Da, meni indikator kaze konkretne bear divergences na daily in nizje.
Te indikatorji so meh.... v tem zlaganem pump in dump marketu. Pa še FED po eni strani dviguje obresti, po drugi pa kupuje obveznice.Da, meni indikator kaze konkretne bear divergences na daily in nizje.
najbrž bom ubral kar bližnjico: če se bo letni donos fiktivnih nakupov za dlje časa (mesec, dva,...) stabiliziral nad 5%, bo to dober pokazatelj da imam prave delnice, ki se jih splača kupiti tudi s pravim denarjem.Glede na to, da se ti ne sanja niti o osnovah od osnov, priporočam 2 leti učenja in spremljanja trga, preden daš bilo kaj not, ker drugače je izguba zagotovljena
Am… disclaimer - ta tematika me zanima ampak sem po lastni oceni precej nepoucenja, vidim napako: letni donos se ne meri 1-2 meseca, ampak najmanj 1 leto, raje 2, kot je nekdo prej omenil. Cifra mi pa pove ali imam delnice tipa "kupi in pozabi", kar mi je cilj.
ja, vidim napako: letni donos se ne meri 1-2 meseca, ampak najmanj 1 leto, raje 2, kot je nekdo prej omenil. Cifra mi pa pove ali imam delnice tipa "kupi in pozabi", kar mi je cilj.
če bi kupil tovarno zdravil, ne njene delnice, ampak fizično tovarno - kakšna je možnost da bi prodajal zdravila z izgubo? Na podlagi znanja in izkušenj moje že skoraj 1 teden dolge brokerske kariere, bi rekel da nobena. Zdravila boš vedno prodajal, z malo večjim ali malo manjšim dobičkom, a z izgubo nikoli. Ja, se lahko sesuje trg v neki državi ki npr. pade v vojno in boš zaradi tega imel nekaj manjši dobiček nekaj časa dokler tega trga ne nadomestiš, nadomestil ga pa boš ker imaš izdelke ki se praktično sami prodajajo, po katerih je vedno povpraševanje.Oz. tako si razlagaš to kar prebereš?
čisto resno. Kakšen je pa tvoj pogled na to?Ti samo malo trollaš, ali čisto resno misliš kar pišeš?
Samo v razmislek...če bi kupil tovarno zdravil, ne njene delnice, ampak fizično tovarno - kakšna je možnost da bi prodajal zdravila z izgubo? Na podlagi znanja in izkušenj moje že skoraj 1 teden dolge brokerske kariere, bi rekel da nobena. Zdravila boš vedno prodajal, z malo večjim ali malo manjšim dobičkom, a z izgubo nikoli. Ja, se lahko sesuje trg v neki državi ki npr. pade v vojno in boš zaradi tega imel nekaj manjši dobiček nekaj časa dokler tega trga ne nadomestiš, nadomestil ga pa boš ker imaš izdelke ki se praktično sami prodajajo, po katerih je vedno povpraševanje.
Če bi pa kupil delnico tovarne zdravil, pa ta ni vedno v zelenem, ampak je lahko krivulja zaradi vsega prej opisanega precej žagasta; dolgoročno gledano pa je to žaganje vedno v porastu; možno da ne v eksplozivnem porastu, a vedno v porastu. Ane?
ja, saj tudi ne vem zakaj bi nekdo prodal stanovanje za 250k€ ki mu prinaša zanesljivih, ne vem, koliko? 800€/mesec pred plačilom davka? da bi potem to vložil v nekaj skrajno nezanesljivega, kot so npr. delnice. Za kaj takega pa moraš najbrž res biti genij tipa warren buffetDa pa npr. prodaš stanovanje in imaš 250 k€ nekaj za vložiti, je potrebno pa prekleto dobro premisliti, kdaj je primeren čas.
Prodajal bos za toliko kolikor bos. Z izgubo bos prodajal ce bodo stroski proizvodnje vecji kot bo tvoj promet s prodajo. Kar se pa komot zgodi.če bi kupil tovarno zdravil, ne njene delnice, ampak fizično tovarno - kakšna je možnost da bi prodajal zdravila z izgubo? Na podlagi znanja in izkušenj moje že skoraj 1 teden dolge brokerske kariere, bi rekel da nobena. Zdravila boš vedno prodajal, z malo večjim ali malo manjšim dobičkom, a z izgubo nikoli. Ja, se lahko sesuje trg v neki državi ki npr. pade v vojno in boš zaradi tega imel nekaj manjši dobiček nekaj časa dokler tega trga ne nadomestiš, nadomestil ga pa boš ker imaš izdelke ki se praktično sami prodajajo, po katerih je vedno povpraševanje.
Če bi pa kupil delnico tovarne zdravil, pa ta ni vedno v zelenem, ampak je lahko krivulja zaradi vsega prej opisanega precej žagasta; dolgoročno gledano pa je to žaganje vedno v porastu; možno da ne v eksplozivnem porastu, a vedno v porastu. Ane?