Nakup motorja....

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik elo pravi:
jaz sem pa mojega dukati monstra 1000 prodal...
po treh mesecih. šmrk šmrk....
Zakaj pa?
Je pokazal "italijansko dušo"?

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
ne, nič ni bilo narobe z njim...

premalo porabo je imel, pa mi je denar ostajal in sem ga fuuuullll pil.

da ne bom postal alkoholik si bom kupil nekaj z več kubiki, da bom več dal za gorivo pa da bo manj ostalo za pijačo.

codename: KODO

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
confused-1.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ajaaa. Na MT-01 si vrgel oko? Je že v garaži, rezervirana, ogledana, naročena,...?

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
plačana, v ponedeljek zavarovana, v torek dvignem zadnjo malo tablico v naši občini in v sredo odpeljem iz trgovine.

stage 1 akrapoviči že naročeni!

l.p.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
zdravo!

sem malo v ljubljani, več na dolu pri hrastniku...

te praviš da ga bomo še vseeno lahko pili??? potem pa res alles super!!!
wink-1.gif

srečno!!

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Če ti je res tako hudo, lahko še mojo kobilco tankaš. Požre od 7-10 litrov/100km. Če je to premalo, pa lastnik popije še več.
grin1.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Mja, zdej, ko že vsi nekaj nabavljate, je pa še mene prijelo...
smile-1.gif

Glede na to, da nisem nikoli vozil (vsaj resneje ne) ničesar nad 50 kubiki, me zanima, kaj mi priporočate?

Načeloma nisem zahteven, niti nimam potrebe po nekem adrenalinskem izživljanju, polaganju do tačke itd. (me je preveč strah zaenkrat). Nekaj lahkega, okretnega (vozil bi se tudi po mestu), da ni prezahteven in da sem pa tja odpusti kakšno napako (glede na to da sem "zelen" ko feferon).

Rad bi tudi, da je motor dovolj zmogljiv in udoben, da se vsedem in odpeljem npr. na morje ali pa kakšno kremšnito. Pa da se lahko vozim po AC tistih 140 na uro in da potegne v kak klanec. Aja pa da se lahko zadaj še kakšna fejst tetica pelje brez pretiranega mučenja
smile-1.gif
.

V štacuni, ko sem šel malo pofirbcat, mi je prodajalec na vsak način hotel prodati ER-6. Glede na to, kolikor sem se uspel pozanimat, bi bil najbolj primeren ER-5 pa je tip rekel, da je to za babe pa za stare atke
frown-1.gif
... Sicer me niti ne vleče toliko h kupovanju novega, glede na to da bo to 1. bike in bolj namenjen "turistični" vožnji pa če ne drugega mi bo ziher se prevrnil s tace se mi zdi škoda velike denarje metat, da se bom potem sekiral. Nekako bi raje čimveč muzike za čimmanj para... Torej, kaj sedaj?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Jah, pomojem ti je prodajalec dobro svetoval. ER-x je veliko muzike za svoj denar. Zdaj, odvisno, koliko si pripravljen dat za motor. Sicer pa je tudi 500ccm od ER-5 dovolj za eno normalno vožnjo (koliko si težak?), vendar ti zagotavljam, da boš slej ko prej menjal.

lp

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Kakšni motorji se ti pa dopadejo?
17758-icon_confused.gif
Pa koliko EUR za motor predvidevaš porabiti!? Če ne rabiš brzine potem mogoče malo večja prostornina in manj konjičev! Meni je bila Hornetka 600 prvi "resen" motor in sem bil zelo zadovoljen! Do 7-8k rpm je bolj krotka, če pa hočeš malo več življenja pa nad 7k rpm tudi oživi! Z dvema na sedežu je bila ok (res, da je punca bolj lahka) samo vprašanje je koliko te moti veter? Bi imel s pol oklepom ... ali bi imel raje kakšen potovalni enduro, mogoče kaj bolj športnega?
Mene npr. veter ne moti in mi bolj leži naked brez oklepa!
aplauz.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
To je že res, tudi cena je bila za znoret ugodna, skoraj sem ga odpeljal. Pa vseeno... Se mi zdi slabih 5 kilo malo preveč. Dal bi načeloma čim manj oz. toliko, kolikor je najmanj treba, da se dobi nekaj količkaj solidnega. Sploh, ker se res zna zgoditi menjava - toda za začetek nočem pretiravat. Ne vem, okoli 2 kilo sem imel v mislih (sicer rajši manj, kot več) - kaj pravite, je to zadosti?

Aja, težak sm celih 75 kil
smile-1.gif
), tko da to najbrž ne bo problem.

Hm, kako je s kilometri pri motorjih? Kakšne cifre so še sprejemljive? Kaj pa letnik? Se splača gledat tudi starejše (kakšn GPZ in podobno)?

E, glede oblike motorja tudi meni paše malo vetrčka in mi naked (sicer obvezno) s tistim malim vetrobrančkom popolnoma zadošča. Ne maram, da je neka "krava", mora bit neka kompaktna stvarca. Poloklep bi še šlo, ja (v stilu ER-6 F). Endure mi nekako ne potegnejo (take kmetavzarske mi delujejo - pa pls ne mi zamerit)... No, ja razen če ima kdo res kakšen pameten, konkreten predlog pa le z besedo na dan... Kar dajte kak link prilepit, da vidim malo kje sem...

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jaz sem tudi predčerajšnim naredil izpit za motor
cheer.gif
. Zdaj pa malo gledam kaj bi se splačalo kupit. Znanec pravi da se bolj splača kupit pozimi, ker cene padejo, je to res in za koliko? Gledam pa v smeri Honde Transalp ali BMW F650GS. Zanimiva mi je tudi Honda VFR 800 katero mi kot začetniku odsvetujejo. Sem pa delal izpit na Suzukiju GSR in mi je bil kar precej všeč, vendar tudi ne vem če je primeren za začetnika? 98 konjev je kar dosti.

Koliko pa je treba računat, da bo treba dat na motor v obliki servisov takoj po nakupu?

Nazadnje urejeno:

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Redni servisi pridejo okol 100€ (lahk mal vec,sam ne pa dost
smile-1.gif

Kar se pa konjev tice,vsak motor gre tolk,kolkr das ti gas. Ubijes se lahk s 50ccm skuterjem. Naceloma so vsi motorji dobri,vec al manj je samo se stvar tvojega okusa
wink-1.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
jaz sem delal izpit na er-6.

zelo všečen in obvladljiv motor, dovolj zmogljiv za razna regionalna prehitevanja.

dejansko je glede na ceno in na to kaj nudi zelo dober nakup.

l.p.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
dewfinitivno sedaj, ko gre sezona proti koncu in ko se rabljeni motorji prodajajo najceneje.
koneckoncev jim cene "zbijajo" tudi akcije trgovcev, ki s 5-25% popusti prodajajo nove motorje.

l.p.

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Pejt na motosvet uprasat. Je kar nekaj lastnikov tam
smile-1.gif
Naceloma dobr motor,sam pomojem bi ji hitro ratu presvoh. Kaj pa kak ER5??