Napihal 0.8

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Ja verjetno najdražji
smile-1.gif

Pa če bo samo to ni take panike

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
meni zdaj ni več točno jasno kako je zdaj s tem pihanjem...

če ti da frulico pod nos....koliko lahko pokaže da jo boš odnesel brez kazni?

0,23?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
meni zdaj ni več točno jasno kako je zdaj s tem pihanjem...

če ti da frulico pod nos....koliko lahko pokaže da jo boš odnesel brez kazni?

0,23?

Ja. 0,24 napihano je 0,5 promila - zdaj ne vem če to še pustijo ali že plačaš.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
hm ja...mene pa kolega vneto prepričuje da še vedno lahko napihaš 0,5 promila (torej da toliko pokaže frulica)...jaz pa veselo prevažam folk z dozo v riti.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Vsi kar nekaj govorite na pamet.

Sem pač v taki družbi, da nas je vedno pol brez izpita, pol pa z, tako da lahko povem, da ni nujno tako.
1. Če ne dobiš kazni pri policaju, imaš pač sodnika za prekrške. Tam še noben ni dobil polovičke, kazni pa tudi zelo nihajo, odvisno koliko pojamraš (študent, nizki dohodki (ne preverjajo)), lahko dobiš tudi brez povprečnine in na 12 obrokov. Precej je odvisno tudi od sodnika.
2. Če si že imel kak prekršek je verjetnost, da boš izgubil izpit zelo velika.
3. Edin en kolega ga ni izgubil, ker prej še ni bil kaznovan in ne obravnavan. Napihal 1,0x po novem, kar je malo več kot 2 po starem, ampak dobil malce večjo kazen, 2 meseca prepovedi in obvezno opravljanje enega tečaja varne vožnje in 17 točk.
4. Zelo zanimivo je pa to, da če dobiš prepoved vožnje, da ti pošto za to pošljejo domov kak mesec po tistem, ko ti kazen že teče, tako da sploh ne veš, da se voziš z neveljavno vozniško.

To so izkušnje iz prve roke
evil.gif

LpTuši

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jest tega ne razumem. A je tko težko bit trezen če voziš. So še veliko premile kazne za vinjene voznike.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
poglej, ne moralizirat okoli tega

prej je bilo dovoljeno 0,5 promila v krvi - seveda izmerjenega na frulici.

Kar so me merili (V 16ih letih kar imam izpit) nisem vozil nad to vrednostjo. Sem pa prej vedel koliko lahko spijem da ne bom pijan (kar se vožnje tiče) kakor da tudi ne bom napihal.

Zdaj pa tega več ne vem...oz. sem prekalkuliral da bom lahko zdaj spil kvečjemu 2 velika pira in 1 malega
crazy1.gif
...da bom še vedno v mejah zakonitega (upam).

Da pa bi zvečer, ko grem ven, pil sok....lepo te prosim!

Nič nimam proti da se pijanega spravi s ceste in pošteno kaznuje, samo relanost je taka, da potem policaji težijo tistemu ki je spil dva pivaka in je zdaj ta glavni kriminalec.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
poglej, ne moralizirat okoli tega

prej je bilo dovoljeno 0,5 promila v krvi - seveda izmerjenega na frulici.
Saj je še zdaj 0,5promila. Samo merska enota se je spremenila kar pomeni 0,24g/l

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
čakte čakte...zdaj se pa zjasnite kako je dejansko stanje!

frulica ti še vedno lahko pokaže (zgolj) alkohol v izdihanem zraku (je tako?)....in če sem jaz prav zastopil je tega alkota lahko na frulici do 0,24 mg/liter izdihanega zraka..kar je ekvivalent 0,5 mg v litru krvi

???????

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Točno tako, še vedno lahko spiješ isto pirov, če seveda isto ješ zraven
cool-1.gif

lp

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Ne vem, če smo že obdelali temo, češ, da so taki, ki pijani sedejo za volan, nevarni za druge udeležence v prometu.

Smo?

Če ne, potem se mi pojavi vprašanje, kako takim pijancem preprečiti, da bi sploh sedli za volan. To, da se jih zapre, ko se jih zaloti, bi lahko bilo v določenih primerih že prepozno.
grims-1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Ja, frulica ti meri alkohol v izdihanem zraku, ampak je prej avtomatsko pretvorila v promile v krvi. Popiješ lahko isto kot prej, tudi toleranca je podobna. Prej si mel 0,1, kar je pomenilo nekako do 0,6, zej je pa 0,05, kar pomeni do 0,29, kar je tud skoraj 0,6. Faktor ni točno 2, zato ta manjša odstopanja. Zakaj so spreminjali, pa ne vem. Vrjetno, da se imamo na alerju kaj za pogovarjat
nahrung002.gif

Tuši

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
torej..če prav razumem:

za isto količino alkohola (recimo 5 pirov) ti je prej (10 let nazaj) pokazalo 0,5 (nečesa)....

zdaj pa ti za isto količino popitega alkohola pokaže 0,24 (nečesa).

je to to?