Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
da država naj ureja, samo kmetje ne bodo (pro)dali zemlje za poplavna območja po en evro, zato da bodo lahko "tajkuni" v lj prodajali zemljo po 500 evrov.
Je tista zemlja v horjulu kaj drugačna kot na Viču?
zadrževalniki bi se morali graditi zato, ker je bil cel JZ del ljubljane (vrhovci, vič, murgle) pod vodo, ne pa zaradi tajkunov in njihovih domnevnih poslov.
tako da, ja - stanovanja v LJ so več vredna, kot pa kmetijska zemljišča v horjulu. strinjam pa se, da morajo biti stvari izpeljane v korist vseh strank, torej da se tudi lastnikom zemljišč ponudi poštena cena za odkup ali odškodnino. je podatek 1 evro za m2 zemljišča konkreten ali izmišljen?
Bil je cel JZ del pod vodo. Je bil prvič v nekaj mrd letih kar zemlja obstaja?
Mislim da NE, človek ga je pozidal, in sedaj misli da voda ne sme več ta priti!?
Jaz nisem nič pisal o stanovanjih, jaz sem pisal o zemlji če je tista v lj kaj več vredna kot tista v horjulu. Je mogoče zlata? Aja več je vredna zato ker je v LJ in zaradi čisto nič drugega. LJ je pa več vredna ker pač politika tako želi (pač je glavno mesto). Če bi v lj. bilo zemlja 500x bolj obdavčena kot je v horjulu, dvomim da bi se vsi grebli za lj.
Da, podatek o ceni 1 evro je kar precej realen. Najboljša kmetijska zemljišča se mogoče prodajajo po 3-4 evre. Vendar sem prepričan da je take zemlje v horjulu malo.....pa si izračunaj razliko do LJ zemlje.
RAvno zaradi tega nočem jaz od "soseda" v vasi kupiti zemljo po 50-100x višji ceni kot dobim jaz za parcelo poleg soseda. Naj povem še to da je parcela "soseda" na poplavnem območju, vendar so mu postavili baje pogoj da vse skupaj nasuje za 1,5 m. (Evo pa spet ni več poplavnega območja, čeprav se bori za dober ha lepega km. zemljišča za spremembo v stavbno. Na drugi strani "potoka" pa mu sosed "nagaja", ker če ta nasuje 1,5m, potem bo on imel v kleti vodo do stropa. Ampak to njih na občini ne briga. (briga jih samo $ od spremembe namebnosti in komunlaca)
MOja parcela (ki ni na poplavnem območju in ki bi jo kot kmet takoj zamenjal s sosedovim kot kmetijsko zemljišče, ker je njegovo lažje obdelovat in jo lahko združiš v veliko površino) pa je "najboljše kmetijsko zemljišče in ni pogojev da ga spremenim v stavbno.
Skratka "narobe svet".
V Murgle in podobne "zaselke" bi moralo priti toliko vode da jim bajte odnese vsat tja nekam proti trnovem če že ne kam dlje......
sass: ne bi hud, bova šla enkrat na
pa bova kako rekla