Naravne katastrofe in Država

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.568
5.131
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:Pepe: če je kolikor čista voda, potem ni velike škode na km. zemljiščih.Če ima vode primesi (veje, kamenje....bog nedaj kemične....) me zanima kako potem vi obdelujete take travnike?
Pri nas res zalije relativno čista voda. Ker je vas, so hiše zgrajene tako, da ne poplavlja takega imetja. Probleme naredijo edino taki, ki pridejo na idejo, da sedaj pa ne bo nikoli več poplavljalo in v dolini suša ne bo prizadela koruze in travnik preorjejo. Povodenj pa njegovo zemljo potem odloži (s herbicidi in gnojili vred) na sosednje parcele in v manj pretočne jarke. Kakšno vejo je seveda tudi potrebno pobrati ampak tega je res malo. Načeloma ni nikoli posebno hudega, razen da je zemlja od nekdaj manj vredna, ker je tudi bolj kisla in naši predniki so že živeli s tem.
Priznam, da težko komentiram, kaj bi razlivna cona pomenila za nek drug kraj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
sass: zadnjič sem slišal po TV da so že leta 1960 razpolagali s poplavnimi kartami.... pa še kar zidamo in se niti ne zavarujemo pri zavarovalnicah

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.568
5.131
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:sass: zadnjič sem slišal po TV da so že leta 1960 razpolagali s poplavnimi kartami.... pa še kar zidamo in se niti ne zavarujemo pri zavarovalnicah
Dvomim, da bo te, ki jih je sedaj poplavilo, katera zavarovalnica sploh hotela zavarovati pred poplavo. Slišal sem za primer, da v našem kraju izpostavljenih hiš blizu vode niso hoteli. Pa jih denimo sedanje deževje sploh ni poplavilo. Proti poplavi se lahko brez težav zavaruješ, če si na hribu. Ampak potem se najbrž proti plazu ne moreš.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To je pač problem izjem. Gradbena dovoljenja se pač dobijo na občinah, tam pa hitro lahko kdo koga pozna, pa se naredi izjema ... dve ... tri ...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
To je pač problem izjem. Gradbena dovoljenja se pač dobijo na občinah, tam pa hitro lahko kdo koga pozna, pa se naredi izjema ... dve ... tri ...

Kje so sedaj kake študije, kako je to vplivalo na ceno nepremičnin. Vič je za mene zgubil dosti na vrednosti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
s takim odnosom vam bo pač ljubljana cesto odklopila, pol se pa vozi čez vrhniko v lj. a je treba, da mi tukaj čez vič vsak dan svoje pline spuščaš??
10.gif
Struge in okolica so bili 4 dni brez novinarjev. Smo šele v sredo (mislim da) zvedeli da oni tudi plavajo (že od sobote zjuraj) Pa kot vem se niso imeli nič kaj bolj rožnato kot tisti "reveži" na viču, ki imajo v vsakem drugem bloku trgovino. Tisti v suh krajini imajo do prve lahko 10 km.
Si koga slišal pljuvat æez oblast, čez gasilce?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.759
6.527
113
Včeraj v Pogledih Slovenije smo lahko spoznali gospo Mileno, ki je klicala na četrtno skupnost, naj ji prinesejo (brezplačne) škornje. Rekli so ji naj gre ponje v Bauhaus. Potem je razburjena klicala na županov urad, dobila tajnico podžupana, nazaj so jo klicali rdeči križ, civilna zaščita, ... Predstavnik civilne zaščite je povedal, da so škornje dali gasilcem in jih je zato zmanjkalo. Regijski center za obveščanje je sicer imel 10.000 klicev.

Jankoviæev komentar: Živeti na Barju in ne imeti škornjev je mimo pameti.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Matr folk bi kar krivil politike pa ne vem koga, včasih so bili krivi faraoni, danes je kriv Jankovič. Krneki.
Da je pa padlo kup dežja, ni pa noben porajtal zgleda.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
jah no tudi politiki so krivi za poplavno (ne) varnost.
Če stroka na določenem območju ne pusti zidat, pa jih politika "preglasi" potem ne moreš rečt da politika ni kriva.