Hehe, a izgleda(m) tako?
)
Ne, niti nisem ornitolog, so me pa ptice (že) v mladosti (no, da ne bo pomote - saj v mladosti še vedno sem
) precej zanimale (še posebej določene ujede), tako da sem tud prebiral marsikaj na to temo, na srečo oziroma iz lastne pobude oziroma bolj spontano sem imel in si vzel tudi dovolj priložnosti za opazovanje (seveda, ko sem bil še mulc in imel več časa ...).
Na to temo še ena zanimiva prigoda, ki se mi je zgodila v vojašnici Ajševica (ajdovsko-vipavski konec). Bila sva tam z enim mladeničem, kolegom, sovojakom na usposabljanju, in sva slučajno zagledala neko ptico pevko (ne ravno vsakdanjo), nakar začneva malo debatirati in medtem jaz omenim ime ptice. On se je ful začudil, če se ne motim prej še sam ni bil čisto prepričan, katera ptica je, in me je takoj potem vprašal, če sem v kakšnem Društvu za opazovanje ptic ...
P.S.: Aja, tudi v nobenem društvu nisem.
P.P.S.: Še en splošni komentar na glavno temo. Ker je v zadnjem času po svetu, v naši okolici po Evropi in tudi v Sloveniji veliko kar divjih neurij in močnih zračnih tokov, se sploh ne bi čudil, če bi se pri nas ob priložnosti znašle tudi kakšne bolj ali manj eksotične vrste živali ...