[NAVIGACIJA] GARMIN XT za SYMBIAN

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

bam88

Pripravnik
7. dec 2007
57
46
18
guli nalozil sem verzijo *.20.

looser poglej ce ti gps odcitava hitrost vozila. ce ti jo ne ti je friznila mapa in ponovno pozeni garmin. Ker na N70 dela cisto normalno.

looser

Zelenc'
12. dec 2007
3
0
1
hitrost mi pravilno odčitava, vendar kot sem omenil mi ne deluje dovolj ažurno,recimo ko pridem do križišča mi ne pove kam naj zavijem, enostavno ni dovolj hitro ni real-time! imam pa nokia GPS sprejemnik LD-1W, če je mogoče sprejemnik prepočasen ali kaj podobnega??

ales100i

Zelenc'
13. dec 2007
5
0
1
Rešitev za vse ki imate težave, ker vam navigiranje ne dela pravilno oz. vas narobe locira. Sem tudi sam ime podobne težave:

Problem je v tem, da nekateri zunanji GPS sprejemniki niso 100% kopatibilni z Garminom (so prepametni, saj imajo več lastnih funkcij kot garminovi sprejemniki). Te funkcije se ne izklopijo ob vklopu Garmina XT (te funkcije ima Garmin namreč rešene softversko). Zato pride do neskladja in se Garmin XT "tepe" z napravo. Da bi te funkcije naprav onemogočili oz. da bi vse funkcije tekle samo programsko je potrebno preklopiti v programu na notranji GPS sprejemnik (vem da se zdi neumno vendar tako pač je). Torej pojdite v nastavitve>sistem>oddaljeni GPS>onemogoči>vklopite "uporabi priključeni GPS">omogoči. Prvič bo zadevo mogoče treba par krat ponovit oz. počakat nekaj časa, da Garmin najde napravo, ampak naslednjič bo to šlo povezovanje veliko hitreje in navigacija bo delala normalno kot je treba, saj bo potem iz zunanje bluetooth enote Garmin bral samo signal GPS in ne več ure, datuma, jezika... - za vse ostalo pa bo uporabljal softverske rešitve. Na nekem malezijskem forumu sem celo prebral, da ta način priporočajo vsem, tudi tistim, katerim deluje normalno z vklopljeno funkcijo oddaljeni GPS, saj bi naj vse skupaj potem delovalo hitreje.

Nazadnje urejeno:

recaro

Pripravnik
13. dec 2007
31
0
6
Maribor
Lep pozdrav.

Meni je uspelo vse skup lepo spravit na SE P1i. Prvo sem inštaliral garmina, pol sem zrihtal vse potrebne kode in jih tudi skopiral na kartico, pol sem pa še naložo AdriaRoute 2.0 preko MapSourca in jih je tudi nalagalo nekoliko časa.

Sedaj pa je problem da ko grem pogledat če je kaka mapa naložena mi nič ne pokaže da bi blo kaj naloženo. Pri TTju mi je pokazal kero mapo mam naloženo in sem tudi lahko brskal po njej. Tu v garminu pa mi ne pokaže nič, kot da je nebi blo gor.

Res je da še nisem sprobal prek GPSa ker ga trenutno nimam doma, ampak vseeno bi moglo pokazat vsaj mapo ki je naložena na GSM.

Kako to rešit?

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Idi v upravitel datotek-garmin tam imaš mapo GMAPSUPP-več-lasnosti. Imaš napisano velikost mape. Verjetno veš kako veliko mapo si poslal na telefon. Na telefonu se pokaže samo img. zemljevida katerega si sestavil v mapsursu.

recaro

Pripravnik
13. dec 2007
31
0
6
Maribor
Citat:
Uporabnik Perica pravi:
Idi v upravitel datotek-garmin tam imaš mapo GMAPSUPP-več-lasnosti. Imaš napisano velikost mape. Verjetno veš kako veliko mapo si poslal na telefon. Na telefonu se pokaže samo img. zemljevida katerega si sestavil v mapsursu.

Ja v mapi Garmin sta dve datoteki GMAPSUPP, v eni je koda, na drugi pa je rdeči vprašaj gor narisan in je velika 49 MB.

looser

Zelenc'
12. dec 2007
3
0
1
to je vse lepo inprav vendar jaz nimam sploh funkcije "uporabi priključeni GPS">omogoči" !
jaz lahko edino onemogočim oddaljeni GPS potem pa imam na izbiro omogoči ali pa končaj in to je vse!

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
430
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Citat:
Uporabnik looser pravi:
to je vse lepo inprav vendar jaz nimam sploh funkcije "uporabi priključeni GPS">omogoči" !
jaz lahko edino onemogočim oddaljeni GPS potem pa imam na izbiro omogoči ali pa končaj in to je vse!

Nisi edini...enako je pri meni.

Drugače pa vse karte vidiš v:
Orodja\Uredi moji podatki\Kompleti zemljevidov\MapSource
tukaj lahko vklapljaš/isklapljaš karte. Število kart je omejeno na 4, s tem, da če imaš eno imenovno "gmapbmap"..to je basemap...te ne vidiš in je zmeraj vklopljena. Ostale, ki si jih naložiš, se morajo imenovati: gmapprom, gmapsupp in gmapsup2. Jaz imam AR imenovano "gmapbmap", zraven imam pa še adriatopo, CN2008 in bluechart. Če vklopim adriatopo imam rutabilno to karto
zmaga.gif
(ker je pod njo AR)...vse ostale pa delajo neodvisno.

recaro

Pripravnik
13. dec 2007
31
0
6
Maribor
Zakaj meni piše da nimam map naloženih.

Sem pogledal z upraviteljem datotek pa mi jo najde, poleg tega tudi kodo.

Vse mi dela gladko, samo map mi nikakor noče prikazat. Mam pa AdriaRoute 2.0 XT naložen gor.

recaro

Pripravnik
13. dec 2007
31
0
6
Maribor
Citat:
Uporabnik Perica pravi:
Poskušaj pomanjšat karto, ali pa določi eno pot. Morda je prevelika povečava.

Pomanjšal, povečal kolko gre pa nič.

Poti pa sploh ne morem določit, ker piše da za to potrebuje mape (za več informacij pa se naj obrnem pa garminovo stran).

Enostavno noče in noče. Skozi piše NO MAPS.

Ima kdo sploh inštaliran AdriaRoute 2.0?

ales100i

Zelenc'
13. dec 2007
5
0
1
Citat:
Uporabnik bor pravi:

ne da možnosti zunanji ali notranji GPS

Če si vse prav naredil (instaliral Garmin XT in presnel sw.unl v telefon) bi ti moralo ko onemogočiš oddaljeno GPS napravo prikazat ta zaslon:

screenshot0008.jpg

Čw ti tega ne pokaže si nekaj zaj... pri instalaciji.

Nazadnje urejeno:

bor

Pripravnik
1. dec 2007
106
0
16
N70 nima možnosti izbire notranjega in zunanjega GPS-ja in da kaže pozicijo točno moraš telefon nastaviti v angleščino,ko uporabljaš GMXT.

ales100i

Zelenc'
13. dec 2007
5
0
1
Problem, ki se pojavi da vam ne kaže map je lahko tudi v tem (vsaj pri meni je bilo), da za prvi prikaz vseh map potrebuješ osnovno "base" mapo gmapbmap.img, ki jo najdeš na garminovi strani in je mapa Evrope, ki je nezaklenjena in tudi nerutabilna. Torej ko instaliraš mape potrebuješ zraven map gmapsupp.img im po potrebi še gmapsup2.img in gmapprom.img (AR, topo in city nt - npr.) tudi osnovno mapo gmapbmap.img. Ko potem vklopiš v programu pregled zemljevida, te le ta vrže nekam v anglijo. Premakni se v Slovenijo in tam zoomiraj mapo do konca - in potem bi moralo delat.

Ko imaš enkrat mape vidne lahko gmapbmap.img izbrišeš oz. uporabiš za kakšno drugo mapo kot je že nekdo povedal, ali pa jo pustiš, ker zasede le 10 mb.

Nazadnje urejeno:

recaro

Pripravnik
13. dec 2007
31
0
6
Maribor
Ej ful si mi pomagal s tem. Zadeva se je že nekam premaknila.

Sem naložo zdaj poleg še mapo gmapbmap.img, po tem sicer lahko brskam po zemljevidu, ampak pol še vseeno ne morem uporabljat AdriaRoute 2.0. Ker ko jo ponovno zbrišem sem spet na začetku (se spet izpiše NO MAPS).

ales100i

Zelenc'
13. dec 2007
5
0
1
Citat:
Uporabnik recaro pravi:

Ej ful si mi pomagal s tem. Zadeva se je že nekam premaknila.

Sem naložo zdaj poleg še mapo gmapbmap.img, po tem sicer lahko brskam po zemljevidu, ampak pol še vseeno ne morem uporabljat AdriaRoute 2.0. Ker ko jo ponovno zbrišem sem spet na začetku (se spet izpiše NO MAPS).

Si naložil datoteki sw.unl in gmapsupp.unl v telefon? Če si, si preveril v nadzorniku datotek če datoteteki nimata končnice txt (npr. sw.unl.txt)? Če jo imata, moraš pobrisati končnico txt. Če pa še potem ne gre potem pa res ne vem kaj bi bilo narobe.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.