Nakup Iphone 4G.....

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Hm, ne vem no, lohka rečem da sem čez roke dal vsaj sto telefonov (pač tak poklic) pa tega še nikjer nisem opazil. Tudi meritve, ki se pojavljajo na internetu kažejo na to, da je izguba res močna. Ampak sej pravim, zadeva je rešljiva. Tisti slim bumperji prav fino izgledajo (sem si jih drugače predstavljal na začetku).
Saj nisem nikoli trdil, da so imeli drugi identičen problem, dejstvo je, da vsi, prav vsi, dajejo na trg nepreverjene in nedodelane izdelke in IT, kamor lahko telefone že počasi prištevaš, pri tem izstopajo na veliko. Samo poglej SW, začenši z MS, kakšen izdelek je to, da ti po par mesecih namečejo kup popravkov, ki so must have. Polizdelki, vsi do enega.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Se popolnoma strinjam ampak govorimo o osnovni funkcionalnosti, ki je tukaj okrnejna, to je signal? Halo. Nekaj so bugi nekaj pa, da osnovna funkcionalnost ne deluje tako kot bi morala.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.222
769
113
EU
... najprej so poslali na trg telefon z zelo hudo strojno napako, vendar najhujše pri tem je, da so zagotovo vedeli zanjo, torej ne samo upali, da morda bo pa kljub vsemu delovalo ... nato pa so se dobesedno delali norca iz potrošnikov, češ kako držati pravilno telefon in podobne nebuloze, to pomeni, da se niti niso potrudili s kakšnim PR sporočilom, kar je ravno tako nesprejemljivo ...
10.gif

... to da pa imajo vse firme strojne in programske napake, je pa itak jasno, vendar je vseeno važno, kako se nanje odzovejo in kako pristopijo k potrošniku (ponudijo menjavo naprave, popust zaradi napake ipd.), pa čeprav vse lepo zavijejo v PR celofan (kar kot rečeno se Applovcim še tega ni dalo, ker jih očitno resnično bk za vse oz. si kot kaže lahko to mirno privoščijo, glede na njihovo bazo potrošnikov
uf-1.gif
) ...

... namreč da se razumemo, če bi sam kupil telefon s takšno napako (kot ga je očitno vsaj 1,7 mio potrošnikov; strojna napaka pač, vsaj pri prvi seriji morajo imeti vsi enako napako), potem mi morajo telefon, ali zamenjati, ali pa ponuditi vsaj 50% popusta ker gre za res težko napako ... tako kot je to pri vseh ostalih nakupih z napako ... mar menite, da pri nakupu Mercedesa kar mirno požrem napako, kar vržem 165.000 evrov, se zahvalim, poljubim noge prodajalcu, čeprav se vrata slabo odpirajo, ali pa ni dovolj kompresije v motorju?
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Lej... dejstvo, da so stvar opazili prepozno (predvidevam, da so enkrat med razvojem že morali opaziti), da bi jo preprečili, namiguje na to, da problem sploh ni tako opazen kot bi to nekateri radi opisali. Sprejem signala se poslabša, če telefon primeš (in držiš) na skrajnem levem spodnjem robu (to zna biti problem za levičarje). Ampak to, da se poslabša signal, še ne pomeni, da si okrajšan za osnovno funkcionalnost (klicanje). Kot sem že večkrat omenil... posledice se razlikujejo glede na okolico, v kateri se nahajaš. Meni recimo v hiši preklopi iz 3G na EDGE, pred hišo ne opazim razlike (ostane na EDGE), na območjih, kjer ni 3G signala in sem že v štartu na EDGE, se pa ne zgodi čisto nič. Tukaj bi samo še pripomnil, da sem pri vseh teh testih namerno "šlatal erogeno točko" in sem zato prišel do teh rezultatov. Med normalno uporabo telefona (sem pač desničar) se tiste točke redko dotaknem.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ja ne vem jaz če browsam po telefonu ga vedno držim z levo roko, in je ravno v tistem kotu uprt v dlan? Poleg tega, a ni dost katastrofalno, da bi ti zaradi tega konstantno na EDGE metalo. Z EDGE si žal ne morem kaj veliko pomagati
rolleyes-1.gif

Pa sej pravim, da bi osebno v vsakem primeru tisti bumper nosil, ko sem videl da so itak tako mali, da se ga skoraj ne opazi...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Saj pravim, da je odvisno od signala... pri nas v bajti je pač UMTS na meji (tudi 3Gs je bil večino časa na EDGE-u) in mi zato v tem primeru vedno meče na edge, če ga primem na tisti točki. Kjer je dovolj močen 3G signal, ti ga ne bo metalo ven.

Sicer pa kot si omenil.. rešitev je bumper. Jaz sem pa za hec naročil www.awrapforthat.com da bom videl, če slučajno pomaga
smile-1.gif

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik apico pravi:
Apple pri tem izstopa, ker se tako uspešno duva s svojimi proizvodi (ki so roko na srce res privlačni), da je ustvaril nekakšen kult. Tako, da ljudje izklopijo racionalno komponento in jih preprosto hočejo imet, ne glede na to, da so v povprečju še enkrat dražji od ostalih in imajo tudi nekaj zelo očitnih pomanjkljivosti.

Težko je trditi da so drugi primerljivi telefoni kaj cenejši od iPhonov. Sicer je težko govoriti kateri je res primerljiv. Npr. HTC-ji dosegajo zelo podobno ceno v UK kot novi iPhone 4. V koliko je malenkostno višja cena, je to posledica višjega povpraševanja (kar pa je normalno za ekonomsko logiko).

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik iFan pravi:
Citat:
Uporabnik apico pravi:
Apple pri tem izstopa, ker se tako uspešno duva s svojimi proizvodi (ki so roko na srce res privlačni), da je ustvaril nekakšen kult. Tako, da ljudje izklopijo racionalno komponento in jih preprosto hočejo imet, ne glede na to, da so v povprečju še enkrat dražji od ostalih in imajo tudi nekaj zelo očitnih pomanjkljivosti.

Težko je trditi da so drugi primerljivi telefoni kaj cenejši od iPhonov. Sicer je težko govoriti kateri je res primerljiv. Npr. HTC-ji dosegajo zelo podobno ceno v UK kot novi iPhone 4. V koliko je malenkostno višja cena, je to posledica višjega povpraševanja (kar pa je normalno za ekonomsko logiko).

Težko je najti z iPhonom primerljiv telefon. Vsi primerljivi so namreč precej cenejši. In za razliko od 4ke z njimi lahko telefoniraš brez problemov.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
To bi bilo še dobro... brez rokavic mi tri od treh prekine. Z rokavicam pa na balkonu lahko celo telefoniram
smile-1.gif

To prekinjaje je lahko zelo uporabno in odličen izgovor, če imaš nadležno babo in šefa.
grin1.gif

Prednost uporabe z rokavicami je v tem, da je telefon tako vedno čist, slabost pa, da ga lahko samo občuduješ, ker ne moreš uporabljati zaslona.
grin1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Kakšne probleme si pa imel s telefoniranjem na iPhone 4? Mi lahko podrobno opišeš?
smile-1.gif

Recimo da znam brati. Če Apple javno objavi da z novim algoritmom za črtice računat ne bodo odpravljene napake pri sprejemu signala to lahko prebereš tudi kot priznanje da napake so.
Ne, iPhona pa nimam, niti ga verjetno ne bom imel. Sem ga pa uporabljal (3GS). Nič posebnega. Slab telefon, dobra igračka.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
To bi bilo še dobro... brez rokavic mi tri od treh prekine. Z rokavicam pa na balkonu lahko celo telefoniram
smile-1.gif

kako se pa kaj zaslon obnese ob taki uporabi z rokavicami?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
To prekinjaje je lahko zelo uporabno in odličen izgovor, če imaš nadležno babo in šefa.
grin1.gif

Prednost uporabe z rokavicami je v tem, da je telefon tako vedno čist, slabost pa, da ga lahko samo občuduješ, ker ne moreš uporabljati zaslona.
grin1.gif
Smart one.
jezen.gif

Kaj rokavice, rabim še bombažno kapo, da ga ne umažem.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Odlično... če uporabiš rokavice, zaslon prevzame vlogo antene...

Sedaj pa resno... ni mi prekinilo niti enega klica. Pa zaenkrat ne uporabljam nobenega bumperja ali kakšne podobne zadeve.