Nakup hišnega kina

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
nič posebnega,
kot rečeno klasična PC kišta; i5, SSD, 8GB rama z WIN7 je letošnja menjava
software pa nič posebnega, za IPTV je Multicast itak zakon, nekaj je za urejanje domačih video posnetkov - pač potuha za mal prediminzonirano kišto, čeprav so licence še na stari
raznih namenskih zadev kot so mediaporatli, mediacentri in podobno ne maram (je preveč okorno in zamudno), grem raje vsebino z VLC-jem ali podobnim direktno v mapo odpreti - navada

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
ne; si spregledal zgoraj Logitech miš MX AIr, tipkovnica Edge in univerzalec Harmony One

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Eh ja, malo se negiraš. Danes sem nabavil še optični kabel (šele v 5 štacuni so ga imeli) in povezal zadeve. Očitno bo šlo z samo 2 daljincema - en od hišnega kina in en od siol boxa. Pa ne da pravim da imaš slab sistem, nasprotno - se zna zgoditi da "tak sistem imel bom tudi jaz", ampak ko si par postov višje pisal o preveč daljincih - ne vem kako se lahko primerja to z miško, tipkovnico in daljincem na kavču? Če si zrihtaš še ir sprejemnik in daljinca, ki bo vse to obvladal, potem si pa res zmagal. Edino o porabi z win 7 in klasično kišto od računalnika pa resnično dvomim.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Dokaj vsakdanjih kablov se ne dobi povsod, je treba kar v kak "veliki pok" ponje, je še največ na kupu, pa še tam je kriza z metražami.

probaj tega šiš-miša, ga imam odkar je prišel na police pa ga še vedno ne menjam za nobeno drugo, niti ni na trgu najti nič pribljižno podobnega in primernega za uporabo brez podlage

lej z mišem pisat ne morem, rabim tipkovnico, One pa vkloplja izklaplja in preklaplja vse razen TV-ja mi noče in noče vklopit; sem pa google že dodobra obrnil; support pa mi pred par meseci tudi ni nič pametnega odgovoril pravijo le, da bi s privzetimi nastavitvami sedaj moralo delat a ko se spravi kišta po po minuti popolno spat je razen originalni daljinc ne zbudi; trenutno je v upoabi še PS3 s harmony pretvornikom ; je pa glede vklopov panasonic plazem kar nekaj po netu a meni ne reši
4 napravce za upravljanje so trenutno v dosegu roke, z eno se seveda ne da, ena pa je preveč

Poraba je ka; reciver gre mimgrede prek 400W, TV je med 280 - 400W, trenutnega PC pa še sploh meril nisem, prejšnji je bil na okoli 170W kar je še vedno manj od PS3.

da ne bo prevroče in ni treba za vsako malenkost zaganjat vseh "igrač" pa od nedavna skrbi android tablica

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
??? kaj pa je HTPC druzga kot navaden PC
pred leti je HTPC imel zvočno in DVD in morda še kaj, pisarniški so bili večinoma še brez...
če zaradi tega ker imam zaradi združljivosti sisteme vedno v ATX kišti in na ATX matičnih te zadeve ni za klicat HTPC naj se pa kliče PC, koga le briga, mene ne

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Hjah ne vem no. Pol je vseen drek če postaviš v dnevno en soliden prenosnik (ki malo pokuri in ni glasen) in ga furaš z wireless miško. VLC pa itak že vse prebavi.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.394
5.676
113
nettop daš lepo pod tv. v velikosti starega cd-roma. predvaja pa vse. bolše kot laptop

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Če gledaš samo mkv-je ( tak kot jaz ) je Patriot polna kapa !
Če pa hočeš več, pa je HTPC boljša izbira ( glej samo, da podpira "sleep" funkcijo
wink-1.gif

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Ve kdo kako se kaj obnesejo tisti kompleti reciver 5.1 in zvocniki za cca. 350eur v bigbangu? Je kaj bolje kot te home cinema kompleti? Ce je kdo nabavil ma mal zanimajo izkusnje...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Taki kompleti so vedno boljši od rasznih plastičnih hišnih kin. Pa tudi če so le osnovni zvočniki v kompletu.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Tale komplet bi bil vredu? onkyo Pred časom so imeli v BB tudi nek Yamahin komplet za podobno ceno ampak trenutno nič ne najdem o tem...