Nakup hišnega kina

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Jaz sem naročil/nabavil LG Hx 806 in mislim da ga danes dobim. Če bom imel čas in sprobal zadevo ti javim. Model je kao en boljši od tvojega in ima vse zvočnike male, brez stojal, to je pa po mojem tudi vsa razlika.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Razlika med DD5.1 in DTS je ocitna in v prid DTS-u
smile-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Pa precej filmov ima samo DTS zvok ...in ce nimas predvajalnika ki podpira DTS bos gledal film brez zvoka ali pa stereo.

LP

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
No, obljubljeno - napisano. Dobil sem omenjenega LG-ja (HX806sh) in prvi vtis je kul. Zvok je v redu, ima lan vhod (ki ga sicer najbrž ne bom uporabljal) in tisti "karkoližeje" link s TV-jem od LG-ja tudi dela. Več nisem imel časa testirat, manjka mi tudi še hdmi kabel, nekaj sem se pa nasral ali pa še ne vem. V meniju vhodov nikjer ne zasledim audio return prek hdmija. Nimam pojma ali dela ali ne oziroma ali dela avtomatsko. Zasilna varianta je povezava preko optike, da dobim zvok iz tv-ja nazaj na hišni kino. Ve kdo kaj več o tem?
V skrajnem primeru najprej nabavim hdmi kabel in če to ne bo dovolj, naknadno še optiko.

Skratka, po par minutnem večernem testiranju sem z zvokom zadovoljen, z ogledanim filmom pa tudi. Ostalo bom pa še sprobal, ko bo več časa:)

honda90

Zelenc'
21. nov 2011
6
0
1
eno glupo vprašanje, zakaj rabim oz. kaj sploh je lan vhod

Samojed hvala za mnenje

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, tale lan vhod - odvisno kakšen frik si. Preko mreže lahko spremljaš določene vsebine s spleta, delaš upgrade softwera, predvajaš filme iz računalnika in mogoče še kaj. Pri meni npr, ker imam siol tv, naj bi to omogočal tudi BOX, tako da mi je ta opcija povsem brez pomena. Nekateri tv-ji tudi imajo že direkno lan vhod, torej spet ni nujna. Za nekatere, ki pa bi radi poleg programa pogledali kak film 2x na leto, vmes pa otroci gledajo risanke, je pa vse skupaj povsem brez pomena.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ali pa drugače, če nočeš imeti cel kup kišt okoli TVja in še več daljincev, je to kar priročna zadeva, posebno tista v TVju. Filmi so na disku nekje drugje, risanke takisto, za TV spored je Conax in na mizi samo en daljinec.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Če nočeš imeti en kup daljincev, storiš to kar sem storil sam - oboje je od lg-ja in imam dovolj enega daljinca, drugi pa je za siol box. Filmi so lahko drugje, a mora delat računalnik. Je že bolje filme posnet na usb (ne vem pa ali deluje tudi usb disk) ključek.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ja, žal pa SiolTV nekako ne gre brez dodatne škatle (tudi sicer mislim da DVB-IP dejansko ni sprejet kot nek standard, sicer bi tovrstne "sprejemnike" vgrajevali tudi v TVje - pa jih ne).
Ti če maš conax je druga pesem (predvievam da imaš digaitalno kablesko).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Siol Tv gre dost bolje brez uradne škatle kot z njo. HTPC reši vse dileme glede predvajanja TV, WWW, in morebitnih vsebin na lokalnem NAS. S Siol STB-ji ni nič drugega kot en kup težav pa še slike so slabše kot prek PC. Da o tem, da na bakru ne moreš izbrat med mpeg2 in mpeg4 ter mini in polnimi HD niti ne govorim... STB so en fail ker so kratkomalo poddemenionirani.
Mrežni vhod rabim edino na AVreciverju, da občasno predvajam internetni radio brez vklopljenega PC.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
klasična ležeča PC kišta (ATX) podobnih dimenzij kot je reciver z nekaj predemenzionirano vsebino za potrebe neta in TV, ampak naj PC mene čaka ne jaz njega (menjam nekje na cca. 3 leta), za nekaj 10 watov porabe se mi pa vsaj zaenkrat ne gre, TV in reciver kurita veliko več
za vmesnik pa MX Air in Edge ter One za vklop in preklope