Nakup gorskega kolesa - pomoč

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ok 350-400g je kar veliko, jaz se nisem nikol sekiral za težo, pa sem bil takoj čez 17kg... in to na peciklu, ki ga v breg tud pedaliram. Zdaj grejo gume druge gor bo kr 1,5kg manj
hysterical-1.gif

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
DEJSTVA:

-hidravlika je še vedno precej dražja od dobrih V-brejkov
-teža hidravličnega sistema je nedvomno večja od sistema V-brejkov (kaj to pomeni, beri zgoraj)
-in najpomembnejše: za vožnjo po urejenih cestah ne potrebuješ hidravlike, to ni IMO, to je dejstvo

- odvisno, ali je zate 70€ precej dražje
- teža sigurno je večja, ampak sigurno ne tako opazno, govorimo o cca. 350 - 400g
- narobe si napisal, to ni dejstvo, ampak IMO

OK, 70 EUR za nekaj, kar ne potrebuješ ?? Teža se opazi, ko greš GOR, ne dol
wink-1.gif

Zadnje pa NISEM narobe napisal, poskušaj pa me prepričat, zakaj so diski "po ravnem" boljši od V-brejkov ...
Na vrsti si, dajmo ...

(Pantani, Armstrong ipd. pri 80 km/h ne potrebuujejo diskov, ti pa jih ... hm
sprasujem se.gif
)

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Čeprav "problem" diskov je, da kolo ki ni čisto poceni, in ga ne delaš po naročilu, dobiš z diski.

Meni se je pedala in sedež še dalo menjati (in tudi prodajalec je bil zato, da mi jih vzame nazaj), diske pač ne, ker če bi mi šlo za težo, potem bi raje spil kak pir manj, pa bi prihranil več kot 300g

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
ksz

Do sedaj enkrat menjal v brake zavorne obloge. A disku tudi zdržijo toliko ? Samo vprašam ker jih ne potrebujem.
Kar se pa teže tiče - Montiral sem si blatnike
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
smile-1.gif
Vidiš, tukaj pa jaz ne vidim koristi. Ajde, edino če se furaš s tem biciklom v lepi obleki v službo, pa je cesta mokra.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.882
113
Točno to. Dokler samo pada in ni vode na cesti (si moker samo od tistega kar prihaja od zgoraj) ni panike. Jeba je ko si moker in usran od tistega kar ti zmeče od spodaj. Če je to enkrat na teden že potrpiš, ko se ti to zgodi 4x v enem tednu greš pa po blatnike. Jebeš težo in češki izgled.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V takem primeru grem v službo z avtom.
Za nazaj grede mi je pa čisto vseeno, kaj pada z neba in kakšna je cesta, itak ne vozim v istih cunjah - saj ne da bi to počel vsak dan, ampak zdaj prihajajo tisti dnevi. Iz cukra pa tudi nisem - posledično tudi ne zbolim kar tako.
cheer.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.882
113
Zadnje tedne je bilo praviloma zjutraj suho in ob štirih mokro. Če je obratno ni problema, greš z avtom ali na trolo. Jaz imam do službe 15 minut, kar pomeni da tudi če sem pri 5 stopinjah moker mi ni hudega. Mi pa ni do tega da bi za pot na šiht in nazaj porabil po 4 pare hlač na teden. Ali 3x na teden pral jakno ker mam rjavo štrajfno čez cel hrbet. Če maš blatnike tega ni.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
smile-1.gif
Vidiš, tukaj pa jaz ne vidim koristi. Ajde, edino če se furaš s tem biciklom v lepi obleki v službo, pa je cesta mokra.

Ne vozim se v službo. Pa tudi asfaltu se izogibam kolikor se lahko
smile-1.gif

Dokler jih nimaš, ne veš kako vredu so :p

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
ksz...

Kaj je 20 colsko kolo dovolj veliko za 190cm? Sedaj imam 21 col. MTB govorimo,

perssak

Pripravnik
15. feb 2009
66
0
6
koroska
Js sem vzel kr v intersportu kolo NAKAMURA CATCH 29 ker je bila fajn cena pa še bone za 120 evrov sem koristil pri nakupu nad 400 evrov in sem odštel za kolo 359 evrov

Sprednji menjalnk alivio menjan za deore
zadnji menjalnik acera menjan za deore
ostalo ostalo kot je disc textro hdc 300 180 mm rotor
sprednje vilice sr suntour 100mm na nekaterih 80 mm
gonilka shimano in pesta

in me je kolo prišlo 420 evrov ,je pa res da je na servisu vzel menjalnike v račun
kako se pa kolo obnaša pa jutri ker sem ga danes dobil iz servisa,jutri pa naredim eno vredu testno vožnjo 50km

Prej sem imel Scotta, GT, pa se mi ta pelje veliko boljše
Najbolj zanimivo pa je da sem, gledal Focusa z enako opremo in je bila cena 770 evrov je pa identično kolo samo ime je drugo pa moj je 29er Focus je bil pa 26 zame če bo služil kot je prejšnji gt za 300 evrov pred 6 leti in prevoženimi 20000km je super

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
ksz... danes sem šel malo okol pogledat v živo, kako kakšen zgleda.

V hervisu sem se zagledal v KTM Life Race sedaj je malo čez jurja z 20% popustom kao, koliko je potem avgusta, ko taprave popuste dajo? Enkrat se mi zdi, da so bili celo 50% popusti
cry12bpy.gif
Se so avgusta tisti popusti, če me spomin ne vara.

Vsak, kjer se mi konstrukcija dopade je jurja+. Tudi Nakamure
crazy1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Da ne boš mislil. Danes sem zvedel da tudi z balkonov kradejo. Frend mi je rekel za krajo kolesa z balkona z drugega nadstropja.
bonk.gif

Mogoce je bilo vmes ze odgovorjeno samo je prevec postov.

Splezali so od zunaj na balkon, spustili kolo ter odsli oz. se odpeljali?
confused-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Glede na razmerje oprema/vrednost, bi res znal biti najboljša izbira. Bom šel nasledjič še tisto pogledat.

Kaj to je tista trgovina, malo naprej od Casa del Papa? (ko sem bil dijak, se spomnim, da so bila v izložbi kolesa v vrednosti 30-40x moje štipendije
hysterical-1.gif
)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Veb-company

Servis je pa bolj tako-tako. Šlamperaj!

Sem propeljal kolo nazaj po dveh dneh in mu rekel, da se mi zdijo amortizerji premalo napumpani, ce lahko pogleda. Pa mi je pribil "kako pa naj jst vem ce so dost napumpani, ce se ti ne ves". Ja Presneto sej ti pravim da se mi zdijo premalo, pa ce kot strokovnjak lahko pogledas. Me vprasa ce mi zabija amortizerje do konca. Mu recem da nisem tako ekstremno sprobal, ampak ze cez roznik po blagih neravninah mi zabije na 70-75%. In se vedno komplicira da on ne ve kok je men dost. Sem ga mel dost pa mu rekel naj pogleda tabelco, napumpa glede na moje kile in da sprobam. Je glede nakile moral se kar nekaj napumpati. Zavijem plasticno zaponko na amortizer in se spustim po stopnicah in se z vso kilazo v skoku uprem na fedre...se je po tem, ko mi je dopumpal, ugreznilo za 80%, kar je glih tam tam. Smotan tip res.

Cez cesto, na drugi strani celovske so struckoti kar se tice servisa.