Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Point!
Ravno v tem je razlika. Kar da TA not je večinoma 100% preverjeno.
Stem, da ima TA not večinoma 100% preverjene podatke oz mesta se ne strinjam!
Če boš prebiral ta forum vse poste nazaj boš ugotovil, da sem jaz osebno VSE možne karte od TA za Slovenijo od leta 2007 testiral v nulo na primorskem koncu (Izola, Koper, Portorož, Piran, Ankaran...) in ti lahko ZAGOTOVIM, da so naslovi na napačnih mestih. Da ne govodim o krožnih križiščih, ki so zgrajeni v letu 2008 in jih v zadnji karti od TA 2010.06 ni noter!!
Kaj pa to pomeni? Ja samo eno - in sicer to, da očitno NISO od leta 2008 ničesar posodabljali (lahko da so sicer samo te večje avtoceste vrisali v karto, to je pa tudi vse).
Če pogledamo samo velikost karte od TA za Slovenijo:
- leta 2007 (Q3) je bila karta velika približno 10 MB
- leta 2008 (Q1) je bila karta velika približno 10,5 MB
- leta 2008 (Q3) je bila karta velika približno 11 MB
- leta 2009 (Q1) je bila karta velika približno 11,7 MB
- leta 2009 (Q3) je bila karta velika približno 12,1 MB
- leta 2010 (Q2 - zadnja karta) je velika približno 12,5 MB
To so seveda približni podatki - za točne bi mogu pogledat - ampak če vidimo, so zelo majhne spremembe dodajali noter (morda samo pašnike ali travnike pobarvali
).
Nimajo dovolj podrobno pokrito Slovenijo, verjamem pa, da so glavne avto ceste in ceste pravilne.
Kar se pa tiče naslovov... jaz še dan danes živim sredi parka, kjer se na travniku psički pasejo
Sej vem, da ni potrebe po temu, da morajo TOČNO določit, kje naj bi se en naslov nahajal... Dovolj je to, da te pripelje do določene ulice in boš že našel blok ali hišo itd... samo to ni 100% pravilna pokritost žal.
Medtem ko pa Monolit ima točen naslov na pravem mestu, ima zelo posodobljena križišča in krožišča, celo nove parke dodajajo v karto...imajo pa slabše vodenje ampak še vedno dovolj razumljivo, da veš kam moreš dol in kam moreš gor itd...
Raje uporabljam Monolit, meni bolj pomeni točnost in natančnost.