Dejanko gre za predsodek.
Jaz sem sedaj na drugem setu Mitask, prvi set mi je zdržal 13k km, oziroma je zadnja guma prišla do oznake, sprednja je pa bila še bp, samo menjal sem obe.
Jaz sem z gumo zadovoljen. Prej sem natikal Dunlop Roadsmart.
Z Mitasko sem prevozil lani "celo" Evropo, Korzika, Anglija, Alpe, Dalmacija, tudi v močnem dežju, celo sneg me je ujel v Sloveniji.
Da probam objektivno:
Po suhem je guma super, bolj udobna od Dunlopke. Ker ima drugačno oblika (bolj zaobljena), lažje "pade" v nagib. Res je, da narejena samo iz ene zmesi, da nima trše sredice, ampak jaz, ki se vozim sam, nisem opazil razlike, da bi jo zato zadaj bolj pobiralo, pa sem vozil s prvim setom preko 5000km po AC.
Poleti lahko malo preseneti na vročih zalivkah (bitumen al kaj je tisto), ampak guma "zdrsne" ker je zalivka mehka in zalivko premakne. Nič posebnega, tudi pri Dunlopki je to počelo.
Mokro:
Veliko sem (žal) vozil tudi po mokrem, guma je tudi v mokrem solidna, je pa treba paziti v mokrem na bele črte, tam pa drsi (katera pa ne).
Na suhem bi rekel 9/10, na mokrem 7/10.
Niso pa Mitaske no name gume, to so Savine gume, delajo jih v Sloveniji, na gumi ti piše Made in Slovenija, le tržijo jih pod imenom koncerna Mitas (Češka).