Nakup motorja....

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Potem pa naj vzame mojga SV-ja 650 S, odličen motor za začetnike.
wink-1.gif

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Men je biu svoje cajte usec GPZ500
smile-1.gif

Jest osebno neb uzel 250ccm,ker ji bo kmalu presvoh. Pa se tezko bo pol prodala,k zdej vecinoma ze v startu kupujejo neki mocnejsga. Pa ne mislim,da rab neki mocnejsga,da bo hitrejsa v prometu. Sam nacin voznje je bolj smooth
smile-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Meni je bil tudi GPZ500 všeč, samo so mi ga odsvetovali (samo je cena v rangu Diversion-ke za isti letnik, pa je slednja neprimerno boljša za peljat, vsaj meni - bi ga vzel če bi dobil letnik 2003 za tja ene 1,7-1,8k€). Zdaj gledam naslednje za to sezono:
1. Yamaha Diversion (luštna ne premočna reč, 4cilindraš, vozil v avtošoli, skratka vozna zadeva). V teoriji bi moral biti nesramno poceni, v praksi drag - beri cca. 2500-3000€ za letnik 2003
2. Honda Hornet 600. Baje edina slabost da je lahko požrešen. 98km, tam letnik 2001-2002 za cca. 3000€.
3. Yamaha Fazer 600. Trenutno favorit (l. 2004-2005), se da dobit za cca. 3500-3800€.
Glede na to kako nesramno malo kilometrov delam na leto bi bil tudi prvi v redu, vendar za 500-1000€ razlike dobim že "motor" - če bi dobil Diversion-ko za do 2k€ bi bil to zakon, samo tako bom verjetno kar na Fazerki pristal. V končni fazi verjetno še najboljša izbira, pa občutek imam da bo itaq odltimer pri meni ratal:)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Sej to hočem rečt. 10 let star GPZ je absolutno predrag (sem opazil da cene tem pri ene 1800€ nehajo padat, pa ne glede na to kolk je star - očitno je tolk vedno vreden - glede na skuterje in ostalo šaro - pa če je še tak klump). Podobno nesorazmerne so tudi cene ostalih živali, vsaj glede na nove. Me prav zanima če se za tak denar dejansko tudi prodajo ali se samo prodajajo. No, bomo videli v kratkem.

aljazmv

Zelenc'
6. mar 2009
23
0
1
zanimam se za nakup ducati monsterja....kaj menite? na kaj je potrebno biti pozoren? kako dragi so servisi, itd? priporočam se za vse kar veste:)???

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Ti bom lahko povedal čez kakšen mesec...
grin1.gif

V glavnem do zdaj sem nardil šele 50 km. Prvi občutki pa so
super.
Pelje se zelo lahkotno, motor je zelo okreten tudi na mestu, ima zelo nizek sedež (770 mm)
(kar je za nas majhne posebej dobro).
Menjalnik mi deluje "zelo kratek", zato je pravi užitek se igrat s prestavljanjem.
Servisi bi pa znali bit kar dragi - prvi servis (po 1000 KM) cca.100 €.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
jaz sem monsterja prodal po prevoženih 1800km.
kupil sem novega. pri ca 1500km (čeme spomin ne vara) se je pojavilo prvo curljanje olja iz motorja, nekje na levi strani. zoprno!
v mestu je pri nizki hitrosti cukal ko mlado tele, prav zoprno.
meni je bil dokaj neokreten, sploh v mestu in pri počasni vožnji.

je pa ducati, to pa tudi nekaj šteje...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Pred nekaj dnevi sem zamenjal motor. Zeleni reaktivec je šel od hiše in sedaj mi v garaži skomine dela Triumph Speed Triple 955i (komaj čakam na toplejše dni). Prevozil sem cca. 160 km in moram reči, da je zadeva zelo zabavna. Včeraj sem zamenjal gume in opravil tehnični pregled, večino omenjenih kilometrov sem naredil še s prejšnjimi gumami (par let stare Pirelli radirke), vendar to ni bila ovira za to, da se pri pospeševanju v drugi prestavi prednje kolo ne bi dvignilo od tal (prva prestava je itak nekoliko blokirana). V ovinkih se obnaša vzorno, vzmetenje je polno nastavljivo. Upam, da se ne bodo pokazali kakšni znaki "angleške duše" (beri šlamparije).

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Sj kako je sploh s temi Triumphi?? V testih so zelo dobri,sam kaj je pa z servisi pri nas? A sploh imamo kaksnega zstopnika?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Letos so zastopstvo prevzeli zagnani fantje iz Murske Sobote, tako da upam, da se bo stanje izboljšalo. Do sedaj je bil zastopnik Stupit iz MB, ki pa si naziva zastopnik sploh ne zasluži.

RBULL

Pripravnik
10. sep 2007
316
0
16
Ma nič novega.....čeprav me drži........če ne to sezono...pa drugo sigurno...........
povej ti raje kako kaj čebelce....pomlad je tu
smile-1.gif