Nankang Snow SV-2

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
ne vem če jih tudi sam nimam na drugem avtu. So pa v dimenziji 235/45/17.
Dobra guma pri temperaturah pod ničlo na suhem in mokrem. V snegu BP.

Ko je topleje pa jo radira.

Zakaj sem jo vzel? ker sem jo rabil bolj kot ne za policaje, pa sem vzel najcenejšo dokaj znano. Do 240 km/h, ojačani robovi. Glede na ceno zadovoljen.

edit: zgleda da imam SV1 model (sem šel gledat na net)

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Brezveze da sploh bereš to temo, saj če ne boš kupil GY, Michelin, Dunlop ali Continental boš izpadel klošar in bedak, boš smrtno ogrožen in .....

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Sava Intensa + dež = drsalnica
Po moje so tudi čungalunga gume boljše.

Popravek: ali so bile to Effecta?
confused-1.gif
Se ne spomnim več, ker od takrat je Sava avtomatsko črtana iz opcij ob nakupu gum.

Intensa so bile že ok, če nisi pretiraval. Z effecto pa sem v dežju skorajda zletel iz ovinka (malce slabša cesta, mokro, precej oster ovinek in neizkušen voznik s polnim avtom ljudi). Ko zdaj pomislim za nazaj sem imel prekleto srečo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Brezveze da sploh bereš to temo, saj če ne boš kupil GY, Michelin, Dunlop ali Continental boš izpadel klošar in bedak, boš smrtno ogrožen in .....

Preizkusi kdaj take leve gume, nimam ravno nankang, ampak nekaj drugega, pa nič boljšega pač bile so že na avtu gor ko sem jih kupil, človek ki ga je mel je imel par km samo v službo in mu je lahko res bilo vseeno kake gume ima gor, na mokrem so nestabilne da je joj, v ovinkih začnejo cvilit že pri tako malih hitrostih da brezveze

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja glej prva dva avtomobila ki sem jih imel in vse ostale avtomobile ki smo jih tisti čas imeli doma so bili obuti v zimske in letne pnevmatike Hankook ki so bile vedno v Metroju v akciji in smo jih na firmo jemali. Gume so bile med nižjim in srednjim razredom. Z avtomobili se je naredilo tako poleti (z letnimi) kot pozimi (z zimskimi) obilo kilometrov in če sem odkrit nisem bil nikoli v situaciji da bi me tako ZELO odneslo da bi rekel te gume pa so zanič. Je pa res da nisem bedak in da ne divjam kadar je poledica in zmrzal na cesti. Verjamem pa da se pri divjakih razne dražje znamke bolje odnesejo. Za normalno vožnjo za normalne ljudi ki z glavo vozijo pa mislim da so tudi kakšne druge znamke ki so 40% cenejše od GY dovolj dobre.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hja glej prva dva avtomobila ki sem jih imel in vse ostale avtomobile ki smo jih tisti čas imeli doma so bili obuti v zimske in letne pnevmatike Hankook ki so bile vedno v Metroju v akciji in smo jih na firmo jemali. Gume so bile med nižjim in srednjim razredom. Z avtomobili se je naredilo tako poleti (z letnimi) kot pozimi (z zimskimi) obilo kilometrov in če sem odkrit nisem bil nikoli v situaciji da bi me tako ZELO odneslo da bi rekel te gume pa so zanič. Je pa res da nisem bedak in da ne divjam kadar je poledica in zmrzal na cesti. Verjamem pa da se pri divjakih razne dražje znamke bolje odnesejo. Za normalno vožnjo za normalne ljudi ki z glavo vozijo pa mislim da so tudi kakšne druge znamke ki so 40% cenejše od GY dovolj dobre.

467716-post_slo.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Saj ni point v tem, da ti vozis, kot penzioner.. Lahko kupis 145/13 gume, pa pac nikoli ne bos sel vec, kot 80.. ampak [hipoteticno] enkrat se bos peljal 60 po dezju, ko bo jelen skocil iz hoste pred tebe, ti bos trznil z volanom in bo nastala veselica...

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Nisem noben divjak, v ovinke ,kjer sem z puntom lahko šel 60 km/h brez oddrsavanja, na Hankook gumah ( ki so, vsaj zdaj, kar dobre gume, kako je bilo včasih pa ne vem), ne morem zdaj več kot 50, pa guma cvili kot zmešana, pa čuti se da mu že rit malo odnaša, pol pač zmanjšam na malo manj kot 50. Zdaj pa kakor želiš.... jaz vem da jih bom še imel ta mesec, naslednje pa bodo "firma" .... ker so "firma" z razlogom, ker sem videl kaj je krš guma, jaz pa uporabljam avto tudi v hribih, ne samo po ravnem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No saj te razumem, sicer se jaz vozim izključno po ravnem in po dobro spluženih cestah. Ampak pozimi vseeno tam kjer se vozi 50 tudi 50 peljem ali raje kak kilometer manj. Logično pa da je dražja guma tudi boljša, se strinjam da drži pri gumah teza "kolko dnar tolko muzike", hočem samo rečt da eni pretiravajo da določene gume niso za met in da si v smrtni nevarnosti in podobne... 70% Slovencev je torej v smrtni nevarnosti saj vozijo par let stare Sava S3 ki bi naj že drugo sezono izgubile vse lastnosti
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.065
5.650
113
Jah to je pa tko ko nekdo reče......vozu se bom samo z prvimi tremi najboljšimi gumami na testu......spregleda pa da so vse gume na testu do vključno 7-8me čist OK za na cesto.....so pač zgubile točke zarad glasnosti..porabe goriva.....obrabe (niti ni tolk slaba stvar glede na to da so samo za 2leti)----> čene jih vlečeš žnj let dokler niso pretrde pa so s5 samomorilske
smile-1.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Se strinjam in s tabo in predhodnikom.

Če res ne voziš na meji, potem to res ni smiselno gledati. Pač za normalno vožnjo so večinoma vse OK.

Sploh pa je treba gledati koliko je razlike v ceni...če pomeni to pri 4 gumah nekih 80 EUR in jih imaš recimo 3 sezone, je to cca. 25 EUR na leto, kar se meni ne zdi nek denar in bom rajši vzel potem top 3 recimo, Nekomu, ki mu nekaj pomeni teh 80 EUR razlike, bo pač vzel malo cenejše in se bo ravno tako pripeljal na cilj normalno.

Sigurno pa sam ne bi vzel največji drek od gum zaradi par deset evrov prihranka...se imam le preveč rad in svoj avto, da bi zaradi tega letel s ceste pri malo hitrejši vožnji.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
eni niste sposobni možgane vklopit
bonk.gif
nula koma jozef, minimum, pyčkin dim, promil. vsi ostali vozijo normalno. in gume so dobre zato, da te rešijo ko pride do kritične situacije in da so dobre v mokrem, suhem, snegu,... v vseh pogojih. teorija, eh saj se malo vozim pa ne rabim dobre gume, je odraz pomanjkanja možganskih celic in dokaz superiornega prepričanja, da meni pa se pač ne more nič zgodit, ker sem itak najboljši voznik. ja si ja, dokler te kdo drug ali pa okoliščine ne presenetijo. takrat, v kritični situaciji pa se pokaže kako dobra guma reagira in kako slaba.
zmečete x tisoč evrov za avto, potem pa šparate 20, 30€ na gumah
stupid-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.740
113
točno, pubeci vozijo a6ke bmw5kte, vse za pleharijo, potem pa sparajo tam ko se da, v metro po gume
smile-1.gif
)) mam kolega kupli novga bimerja dali cca 50 kilo (preračuno zdaj v evre), z dosti popusti, še predEU,potem pa je tipo s familijo šel 3 krat v enem dnevu v AT, da je lahko 4 zimske gume pripelajl s felnami iz metroja... mislim, zdej a si cigan al sam napol cigan, dejmo se odločit. grdo nalepko ima zdej na čelu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sajkek z svojimi izjavami dokazuješ da si revček, tiho raje bodi
wink-1.gif
Se pravi tisti ki gremo v Metro smo reveži in cigani? Ti si ga glavo pado sinko...Drugače pa tako kot je povedal Steve za par 10€ se splača vrhunsko gumo vzet. Jaz sem tudi naročil Dunlopke 3D ki me bodo prišle pač 130€ več (komplet) kot pa kakšne Sava S3. Tukaj v tej temi se samo pogovarjamo kakšna je dejanska razlika in ne koliko se prišpara ampak ti tega še najbrž nisi ugotovil.

Lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
kje pa piše da če nekdo da 30€manj za gume da so slabše od tisti h ki so dražje.sop bili tudi testi pnevmatik ki so bile po komadu 15col ceneje od GY,michelina... cenejše za 25€ pa so bile na testu bolje ocenjen.cena ni neko absolutno merilo za kvaliteto.res pa je da je večina modelov gum renomiranih znamk dobra

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ne bodi zdaj picajzlast. poanta je bila: kupit preverjene znamke conti, dunlop, mišelin..., ali kupit šrot znamke sava, nankang, takikang, onakikang,... in razlika ponavadi ni več kot 30€ na gumo, kar znese 120€ na komplet.
in tiste preverjene te enostavno ne morejo presenetit z slabim delovanjem. tiste šrot pa so dejansko šrot, ki pa zna tudi kdaj pozotivno presenetit. samo loterije se naj gredo drugi, jaz ne

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
no saj imaš že med znanimi znamkami velik cenovni razpon.recim gy ug7 pride v 15col 60€ komad med tem ko pride mšelin alpin 90€ pa vsi vemo katera je boljša

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.740
113
glej, če daješ na dražji avto nizko cenovne gume, vemo kam spadaš..sej baje voziš nekega audija da se te vidi,ali ne? je pa res, da za kazat, stat na parkirplacu in tuc tuc muziko nabijat so tudi nankang vredi
evil.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Za 215-45-17
Goodride SA 05...........46€
Sava intensa............... 95€
Dunlop Sport maxx ....110€
Bridgestone Turanza ..125€

To so cene za gumo...koliko znese razlika na komplet?

Tukaj je vprašanje ali te gume kaj držijo al ne...če je kdo vozil na takih gumah......ker če pogledamo eno Savo ali pa Dunlop....je razlika v ceni minimalna a guma drži dosti boljše.Če pa gledamo Dunlop ali pa Goodrideje pa cena 2x večja.....vprašanje je ali je tudi 2x slabša guma ali ne.

Jaz vozim na dunlop in po vsej verjetnosti bom vzel dve Goodride za probat...če bodo ok v redu...če ne, pa bodo šle skoraj nove na odpad.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
točno, pubeci vozijo a6ke bmw5kte, vse za pleharijo, potem pa sparajo tam ko se da, v metro po gume
smile-1.gif
)) mam kolega kupli novga bimerja dali cca 50 kilo (preračuno zdaj v evre), z dosti popusti, še predEU,potem pa je tipo s familijo šel 3 krat v enem dnevu v AT, da je lahko 4 zimske gume pripelajl s felnami iz metroja... mislim, zdej a si cigan al sam napol cigan, dejmo se odločit. grdo nalepko ima zdej na čelu.
Se pravi, je po tvoje, šel vsakič v Metro in pripeljal v SLO 1.33 gume in feltne...?
hysterical-1.gif

Ker če je pripeljal dvakrat 1 gumo in feltno, tretjič pa dve gume in feltne, zakaj potem ni pripeljal 2× dve gume in feltne? Ali pa si se ti to zgodbico na hitro spomnil in imel na žalost prste hitrejše kot možgane, pa nisi uspel bolj točno izračunati...? Recimo vrednost BMW-ja si preračunal celo v kilo €, podatek tudi precej natančen, da je šel v enem popoldnevu 3× v Metro...