Nakup novega avta....

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ozze
Webasto ti je vgradil s strani forda svetovan mehanik ali si sam nasel enega in ti je dal racun?
Ali si dobil racun za webasto kar dopisan ori osnovnem racunu za avto kot dodatno opremo.
Ker tudi to tuhtamo, da damo nekomu vgradit šine "(svetoval ford trgovec), vendar bi zahteval da predelavo placa trgovec. Ali pa naj res da nadomestni avto dokler ne zrihta avto o katerem smo se pogovarjal.
Samo ce se mi tonska paleta zapelje po kombiju in ga " predela", zahtevam da to krije kasko ki ga placa trgovec. Plocevinasta stena med kabino in tovornim prostorom je malo debelejsa od folije in stane jurja+.. Pri trafficu je nekajkrat paleta se zapeljala do stene in vsakic je pustilo posledice. Pa je stena v primerjavi s fordovo konkretna. Tudi luknja je v njej ker se je zapeljala z vogalom v njo.

Postavka za webasto je bila na računu. Ko je avto prišel v avtohišo je šel na avtovleki do uradenega servisa za vgradnjo webasta. Tudi z avtovleko je prišel nazaj v avtohišo - vse so sami organizirali. Ko sem avto prevzel je imel 7 km na števcu.

Sem zadevo potem poskušal rešit še na drugem servisu. Sem jim opisal celoten postopek, pa so rekli da ni problema, da bi se to moralo rešit. No tudi oni so naleteli na zid Summit auto d.o.o.
2632264-MondeoPredracun.jpg

Priponke

• 2632264-MondeoPredracun.jpg
    2632264-MondeoPredracun.jpg
    41,1 KB · Ogledi: 250

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Sicer pa "smo" mal tuhtal.
Najbrž na osnovi 29 strani tega kataloga http://ford.summitavto.si/f/docs/performanse_2/Transit_Custom_1_2.pdf
sem naročil predračun v sumitu v katerem sem zahteval tudi poden ki ga v katalogu imenujejo
Vecfunkcijsko dno z vodili. To smo potem enkrat preimenovali v tirnice v tovornem prostoru ( imam na mejlu, nimam spomina za 5 mesecev nazaj zakaj in kdaj je do tega prišlo, ampak te tirnice ki so sedaj v avtu sem najprej zagledal prejšnji teden. Prej jih nisem zasledil nikjer, niti niso omenjene v linkanem katalogu zgoraj, je pa večfunkcijsko dno z alu vodili)), na predračunu je pisalo pritrditvene tirnice v tovornem prostoru.

Čez nekaj časa mi znanec omeni, da naj še lokalnega prodajalca prosim za ponudbo.
In res, naše zahteve glede avta ( s seznamom opreme, v šifrah, motor, nosilnost.... ki smo ga dobili od sumita, brez cen,) sem poslal povrpaševanje še lokalnemu prodajalcu. In ko sem imel dve ponudbi, sem avto naročil pri lokalnem prodajalcu.

Tako si sedaj z lokalnim prodajalcem beliva lase.... tisti ki pa je prvi sestavil predračun pa na njegovo srečo ni več vpleten.
bonk.gif

In ja, sem toliko pošten, da dejanskega prodajalca najbžr ne mislim več "namakat". Za napačno intepretetacijo mojih zahtev, oziroma za napačno kodo v predračunu so krivi v LJ. Nekako bo treba tole rešiti. Vsak bo moral narediti kak korak nazaj. Škoda da ga ne bodo tudi na summitu, kot krivci za šlampaste kataloge in napačno napisano šifro v predračun.
Če bi avto vzeli pri njih pa...
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Najbrž?
confused-1.gif

Kolikor iz prebranega razberem ti je lokalni prodajalec dobavil točno tako vozilo, kot si ti zahteval od njega.
Tako da, on tukaj nima kaj nazaj stopit. Kvečjemu si mu dolžan za pir, ker si mu kradel čas in živce.
Lahko pa ''najbrž'' greš do Sumitta in od njih zahtevaš odškodnino...
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Ja, saj to sem sedaj stuhtal, ko sem zacel brskat po mejlih nazaj.
Ah, tudi to bomo resil, je pa sola za kdaj drugic, al pa za koga na alterju.... Ce bi avto narocili na summitu bi imeli vse v eni osebi. Tako pa...
Me prav zanima kako bo narejen nov katalog za FL avto....
Tudi tako povrsno? Ker dvomim da ga namenoma tako naredijo. Ali pac?
Potem pa se prodajalcevo (ne)poznavanje avtov prinese svoj delez k napakam.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Jah, nimaš kaj. Zberi ponudbe za poden in v akcijo. Tiste stranske ti bodo pa tudi kakšenkrat prav prišle...
cheer.gif

Je pa tole tipičen primer (ne pravim, da si ti tak) preveč ''pametnega'' kupca, ki vse ve in premalo aktivnega prodajalca, ki pred naročilom s stranko ni še enkrat preveril njenih potreb in ustreznosti konfiguracije. Nisi prvi in tudi zadnji ne. Nekateri pač samo skačejo po salonih za cenami, namesto da bi najprej osnovo pokrili...
Tebi se je pa tukaj vmes v tem procesu žal spodrsljaj zgodil, ker verjamem, da si bil dovolj temeljit
wink-1.gif
.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
kakorkoli, izbral si vrhunski kombi
najbrž je že novejši z adblue (žal)

zgornjemu, ki se 6 let vozi s pokvarjeno klimo pa NO COMMENT

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.808
129
63
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

(žal)
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

Sploh zato.ker je dal 2 jurja za webasto je res.....cudno da ne da se nekaj evrov da bi.mu klima delala. Al.se klima in webasto ne marata?

Sicer pa, ima ad blue, leto in pol se ze ne dobi vec starega 2.2 motorja,(katalogi so se kar z 2.2 narejeni).
Kje ga serje novi motor?
Se mi pa zdi bolj robat kot renojev 2.0 v starem.traficu. ali je samo.manj zvone izolacije.
Ker je se frisen, ga se mal sparam....tole.mi je napisal vceraj po 100+km....
evil.gif

Poraba je bila v eno.smer pod 6, nazaj pod 7. En teden bo moral.se pocakat na AC, potem pa ne bo vec poraba 6l
evil.gif

Sicer pa se lepo opazi razlika med 90 in 130ps....se bom pa pri tem poskusal navaditi tempomata. Vsaj po naseljih in AC. Ceprav na AC je tezko ker sem ponavadi vedno v guzvi, poskusam pa voziti tako hitro kot pas na katerem sem. Zato ze zdaj pogresam radarski tempomat....
rolleyes-1.gif

2634291-IMG_20171124_141905.jpg

Priponke

• 2634291-IMG_20171124_141905.jpg
    2634291-IMG_20171124_141905.jpg
    62,9 KB · Ogledi: 156
Nazadnje urejeno: