Mah vse po malem. Jaz bi raje vzel takega ki ima 50 kot takega s 100kkm. Za tistih 500€ razlike v ceni (sploh ker je za podobno ceno na voljo precej takih z manj kilometrine)... sicer je njegov denar, jaz imam na mojem 45kkm pa imam občutek da ga bi težko prodal. Nisem se prišel prepirat, če že sprašuje pomeni, da je odprt za ideje; mogoče bi bilo smiselno da bi še kako alternativo pogledal (na koncu se bo on vozil, zato je smiselno, da se ne zaleti na juriš in se pač usede na več motorjev, sploh če še ni imel nobenega).
Moj nasvet Sistemiku:
1. pojdi na avto.net in preglej vse motorje ki ti pridejo na misel in misliš da so zate
2. izloči tiste ki niso zate (za v dvoje, premala kubatura zate ipd.), skratka naredi selekcijo, jasno ti morajo bit všeč - če ti niso je beda, tudi če so top motor... pač ni feelinga in ljubezni, džabe ti dober motor... to kupiš za dušo, ne ker bi bil dober v absolutnem smislu (skratka nakup s čustvi je to)
3. vzemi si vikend časa in pojdi pogledat ene 3-5 različnih tipov motorjev, se usedi nanje, preveri če ti pozicija ustreza, če si prevelik/premajhen za kakšnega, če je okreten ipd. Če se da se pelji kak krog, da ugotoviš kaj je sploh zate.
4. ko si izbereš model po okusu/denarnici pa poišči tapravega. Vzemi si čas, mesec do dva imaš še fore, cene bodo počakale. Mogoče pride še kaj pametnega na net medtem.