Nakup motorja....

I

Izbrisan uporabnik #488

vzemi tdmko in ne "telovadi", sploh če še opremo zahaklaš poleg, da maš mir

to smo rešili
smile-1.gif
srečno vožnjo

še prej pa se gresta oblečt v lujza, da ne bosta oropana

------------------

ne gre pa samo za doživljanje okolice, ampak vse "ostale" malenkosti, ki sodijo poleg

maš na MS prav poučne zgodbe, kako se je junfer moto par spustil v Dolomite sredi sezone in nato spal čez noč oziroma bedel na neki klopci, v hribih pa seveda ponoči ni poletno...

itd.

skratka na veliko stvari moraš biti pozoren, marsikaj sem že videl, od zvitega ključa zaradi nerodnosti pri nalivanju goriva (rezerve nimaš poleg, zravnati pa je kriza če se zlomi)

da ker ti je vroče malo dvigneš vizirček, da se ohladi kakšna osa, čebela, pa maš cirkus z očesom

V bistvu moraš na vse mislit, imeti glavo zverzirano, da je na koncu užitek tiste pol ure prazne ceste in veter v laseh

sopotnica bo vožnjo zadaj tudi dojemala po svoje, tudi to bo del "šole"

ni da ni

nakup motorja je še najmanj

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
K debati o kilometrih: tu je drugače kot pri avtih. Več je folka ki si kupi potovalnika in računa da bo naredil ohoho km, realnost je pa potem drugačna (če res nisi na motor od Pulko-tove naletel) - kar nekaj (jih/nas) potem nima toliko časa kot smo mislili. Recimo jaz imam svojo FZ1s že 4 leta, pa sem naredil samo 14kkm z njo v tem času, od tega v zadnjih dveh letih samo 6kkm (jebiga, poletja namesto na motorjih na daljšem dopustu, pa se potem z motorjem dela skoraj nič km). Tako da če je poreklo motorja Slo je verjetnost velike kilometrine majhna, razen če naletiš na enega redkih motorističnih fanatikov.
Uspešen nakup želim v vsakem primeru, pa veliko km.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Osebno se mi zdi 20k po eni strani veliko,po drugi pa kul,ker je fajn
smile-1.gif
raje zabijem vikend na motorju,kot za sankom.

I

Izbrisan uporabnik #488

To je "Varadero", tako po teži kot vsem ostalem, s to razliko, da je lah.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Sem sprva tudi razmišljal o Caponordu, pa mi je nekoliko prevelik, tako kot Varadero, kot je že @snecer napisal...
Caponorda ima en frend, pa mi je rekel, na kaj je treba bit pri njemu pozoren, sploh pri letnikih pred 2004. On ima letnik 2003, pa ga ima že nekaj časa v prafaktorjih, upam, da mu jo bo uspelo usposobit do pomladi...
Nekako sem se odločil za TDM. Bom pa videl, katerega. Morda bo odločilen že prvi ogled, nikoli ne veš.
wink-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Japonc bo z veliko manj stroski se zmeraj klepal kilometre, medtem ko bos v italjana metal evre, ki bi jih v primeru japonca metal le v tank.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Yagi pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Italjan je....to vemo kako pa kaj.

Ne vemo,......povej kaj in kako ?

Prijatelj je mel Caponorda, v nulo urejenega. Povedal, da se zanj deli več ne dobijo. prva stvar.
Zamenja ga je za Varadero lani in pravi, da je velika razlika, da na Hondi mašina teče mirno, ne cuka itd.

Pa je mel prej pred capotom tudi laha.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Tako, pa sem po 10 letih brez motorja za dolocen cas; prodal FZ1 Fazer...v stirih dnevih po oddaji oglasa.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik vuk pravi:
Tako, pa sem po 10 letih brez motorja za dolocen cas; prodal FZ1 Fazer...v stirih dnevih po oddaji oglasa.

Cena in razlog prodaje?
evil.gif

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
202
109
43
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Yagi pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Italjan je....to vemo kako pa kaj.

Ne vemo,......povej kaj in kako ?

Prijatelj je mel Caponorda, v nulo urejenega. Povedal, da se zanj deli več ne dobijo. prva stvar.
Zamenja ga je za Varadero lani in pravi, da je velika razlika, da na Hondi mašina teče mirno, ne cuka itd.

Pa je mel prej pred capotom tudi laha.
Caponord ima mašino od rotaxa. Zdrži vsaj 250 jurjev (toliko ima en poznan caponord z dolenjske po besedah mojega mehanika). Težav poznanih ni, mašina je zelo trdoživa. Kakšnih delov se ne dobi? Itak če ga sesuješ iščeš rabljene plastike ipd, kar rabiš pri mašini se dobi, ker ni kakšna eksotika, tako da ne vem kaj se ne bi dobilo.
Recimo če primerjamo en razred nižje - yamaho XT in aprilio pegaso strada. Mašina je enaka (čeprav je agregat enak marsikdo trdil kako je pri japoncu boljša bla bla), ostalo je pa pri Aprilii boljše (npr debelejše vilice, boljši sedež, vpisanih ima 35kw, nenazadnje je lepši itd).

I

Izbrisan uporabnik #488

Lahko ti dam kontakt od kolega pa ti vse razloži, če te zanima lah Caponord
smile-1.gif

(celo peljal sem ga malo).

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Napisal 5700 €, prodal za 5600 €, stranske kufre pa se potem posebej. Razlog: nova igracka
grin1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Sej vem, da ne pase ravno v to temo, ampak....a mogoce kdo ve, a se da kje dobit podatke koliko tujih motoristov letno pelje cez Slovenijo....?