[NAVIGACIJA] Garmin Mobile Xt odklenjen za PPC

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Slo govor je ok. Dodana je mapa Help za slo in pa mapa Firmware za katero ne vem zakaj bi jo rabil.
Kako se dodajajo kamere in poi na Garmin Mobile Xt ?

ufm

Pripravnik
2. sep 2007
88
0
6
Glede tistih support files bi dodal takole. Splača se jih inštalirati. Ker ob inštalaciji nič ne vpraša, kaj želiš inšalirati je pač potrebno potrpeti, da prenese vseh 1590 (nekaj takega) datotek na kartico. Toliko jih je predvsem, ker so to html datoteke za HELP. Šele na koncu je kakih 10 datotek, ki so za glasovno vodenje (za vsak jezik ena datoteka).
Ko se je inštalacija zaključila sem iz kartice iz HELP mape takoj pobrisal vse mape za help, ki so za tuje jezike. Prav tako sem izbrisal nepotrebne datoteke iz VOICE mape. Delal sem preko čitalca kartic, kar je hitreje, pa je še vseeno dolgo trajalo.

In kot rezultat je pri izbiri za ZVOK možno izbrati SLOVENŠČINO, ki je precej podobna Tanji. Nikakor se ne more primerjati s prejšnjo "teto".

Ko sem se danes malo vozil naokoli pa sem opazil, da precej dolgo traja preden preračuna pot. Dolgo traja, preden se sploh odloči, da bo preračunal pot. Pri Miotu to naredi po kaki sekundi, tu pa se prepelješ tudi več kot 100 metrov. Preračun je hiter - a kako bi se dalo nastaviti, da bi preračunal takoj, ko skreneš s poti?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Bi bilo tale POI Loader in postopek dodajanja mogoče malo bolj podrobno, za telebane, opisati in razložiti, da bo vsem jasno.

Tudi kakšen link ne bi bil odveč.

Frajar

Zelenc'
31. okt 2007
24
0
1
Ljubljana
Fantje, jaz pa na pasniku ne najdem QUE.exe ki je "obdelan". Me pa zelo mika da preizkusim tudi jaz. Ali mi ga kdo lahko poslje preko PM. Hvala.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
POI Loader je integriran v Mapsource in se nainštalira (z Mapsource samim ali AR 1.8, ki že vsebuje Mapsource) na disk v mapo Garmin.

Morda obstaja še kak postopek, moj je naslednji :

V Mapsource imam naložene točke, da jih ne iščem za vsako po naslovu (npr Stranke ....)

S portala snamem Snecerjeve POI točke - kamere in radarje.

To so vsi podatki, ki jih potrebuješ.

Najprej posortiram točke v mape, npr : Stranke, ...

Izvozim oz. shranim jih v file Stranke.gpx, ...

Mora biti file .gpx in ne gdb, kot je po defaultu.

Snecer že ima file v tem formatu.

Vse mape daš v eno mapo.

Vstaviš kartico v čitalec ali priključiš zadevo v cradle.

Poženeš POI Loader.

POI Loader poišče medij z mapo Garmin.

Izbereš mapo, v kateri so mape, ki vsebujejo tvoje POI.

Izbereš mersko enoto Meters and KPH in podrobnosti Manual.

Na naslednjem vmesniku določaš ali kopiraš podatke iz mape, ki jo ponudi (po vrsti ponuja mape s POI, ki jih imaš v osnovni mapi). Lahko tudi preskočiš katero mapo.

Izbereš, ali naj opozarja in na kakšni razdalji.

Ko končaš so POI naloženi.

File POI je na kartici v mapi Garmin/POI in sicer file POI.gpi.

Dodajanja POI ni, vedno najprej odstraniš ta file (ročno pobrišeš ali odstraniš s pomočjo POI Loader-ja).

To je na grobo, če ne bo uspelo vprašajte.

Za cel vodič napisat in slike nalepit pa trenutno nimam časa.

V napravi so POI naloženi po mapah v Dodatki / Uporabniške POI in sicer tudi mapa z radarji in kamerami. jaz jo označim z X, da me ne moti.

LP

Nazadnje urejeno:

SeBr1nG

Pripravnik
10. nov 2007
118
0
16
Kaj pa funkcija "Traffic"? Jo je komu uspelo vzpostavit? Vreme deluje hehe
smile-1.gif

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Vreme deluje, ni ravno točno, niti približno točno, ostalo je plačljivo oz. ni na razpolago za SLO.

Kje kupiti aktivacijski ključ in za koliko me ni nikoli zanimalo.

LP

Nazadnje urejeno:

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi: kako lahko na PPC novo Garmin karto preneseš, ne da bi ti staro zbrisalo!
Najprej preimenuj staro IMG datoteko (npr. končnico IMG zamenjaš s kakšno številko) potem pa naloži novo. Sam tako preklapljam med zemeljskimi in morskimi kartami.

kakadoo

Zelenc'
8. nov 2007
16
0
1
Še za koga ki se bo zaj... z nastavljanjem.

V določenih kombinacijah pač ne deluje. Ni problem v patchu (cracku,...) z avtorjeve strani (njegovo delo je genialno saj zaobide vse Garminove locke) ampak v samem Garmin Mobile XT programu, ki v določenih kombinacijah ne zaznava zadeve pravilno. Pod pogojem da je seveda postopek inštalacije izveden pravilno pa še vedno ne dela ;-!!!!

Če v Garmin Mobile XT pod Garmin/Settings/About (slo: v menuju Garmin/Nastavitve/Vizitka) vidite napis "Unlock ESN:xxxx..." potem sta notfakerjev patch Quja in datoteka sw.unl zadostovala za odklenitev. V tem primeru se lahko pregledujejo karte v podrobnem načinu (so odklenjene) in naprava poišče GPS po vseh portih.

Če pa datoteko sw.unl odstranite se bo v tem istem zaslonu pojavil napis Card ID oz. Device ID ali IMEI ID in številka. To ni odklenjen program s patchem. Enako se zgodi (tudi če je ves postopek inštalacije pravilen) tudi pri napravah, kjer Garmin Mobile XT ne zazna pravilno (kaj je razlog???) Card ID kartice. Tako tudi ne spari daoteke sw.unl z Card ID in ne odklene softverja (kljub temu da uporabljaš patchanega) za druge porta in pregledovanje zemeljevidom. Skratka v About/Viztka menuju se ne nahaja "Unlock ESN:xxxx..." temveč napis "Device ID:xxxx...". In krivda ni v patchu temveč že v samem programu Garmin Mobile XT (GMXT), ki na tej napravi ne deluje pravilno.

Hkrati je to še napotek za tiste, ki iščejo zakaj jim ne dela - najprej preverite če je uporabljen pravi Que (tisti patch) in če je datoteka sw.unl v mapi, kjer so karte. Najlažje se vidi iz About menuja. Res je, da je postopek namestitve popolnoma enostaven, vendar pa zadeva RESNO ne deluje v vseh kombinacijah dlančnikov - tam ne bi delal niti originalni softver in to ni problem patcha.

Kaj lahko kdo preveri ta opis problema - če je kdo imel original in mu že ta ni delal v kaki kombinaciji. Upam da je komu kaj pomagalo.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Shando pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi: kako lahko na PPC novo Garmin karto preneseš, ne da bi ti staro zbrisalo!
Najprej preimenuj staro IMG datoteko (npr. končnico IMG zamenjaš s kakšno številko) potem pa naloži novo. Sam tako preklapljam med zemeljskimi in morskimi kartami.

Hvala Shando!
To sicer poznam, sem mislil, da ta XT prinese neko orodje za ohranitev starih (predhodnih) map in potem novitete (na primer dodatna področja) samo dodajaš.
Jodlar

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Cifra, je na tem forumu kakšna možnost za upload? Sem mislil pripet slovensko Garminovo VOICE datoteko da ljudje ne vlečejo dol vsega .......

Jacky

Pripravnik
20. jul 2007
261
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Citat:
Uporabnik Jacky pravi:
Ja, staro sem kar pustil na kartici. Sedaj sem novo izbrisal in naložil samo ar pa spet dela.

Lepo prosim opiši, kako lahko na PPC novo Garmin karto preneseš, ne da bi ti staro zbrisalo!
Hvala

Zbrisalo mi jo je samo, nisem je pa prej sam brisal.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
nov link do garmina se nahaja tukaj :
h**p://rapids****.com/files/69131252/MyGarmin4PDA.rar - popravite link namesto ****

geslo za rar: mygarminxt

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.