Nasvet!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Kolega ima registrirano d.o.o., sedaj pa bi skupaj odprla nov obrat. Glede na to, da bi bila enakovredna partnerja v novem lokalu, on pa bi obdržal še svojega, me zanima, na kakšen način naj to storiva? Naj odpreva nov d.o.o., v katerem bi bila 50:50 partnerja ali obstaja kakšen drugačen način?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Ti lahko z njegovo firmo skupaj odpreš nov lokal - > da ima njegov d.o.o. 50% delež v tvoji oz. vajini firmi.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Ti lahko z njegovo firmo skupaj odpreš nov lokal - > da ima njegov d.o.o. 50% delež v tvoji oz. vajini firmi.
To že, ampak potem bi mu moral jaz najbrž izplačati delež, ki ga je on vložil do sedaj v firmo? Edino če misliš, da jaz odprem svoj d.o.o. in ima njegova firma 50% delež v moji? Ali ni potem vseeno, če skupaj odpreva novo firmo?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
To bo najbolj pregledno in najmanj "stroškov" na tvoji strani.
Nekako je padla odločitev, da bo on obdržal svojo firmo , ostal direktor in odprl podružnico firme, katere direktor bi bil jaz. Poslovanje bi bilo popolnoma ločeno, prav tako računi1 Je to sprejemljivo?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ne... ker te lahko on kot lastnik kadarkoli zamenja i te ni več "v igri".

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Kaj spremeni dejstvo, da sva prijatelja?
sprasujem se.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ne mešat posla z zaupanjem na besedo. Poslovni odnos je poslovni, prijateljski je prijateljski. Vsaj jaz imam takšno načelo. Sorodniki, prijatelji... vseeno naj bo vse na papirju. Zelo zmanjšaš možnost, da bi se kasneje sovražla.

Lahko ti povem primer. Dva dobra kolega sta podobno začela biznis. Eden uradni lastnik, drug po ustnem dogovoru polovični lastnik. Vse laufalo super. Se je prvi zaljubil, ga je ženska začela obračat in se čez nekaj časa začela mešat še v njune posle, on je seveda pokleknu... kaj je sledilo si lahko misliš.
smirk-1.gif

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Naredi tako kot so svetovali...njegova firma in ti odprete novo firmo, kjer je vsak 50% lastnik. Tako tvoj kolega ne bo imel stroška z ustanovnim kapitalom (strošek bo imela njegova firma) in tudi na papirju bosta oba pol-pol lastnika (seveda če je kolega 100% lastnik svoje firme).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Kaj spremeni dejstvo, da sva prijatelja?
sprasujem se.gif

To, da cez nekaj casa ne bosta vec prijatelja. Ni nic bolj ucinkovitega kot denar in zenske, da grejo prijatelji narazen ...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Padla je odločitev, da se odpre nova d.o.o.! Kot sem že rekel, gre se za gostinski lokal, ki bo ponujal obilo dobre hrane in pijače! Vabljeni! Žal najbrž lokacije ne smem izdati, ker bi šlo za reklamo? Moderatorji?
Če moderatorji dovolijo, pa vam povem še lokacijo, ki se nahaja v bližini firme uporabnika TIS, zato ta še posebej vabljen s svojo firmo na novoletno žurko...
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Zgleda se nas vedno več "gnete" na tole šmartinsko, oz okolico
wink-1.gif

Podpiram idejo o popusut za alter člane
smile-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Če moderatorji dovolijo, pa vam povem še lokacijo, ki se nahaja v bližini firme uporabnika TIS, zato ta še posebej vabljen s svojo firmo na novoletno žurko...
grin1.gif

Tale grin na koncu ni nič kaj preveč prepričljiv
evil.gif

Vsaj meni sporoči na zs kje boš - in, če se boš držal Darjanovega predloga nas res lahko fašeš kot redne obiskovalce, saj trenutno nimamo kam na kosilo za hodit (se je treba povsod vozit).

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
S tvojim dovoljenjem si bom res naredil nekaj reklame tukaj, ampak ko bo stvar dozorela oz. bo tik pred uresničitvijo! To pa bo zelo, zelo kmalu! Do takrat pa naj vas kar firbec matra!
P.S.: Glede na to, da imam v firmi družabnika, ga moram vprašati glede popusta , ampak prepričan sem, da se bomo zmenili!!!
cheer.gif