Nakup motorja....

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
a je Krawasaki motor, da se splača 5 strani porabit za nabijanje???
dajta raje o motorjih kakšno povedat

I

Izbrisan uporabnik #488

Smo ti podlagi naredili, da boš lahko ti kaj napisal
smile-1.gif
no, začni.

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Citat:
Uporabnik Benko14 pravi:
Evo leto je naokoli. Lansko leto se zaradi različnih dejavnikov nisem odločil za nakup motorja. Nekako sem bil finance primoran preusmeriti v druge namene.

Letos pa nimam v načrtu nobenega nakupa in se bom posvetil nakupu motorja.

Gledam pa ta model http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=7054849 . Nekako se odločam, da bi kupil nekaj takega. Vem da imam malo konjev vendar zaradi preteklih izkušenj z motorji (prometne.press) se želim po 8 letih suše ponovno navaditi na vožnjo z dvokolesniki in dobiti spet nazaj tiste prave.

Zanima me, če ima ta motorček kakšno hibo in na kaj je potrebno biti pazljiv.

Možakar drugače išče nekaj bolj turističnega ne pa dirkalnika. Najboljše da gre kar v motogp pa si tam kaj izbere.
crazy1.gif
Zakaj bi kupoval nekaj kar ne rabiš, če si že s 70 konji zadovoljen ne rabiš zarad drugih kupovat nekaj s 150.

No pa sem se odločil in kupil. Sem gledal Hornetke 600, CBF 600, ER6n. Po testnih vožnjah in prespanih nočeh sem domov pripeljal ER6n.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa cena? bolj bi bilo sicer 2009-, ampak ok, sosed ima 2007 letnik.

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pa cena? bolj bi bilo sicer 2009-, ampak ok, sosed ima 2007 letnik.

Vem samo za tistega sem bil prekratek. Cena 2.500. Imam pa eno vprašanje. Lučke na števcu
smile-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Mi lahko kak mojster zaupa: gledam Yamaho Fz1s, pa malce berem naokoli. Letnik 2006-2009 naj bi bila baje ista zadeva, samo pri 2006 je bil en bug k motor skoči k nor pri gasu ko pospešuješ, potem naj bi pa to z 2007 odpravili da je zadeva zvezna. Če bi se slučajno za 2006 letnik odločil, je to zadeva ki jo s kakim SW upgrade-om za bakšiš uredijo na servisu ali je bolje kar 2007 in dalje gledat (seveda je to navadno povezano s ceno, ampak če je isti motor mi je pri manj km oz ohranjenosti skoraj vseeno, če dobim kar nekaj ceneje). Hvala za info (p.s.: tele ER6n sage sem se že malce naveličal brati:). p.p.s: par modelov je z ABS-om, pa so precej dražji (beri 1000eur plus). Vredno cene (do sedaj nisem imel ABS-a - aja, nazadnje imel 750z:)?

I

Izbrisan uporabnik #488

Uporabnik vuk ima fz1 na tem forumu, pobaraj.

Al pa počakaj, da ti odgovori krnejekjeto
smile-1.gif

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Ne kupuj letnika 2006...raje nabavi 2007 ali 2008. Te zadeve na letniku 2006 se ne da urediti z nobenim SW updejtom...preko nemskega FZ1 foruma (fazerforum.eu) se pa da dobiti eno zadevo,ki se jo vmes priklopi, ki potem malce olajsa zadevo...jaz sem jo nabavil za mojo letnik 2008 in je se izboljsal obcutek pri dodajanju plina. Pred tem si odprl plin in ni bilo nic, si odprl malce vec in je kr skocila zadeva. Tak ti je ponavadi lepo zjebalo linijo v ovinku. Ampak tako lepo doziranje plina kot je recimo imel moj prejsnji motor Z750S pa se vseeno ni.
Sam imam tudi ABS na motorju...do zdaj mi je v petih sezonah trikrat prisel prav. Tak,da ce mas dovolj denarja raje glej za modeli z ABSom.
Ce te se kaj drugega zanima pa vprasaj.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Hvala Vuk, to me je zanimalo. Torej 2006 odpade, bom pogledal za 2007 ali mlajšo, ABS pa če dobim bo super.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
en nasvet. Malo imam mešanih občutkov in bi nekak razmišljam tudi o opciji za motor. Naredil bi izpit pa malo gledam okoli. Od punce kolega prodaja to http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=7603312. Lasti si ga ravno 1 mesec pa ga prodaja ker si je vmes kupil že drugega. Je kaj takega za met? Edina izkušnja z motorjem mi je skuter pred 15 leti
evil.gif
.
Gledam ga za službo pa morda za kak hiter skok na morje.

I

Izbrisan uporabnik #488

To je zelo solidna zadeva.

Edino kar je pri nakedu, brzine nad 90,100, torej AC, ni vetrne zaščite in je pritisk vetra kar občuten, zato je smiselno poiskati solidno čelado.

Za službo pa je skor boljše met skuter.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Motorcek je kar trpezen, pa poceni za vzdrzevat. Mau porab, pa gum ne pozira, ker ni brutalen. Glede vetra je res...sam ce se enkrat navadis, pac ojacas malce vrat in roke.
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, edino cena bo prej bolj prava 3500 za takšen letnik.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tisti ki veste kok je z eno tako stvarjo stroškov? Zavarovanje servisi kok to pije na 100 km....?
Uporabljal bi ga za 160 km dnevno čez poletje.