Nakup gorskega kolesa - pomoč

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
A se samo meni zdi, da so kolesa vsako leto občutno dražja? Sam sem pred pomoje 3 leti kupil Cube Ltd comp za manj kot vidim, da sedaj stane Acid.

Še zadnji post v tej temi od mene..

Se splača stegnit z Acid-a do LTD (navadnega) ? V bistvu gre za 100€ več .

Citat:
LTD 29 Uravnoteženo športno kolo z ARG geometrijo ki združuje odzivno vožnjo 26 inčnih koles z udobjem in hitrostjo 29 inčnih koles.

Nazadnje urejeno:

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jaz imam ltd race. Kaj pa vem, strasne razlike pomoje da ni. Kako kilco ma manj, boljse vilce pa slx gonilke. Ostalo je xt.

Pa sedez je nehumano trd :)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
A se samo meni zdi, da so kolesa vsako leto občutno dražja? Sam sem pred pomoje 3 leti kupil Cube Ltd comp za manj kot vidim, da sedaj stane Acid.

Še zadnji post v tej temi od mene..

Se splača stegnit z Acid-a do LTD (navadnega) ? V bistvu gre za 100€ več .

Splača/ne splača pri biciklih je tako kot pri PCjih. Vedno lahko daš 100€ zraven, pa imaš še malo boljšega. Kje je tista meja, ki jo boš ti opazil, ti pa težko povem.

Čisto finančno pa oceniš tako (za vse bajke velja) - vzameš prvega in pogledaš opremo, vzameš drugega in pogledaš katere komponente se razlikujejo. Nato pa pogledaš koliko so ta druge v maloprodaji cenejše/dražje in imaš dejansko finančno vrednostno razliko.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:

Pa sedez je nehumano trd :)

vsaka rit ima svoj sedež:)
prva stvar, kar naredim na novem biciklu je da menjam pedala, belanco, oporo, sedež, ponavadi tudi gume,...in nastavim si ga tak po pravilih "bike fittinga" in malo prilagodim po potrebi.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Zdravo!

Gledam kolesa in mi je všeč Cannondale F29 1 2013.
Ali bi ga preplačal ali je res to top?
Prodajalec se obnaša, kot da proda vsak dan deset takih koles in glede informacij je zlo skop. Kot da sem mu zadnja briga.
Ne bom pa se vozil obračat v Lj, najprej bi rad po www ali e-pošti ali telefonu kak podatek.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
Za fusiona:
Mam 26 col cestne gume viška,ker mam poleg gorskega že eno leto tudi cestno kolo. So malo rabljene bontrager se mi zdi,mislim da so 1.0 dimenzija. Letijo ko sto mater,javi če te zanima. Zamenjam za dve veliki milki. Velja tudi za ostale,če bi kdo mel. Škoda da mi v kleti propadejo...

Za2 milki pa res ne bom na firmo gledal;) se na privat zmenma.

Da še tole vprašam....

Kakšne gume pašejo na 29er, če bi jih hotel kake gladke in ozke za včasih gor nataknit. (če pride kaj takega, kot je v zgornjem primeru)

Platišča so od 2.2 do 2.5 cole ponavadi široka ( Kar sem gledal). Nimam pojma od teh zadev
bonk.gif

Take za treking, samo take so potem 28 colske, pa mislim da so bolj ožje. Kaj potem moraš tudi feltne menjat
confused-1.gif
)

Če se greš kaj takega.

Ali je potem boljše že v štartu hibrida kupit, ker veš da se ne boš ponevem kakih luknjah vozil ali skokov delal.
grin1.gif

http://www.extremevital.com/bikes/treking-kolo-giant-roam-xr-2-2013-p-10154.html

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Če si ziher, da ne boš rabil... Zadnjič sva šla s frendom iz LJ na Smlednik in nazaj. Se je moral s trekom spustiti dol kot po jajcih, jaz sem z MTB-jem šibal.
cool-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Se je lih to problem, da ne veš.

Če bi pa šel kako turo 800km+ , bi bila pa situacija zelo nerodna, če ne bi mogel enih potovalnih gum dat gor. Se teže so že pri vseh nekje izenačene na enih 12-13kg. (specialke so še malo manj). Ostane samo položaj in gume za diferenciacijo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
točnih številk zdej z glave res ne vem.
bi rekel, da so feltne neki normalnga za gorsko kolo. une cestne gume, k sem jih dobil, so pa tam 1.0 - 1.2 se mi zdi. Pasalo je čist brez problema gor. Sam zračnice sem mogu še ožje kupit (hervis je bil najcenejši). Je pa full manjši obseg teh cestnih gum. Se pa dajo bl na trdo napumpat. Moje so čist brez profila, tko da jim na ovinkih pri spustu ne zaupam najbolj:))

Če se komu da računat, kolk se djensko pridobi ali celo izgubi, ker je obseg manjši, je pa tanjša in trša guma:))

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kaj te pa zanima? Vsak bo svoje opeval. Poglej konkurenco in se potem odloči glede na ceno. Če počakaš do jeseni in imaš srečo bi znal dobit 20, 25% off, več težko, predvidevam, da gre za funsports. Sicer so pa podatki vsi na netu, probas ga pa tezko cez net.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Zdravo!

Gledam kolesa in mi je všeč Cannondale F29 1 2013.
Ali bi ga preplačal ali je res to top?

Čisto resno: če sprašuješ, ali je C-dale res top, potem ni za tebe. Pa ni mišljeno žaljivo, res ne.
Priporočam ti, da začneš z nečim preprostejšim (se pa seveda opravičujem, če si že boljši kolesar, samo potem verjetno ne bi spraševal o C-dejlih)
Sicer pa, lahko maš okvir od Nase (sicer se že nekaj časa ne izdelujejo več), pol pa gor Alivio opremo, tko da ... ma pa C-dale Leftye ... kolk ti bo to všeč, tud ne vem?

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Jaz dober vem da je Cannondale top, ampak trgovec me prepričujem, da temu ni tako in mi ponuja drugo znamko.
Nekaj koles sem že imel in ugotovil, da mora biti menjalnik nekje pri deore (najmanj), alivio je pa samo za gledat.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kaj je pa s Trek in Gary Fisher?

Ene 10-15% se mi vidijo precenjeni v primerjavi s Cube. V rangu jurja.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mah sem se že odločil.

Jurja imam tudi že v priktošilnu.... še trigger bo treba potegnit. Gre se za lanski model Trek-a. (da, cena skoraj ne more biti nižja)

Z gumami ste me pa tudi pomirili zgoraj.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.385
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj je pa s Trek in Gary Fisher?

Ene 10-15% se mi vidijo precenjeni v primerjavi s Cube. V rangu jurja.

GF je v lasti Treka.

Ko sem jaz kupoval kolo sem se peljal s Cannondale in GF, odločitev je bila v sekundi. Meni bolj sede GF, kako je pri tebi pa poskusi!

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Jaz dober vem da je Cannondale top, ampak trgovec me prepričujem, da temu ni tako in mi ponuja drugo znamko.
Nekaj koles sem že imel in ugotovil, da mora biti menjalnik nekje pri deore (najmanj), alivio je pa samo za gledat.

a ti gledaš menjalnik? Poglej druge stvari, ki so bistveno bolj pomembne!!!