozori, če greš čez dovoljeno mejo.
Zanima te, kako so pokrite manjše lokalne ceste ? Povem lahko za tujino, da so zelo dobro pokrite, Slovenija morda malo manj, saj smo mi vedno pač kaj se tiče na zadnjem mestu, prevladujejo ostale države; AUT - CH - D - I - .... itd, ki so pokrite zelo zelo dobro.
Imam eno izkušnjo z stranskimi cestami, ki se mi je zgodila v Avstriji, pa mi ni za pisat, povem lahko, da sem bil presenečen .... peljal sem se tam, kjer si niti najmanj nebi mislil ... zgolj zaradi prometne, ki je bila na moji poti.
Vedet moraš, da bodo na tržišče prihajale vedno bolj sveže karte - mape držav, tako da bodo zemljeviti vedno bolj detaljni, ker pri Navigonu imajo za moje pojme najboljše zemljevite. No, TeleAtlasova lanska je bila daleč pred vsemi, ko sem delal primerjave.
Kakšen je govor oz. vodenje ?
Glasovno vodenje je pri večini naprav istih, morda pri kateri kakšno besedo gospa, ki ti govori pove več. Zvok je čist in lepo razumljiv. Navigoni zaenkrat še nimajo SLO govora, če si to mislil.
Kaj moraš gledat pri nakupu ?
Hja, dobro je, da ima zadeva TMC (Traffic Message Channel), ki te opozarja na bližinske prometne nesreče, zastoje ... itd. Morda za šminko še kakšen BT, kar pa pri meni ne igra bistvene vloge. Za poslušanje glasbe pa imamo v avtomobilu itaq avtoradio.
Toliko, upam, da sem ti vsaj majčkeno pomagal.