Napetost na nuli

luciano

Guru
3. okt 2011
1.852
853
113
MB
Zajeta slika.JPG

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
" ampak osnovno vprašanje v tej temi je "zakaj sveti fazenprufer na nuli?" gotovo ne zaradi tega, ker je s inštalacijo vse ok..kakor vidim, je še endva tri, ki je baje drvar ali nekaj podobnega dal kar uporaben nasvet, mi se pa drkamo okoli oslove sence". ..by motoroki

:aplauz:bravo scat si peljal vse kavč teoretike

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

luka51

Guru
16. avg 2007
14.388
5.669
113
" ampak osnovno vprašanje v tej temi je "zakaj sveti fazenprufer na nuli?" g
Osnovno vpr je bilo: Ko z 'faznbriferjem' preverim vticnico, mi sveti na fazi in nuli, prav tako na stedilniku na nuli v blizini te vticnice. Mi nekje 'prebija'? Stedilnik ima 2 tokokroga, vticnica zraven svojega. Je možno kaj narobe z odklopnimi v omarici?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.056
113
Glede na to vprašanje bi jst preveril kam je vezana ta nula oz. da ni ista nula za dva (istofazna) tokokroga 16A, ker potem ni nič čudnega da je izpadla iz sponke in bo še oz. mogoče ne bo tam jo bo pa kje vmes prekurilo. Ker ves čas je govora o dveh krogih, nula se omenja pa samo ena oz. razen če smo narobe razumeli pa so vse nule plavale in je dovodna linija izpadla.

Vsekakor ven iz sponke nula ne sme past oz. se toliko odvit (skurit?) da ni več idealnega stika.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
Osnovno vpr je bilo: Ko z 'faznbriferjem' preverim vticnico, mi sveti na fazi in nuli, prav tako na stedilniku na nuli v blizini te vticnice. Mi nekje 'prebija'? Stedilnik ima 2 tokokroga, vticnica zraven svojega. Je možno kaj narobe z odklopnimi v omarici?
Jap, pol smo pa pršli do tega, da ma štromar to be punco...

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Glede na to vprašanje bi jst preveril kam je vezana ta nula oz. da ni ista nula za dva (istofazna) tokokroga 16A, ker potem ni nič čudnega da je izpadla iz sponke in bo še oz. mogoče ne bo tam jo bo pa kje vmes prekurilo. Ker ves čas je govora o dveh krogih, nula se omenja pa samo ena oz. razen če smo narobe razumeli pa so vse nule plavale in je dovodna linija izpadla.

Vsekakor ven iz sponke nula ne sme past oz. se toliko odvit (skurit?) da ni več idealnega stika.
woho "vodilni kavč štromar" še kar razpreda o kuri in jajcu
ampsk nič hudega baje razmišljanje tako in drugačno pomaga proti alzhajmerju, ki zgleda ostale stardece že kar pošteno napada (to je pripomba sošolca :D)
drvar en dvatri je caR :aplauz:-to pa moja

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
No še ena zadeva kar vas mladeniče ovira, kot starce alzhajmer, je podcenjevanje. Ajncvaj ni drvar, ampak mizar z izkušnjami, ti si pač samo bruc na FERI. Tko da dečko, mal umiri konje, pa jajčka sprazni, da ne bo tok testosterona odveč.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
No še ena zadeva kar vas mladeniče ovira, kot starce alzhajmer, je podcenjevanje. Ajncvaj ni drvar, ampak mizar z izkušnjami, ti si pač samo bruc na FERI. Tko da dečko, mal umiri konje, pa jajčka sprazni, da ne bo tok testosterona odveč.
no vidiš tudi za tiste to velja , ki mislite, če ste videli štromarje pri malci da zdej vse znate ipd..kaj pa ti veš, kje in kaj sem jaz praktično delal kar se zanimam za štrom- to ni od včeri
se opravičujem ancvaju ga ne poznam kar sem ujel tuki-sam hočem reč da dec ima pol "kmečko pamet "kar se tiče štroma
za moja jajca ne skrbi se mladenka rada ukvarja z njimi, kar baje za malo starejše naveličane gospodinje ne velja..tko sem slišal da ne boš zameril:cool:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Jap, pol smo pa pršli do tega, da ma štromar to be punco...
In do tega, da mu dela probleme že sledenje debati(kdo je kaj izjavil), ter dojemanje osnovnih konceptov.

P.S. Prav tako so mi čudni tile sošolci in asistent(ali pa je to le plod domišljije nadebudnega bruca), da so na istem nivoju razumevanja. Ali pa jim roki selektivno podaja informacije. :evil:
kaj pa ti veš, kje in kaj sem jaz praktično delal kar se zanimam za štrom- to ni od včeri
Kaj pa ti veš, koliko časa se drugi tukaj ukvarjajo z/zanimajo za štrom.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
no vidiš tudi za tiste to velja , ki mislite, če ste videli štromarje pri malci da zdej vse znate ipd..kaj pa ti veš, kje in kaj sem jaz praktično delal kar se zanimam za štrom- to ni od včeri
se opravičujem ancvaju ga ne poznam kar sem ujel tuki-sam hočem reč da dec ima pol "kmečko pamet "kar se tiče štroma
za moja jajca ne skrbi se mladenka rada ukvarja z njimi, kar baje za malo starejše naveličane gospodinje ne velja..tko sem slišal da ne boš zameril:cool:
A v gospodinjo jo boš dal...pa ve to mladenka?