Nakup motorja....

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Men se zdijo zelo sumljivi kilometri. Edin ce jih je delal 2000km na sezono
smile-1.gif

Nism si mislu,da so ze tolk pocen ratal taki motorji...

aljazmv

Zelenc'
6. mar 2009
23
0
1
kaj menite o yamahi drag star xvs 650????? glede porabe???? trenutno sem imela 250 in nevem je bila kr žejna se mi je zdelo:)...

I

Izbrisan uporabnik #488

In koliko je pila 250 kubična zadeva?

Ne bi vedel koliko pije 650 kubična zadeva, po moje kakšnih 5-6litrov.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ga ne poznam. Osebno si to ne bi kupil, zaradi drugačnega stila vožnje
smile-1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
ksz

če mi lahko kdo pomaga, ker sem popolen amater kar se motorjev tiče. Oče se navdušuje za nekaj večjega, ne športnega, ampak bolj potovalnega. Kaj obstaja kakšna spletna stran, kjer bi lahko videl vse znakme in modele motorjev?

Ali pa če navedete linke največjih prodajalcev motorjev v slo.

hvala!!!

Nazadnje urejeno:

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
Pozdravljeni

Zanimam se za nakup motorja in sicer yamaha fazer oz. fz6s.Pa me zanima če ima kd od vas ta motor in če bi mi lahko povedal kaj več o njem in na kaj moram biti pozoren pri nakupu.

lp

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Zdravo,
jaz sem ga imel cirka pol leta. Zelo razočaran. Kupil novega, da ne bo pomote... V nizkih obratih ne gre nikamor, pri visokih zelo nemiren, težko obvadljiv. Zvok katastrofa. Poleg tega pa še Yamahina bolezen.. prehod iz nič gasa v malo gasa...
Ko se potem enkrat vsedeš recimo na Kawasakija Z750.... se sploh ne da primerjat.

Preden ga kupiš je moj nasvet, da še probaš kaj druga peljat.

Citat:
Uporabnik kocka430 pravi:
Pozdravljeni

Zanimam se za nakup motorja in sicer yamaha fazer oz. fz6s.Pa me zanima če ima kd od vas ta motor in če bi mi lahko povedal kaj več o njem in na kaj moram biti pozoren pri nakupu.

lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Citat:
Uporabnik Matrix pravi:
Poleg tega pa še Yamahina bolezen.. prehod iz nič gasa v malo gasa...
Ko se potem enkrat vsedeš recimo na Kawasakija Z750.... se sploh ne da primerjat.

to ima tudi moj Kawaski versys. Pa tudi kak BMW. ampak kolikor sem se pogovarjal to ni odvisno od modela ampak eni motorji pač imajo ta problem, drugi pa ne.

Kaj je fora tega cukanja še sedaj ne vem, je pa moteče.

lp

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Citat:
Uporabnik kocka430 pravi:
Ja meni se ne gre ravno za hitrost.Mi je pa oblika tega motorja zelo všeč.

Saj ne gre za hitrost. Tistih par konjev razlike sploh ni bistvenih. Problem je slbo razporejen navor, način vožnje, itd. itd... Pelji oba pa ti bo jasno kaj hočem povedat.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Zanimivo je rekel tudi sosed, ki je imel Hondo CBF 600 S ter Yamaho FZS 600 Fazer istočasno (mislim, da 2004 oz. 2005 letnike), da je CBF-ka bolj prijetna za vozit. Glede na to, da je od Yamahe mašina bolj navita itd. sem bil rahlo presenečen saj je CBF za pol razreda nižje na lestvici.
smile-1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Živjo.

No, jaz imam omenjen motor, letnik 2007, kupil sem ga pa starega 2 meseca, z 2000km. Sedaj jih imam 31.000.
Po 30.000 km lahko samo rečem, da sem pozitivno presenečen nad motorjem.
- servisi so na 10.000 km, tako da je s tem precej manjši strošek kot pri ostalih, ko imajo na 6000
- veriga je še dobra po 30.000 km
- za samo mašino je pa tako, če hočeš hitro vozit, potem je treba tud precej menjat, ampak tako je pomoje pri vseh 600 mašinah, nerodno postane to predvsem če se voziš hitreje v dvoje
- na 30.000 km sem menjal edino prve ploščice, ostalega nič

To je pa to:) Ko bomo menjali bo padel pa tisočak
smile-1.gif

LpT

milankoko

Zelenc'
16. dec 2009
8
0
1
Rabil bii en nasvet glede nakupa motorja. Nimam se izpita, nikoli ga nisem vozil, ampak imam neznansko zeljo imeti chopperja. Zdaj ko si ga lahko privoscim, pa ne vem niti kje bi bilo dobro zacet iskat. Imate kaksna priporocila/nasvete za popolnega zacetnika? V bistvu sem razmisljal da bi mogoce bilo najprej pametno kupit kaksnega rabljenega, da bi se na njem naucil vse trike in delovanje, potem pa vzel kaj konkretnejsega cez cas. Pravijo mi da je sedaj ko pride nova sezona idealen cas za nakup ali lanskega modela ali rabljenega, ker cene najbolj padejo. Drzi?