Naravne katastrofe in Država

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz, čebinski hlapec, sem imel vodo v hiši. Pa patriot tudi.

Nismo verjeli v velikega nadvojvodo Ljubljeni vodja, usmili se nas, kesam se.
uf-1.gif

PS: kaj je "čebinar"?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

To je po moje po kraju Čebinah, kjer so menda ustanovili komuniste.

Če pa je v Čebinah bila poplava ali plaz pa ne vem
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.514
7.717
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mene bolj zanima, kje ti živiš? bom prav malo povprašal fante, sam kolikor se meni zdi, dobijo nekaj povrnjeno, če kej opravljajo s svojimi avti. govorim predvsem o gorivu. amortizacije ne verjamem, da se plačuje...

Ker je bil aktiviran nacionalninacrt resevanja ob poplavah, bodo vsi ki intervenirajo dobili refundacijo (oz njihove sluzbe). Vprasanje pa kdo bo kril stroske unicene opreme. Drustva naj bi se financirala predvsem od obcin, vprasanje pa je ali bodo recimogorenjska drustva dobila denar za uniceno opremo od svoje obcine, glede na to, da so intervenirala na obmocju MOL. To bi lahko grobo malce bolj razlozil, so doma orto gasilci ce se prav spomnim

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja tega pa ne vem...

si predstavljate, da bi bile poplave danes-jutri? koliko bi bilo manj prostovoljcev...

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
377
13
18
Kopivnik
A ne bi bilo zdaj fajn, da bi država potegnila dnar nazaj, ki je bil namenjen kot "pomoč" ubobožani in celi bougi Grčiji lepo nazaj in bi država rekla, halo mi mao doma miljone škode, pa bomo nehali pomgat tem Grkom in bomo doma porihtali zadeve. Če se je za njih najšlo, lahko mirno ta isti denar porabimo doma za obnovo....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
tist denar je dala EU... a ni tako?

bi pa lahko najprej pri nas porihtali zadeve ja...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ampak ti moraš te čebinarje res vsepovsod privlečt zraven.
bonk.gif

BTW; je sploh kateri še živ?

No, zdaj manjka še edino Mekani in njegov oddojek ter Alko in njegove kurve...

sass

Guru
1. sep 2007
5.251
891
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
da država naj ureja, samo kmetje ne bodo (pro)dali zemlje za poplavna območja po en evro, zato da bodo lahko "tajkuni" v lj prodajali zemljo po 500 evrov.
Je tista zemlja v horjulu kaj drugačna kot na Viču?

zadrževalniki bi se morali graditi zato, ker je bil cel JZ del ljubljane (vrhovci, vič, murgle) pod vodo, ne pa zaradi tajkunov in njihovih domnevnih poslov.
tako da, ja - stanovanja v LJ so več vredna, kot pa kmetijska zemljišča v horjulu. strinjam pa se, da morajo biti stvari izpeljane v korist vseh strank, torej da se tudi lastnikom zemljišč ponudi poštena cena za odkup ali odškodnino. je podatek 1 evro za m2 zemljišča konkreten ali izmišljen?

sass

Guru
1. sep 2007
5.251
891
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Vedeti je treba da bi takoj ko bi se zgradili zadrževalniki v horjulski dolini takoj vsaj za pol padla cena nepremičnin. ..

po čem pa to sklepaš?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
seveda so, ne gre toliko za fizično udeležbo pri začetku organiziranega zločina zoper slovenski narod, ampak za stanje duha. Mekani pa trenutno baje skuša postati prostovoljni gasilec...upam da ne se bo končalo tako, da bodo njegovi bodoči kolegi gasili njega in njegovega odojka...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.668
740
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
KSZ

iz leta 2007...
Citat:
Politika popušča pod pritiski investitorjev in kljub nasprotovanju hidroloških služb dovoljuje celo novogradnje na rečnih brežinah, ko pride do katastrofe, pa nameni državno solidarnostno pomoč
http://www.mladina.si/tednik/200739/clanek/slo-tema--borut_mekina/

Psi lajajo, karavana gre dalje...
crazy1.gif

Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
To je res, vendar je problem, da namesto stroke pravila postavlja politika. Tisti link iz Mladine pove vse. Da grejo tepci v Laškem širiti wellness v strugo Savinje in pri tem država na svoje stroške celotno strugo zamakne za 15 metrov, če pa kdaj zalije tisto čudo (kar se zgodi najmanj 2x na leto), pa država časti pomoč.
bonk.gif

Citat:
Žerjav: Del odgovornosti za posledice poplav mora prevzeti okoljsko ministrstvo

Del odgovornosti za nastalo škodo ob nedavnih poplavah bo moralo prevzeti okoljsko ministrstvo, ker kljub opozorilom ni zagotovilo dovolj sredstev za ureditev vodnih sistemov, meni predsednik SLS Radovan Žerjav.
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042389083

Kdo se oglaša?
stupid-1.gif

Strankarski kolega bivšega ministra Podobnika.
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Županske volitve so čez tri tedne, je treba čimveč poplavne vode speljati na svoj mlin, ne glede na moralo. Morala pride na vrsto kdaj drugič.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mene bolj zanima, kje ti živiš? bom prav malo povprašal fante, sam kolikor se meni zdi, dobijo nekaj povrnjeno, če kej opravljajo s svojimi avti. govorim predvsem o gorivu. amortizacije ne verjamem, da se plačuje...

Ker je bil aktiviran nacionalninacrt resevanja ob poplavah, bodo vsi ki intervenirajo dobili refundacijo (oz njihove sluzbe). Vprasanje pa kdo bo kril stroske unicene opreme. Drustva naj bi se financirala predvsem od obcin, vprasanje pa je ali bodo recimogorenjska drustva dobila denar za uniceno opremo od svoje obcine, glede na to, da so intervenirala na obmocju MOL. To bi lahko grobo malce bolj razlozil, so doma orto gasilci ce se prav spomnim

Huh a veš da ne vem točno kako je to. Materialni stroški so načeloma povrnjeni, ker so bile enote aktivirane po nekem državnem načrtu/ključu. Ne vem pa kako točno teče denar (država/prizadeta občina/domača občina/enota).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.470
7.161
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
da država naj ureja, samo kmetje ne bodo (pro)dali zemlje za poplavna območja po en evro, zato da bodo lahko "tajkuni" v lj prodajali zemljo po 500 evrov.
Je tista zemlja v horjulu kaj drugačna kot na Viču?

zadrževalniki bi se morali graditi zato, ker je bil cel JZ del ljubljane (vrhovci, vič, murgle) pod vodo, ne pa zaradi tajkunov in njihovih domnevnih poslov.
tako da, ja - stanovanja v LJ so več vredna, kot pa kmetijska zemljišča v horjulu. strinjam pa se, da morajo biti stvari izpeljane v korist vseh strank, torej da se tudi lastnikom zemljišč ponudi poštena cena za odkup ali odškodnino. je podatek 1 evro za m2 zemljišča konkreten ali izmišljen?
Bil je cel JZ del pod vodo. Je bil prvič v nekaj mrd letih kar zemlja obstaja?
Mislim da NE, človek ga je pozidal, in sedaj misli da voda ne sme več ta priti!?
Jaz nisem nič pisal o stanovanjih, jaz sem pisal o zemlji če je tista v lj kaj več vredna kot tista v horjulu. Je mogoče zlata? Aja več je vredna zato ker je v LJ in zaradi čisto nič drugega. LJ je pa več vredna ker pač politika tako želi (pač je glavno mesto). Če bi v lj. bilo zemlja 500x bolj obdavčena kot je v horjulu, dvomim da bi se vsi grebli za lj.
Da, podatek o ceni 1 evro je kar precej realen. Najboljša kmetijska zemljišča se mogoče prodajajo po 3-4 evre. Vendar sem prepričan da je take zemlje v horjulu malo.....pa si izračunaj razliko do LJ zemlje.

RAvno zaradi tega nočem jaz od "soseda" v vasi kupiti zemljo po 50-100x višji ceni kot dobim jaz za parcelo poleg soseda. Naj povem še to da je parcela "soseda" na poplavnem območju, vendar so mu postavili baje pogoj da vse skupaj nasuje za 1,5 m. (Evo pa spet ni več poplavnega območja, čeprav se bori za dober ha lepega km. zemljišča za spremembo v stavbno. Na drugi strani "potoka" pa mu sosed "nagaja", ker če ta nasuje 1,5m, potem bo on imel v kleti vodo do stropa. Ampak to njih na občini ne briga. (briga jih samo $ od spremembe namebnosti in komunlaca)
MOja parcela (ki ni na poplavnem območju in ki bi jo kot kmet takoj zamenjal s sosedovim kot kmetijsko zemljišče, ker je njegovo lažje obdelovat in jo lahko združiš v veliko površino) pa je "najboljše kmetijsko zemljišče in ni pogojev da ga spremenim v stavbno.
Skratka "narobe svet".
V Murgle in podobne "zaselke" bi moralo priti toliko vode da jim bajte odnese vsat tja nekam proti trnovem če že ne kam dlje......
evil.gif

sass: ne bi hud, bova šla enkrat na
nahrung002.gif
pa bova kako rekla

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.470
7.161
113
pri taščici
Sicer pa: toliko imamo strokovnjakov ki so dobro plačani v JU, vsake naslednje poplave pa naredijo več škode kot prejšnja.
REs mi ni jasno kaj ti strokovanjki tam delajo. Če jih nihče ne posluša (kot piše Mladina), naj pa politika plača škodo iz svojega žepa.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Vedeti je treba da bi takoj ko bi se zgradili zadrževalniki v horjulski dolini takoj vsaj za pol padla cena nepremičnin. ..

po čem pa to sklepaš?

Vsak kupec bo ob pogledu na jez odšel, razen če bo cena smešno nizka. Pa tudi če ne prodajaš: a bi ti šel karkoli vlagat v hišo če bi vedel da je 90% možnosti da jo bo v naslednjih par letih do vrha zalila voda? In to en govorimo o vodi do kolen, kot je bila v lj in o enem dnevu kot je bilo zalito zdaj v ljubljani, pač pa o konkretno visoki vodi in daljšem času (če si predstavljate koliko je bilo zdaj vodi in da bi vse to moralo ostati v tisti dolini in koliko časa bi to odtekalo).

Pa da en bo pomote: nisem od tam niti nisem proti zadrževalniku, a pričakovati da bodo tamkajšnji krajani kar tako pristali na nekaj kar jim tako poslabša življenjske pogoje je pač naivno. Še posebej ko pridejo govorice da je glavni cilj ravno dvig cene naketerih spodaj ležečih zmeljišč v lasti družine jankovič.