Nakup gorskega kolesa - pomoč

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Dobra oprema.Spogajaj se za dodatni popust v vrednosti ene dobre klučavnice pa bo dober deal
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sem že spraševal za popust. Redna cena je 900 EUR, tudi v tujini. 15% off na gotovino se mi zdi ok
smile-1.gif

BTW: Kako pa veš katero velikost vzeti? 15, 17, 19, 21, 23 piše na njihovi spletni strani.

Nisem se še odločil ali mi je boljši black&white ali rdeč
tongue-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Kaj je narobe z disk premzami na zajle?! Imam to kombinacijo na Schwinn Mesa GSD.
Mi je bremzal tam, ko je kolega pustil na cedilu v-break in se skoraj ni več ustavil...

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Se strinjam, dober ampak predrag,.razen ce res rabis tok dobro opremo (ali ce si rit brises z kesom)
grin1.gif
Jaz bi vzel nekaj za 500-600, vrh glave. Ce pa bos vozil iz smarne direkt dol pa 10m skoke delal pol je druga pesem. Se pa da tudi z biciklom za 500 pridet dol. Ni zdej tle fora da bicikel za 500 eur razpade...

NeBluzi

Pripravnik
16. okt 2012
169
3
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sem že spraševal za popust. Redna cena je 900 EUR, tudi v tujini. 15% off na gotovino se mi zdi ok
smile-1.gif

BTW: Kako pa veš katero velikost vzeti? 15, 17, 19, 21, 23 piše na njihovi spletni strani.

Nisem se še odločil ali mi je boljši black&white ali rdeč
tongue-1.gif

Na spletu najdeš različne strani za izbio velikosti. Vendar se s prodajalcem obvezno dogovori za testno vo¿njo, ki naj traja vsaj po urice. Pri Vebu to ni problem samo malo vztrajaj. Takrat boš vsaj pribli¿no vedel če ti kolo sede. Cube so zelo dobra kolesa.

NeBluzi

Pripravnik
16. okt 2012
169
3
18
Ja to kolo, ki si ga linkal ni samo prevozno sredstvo od točke A do točke B. Samo kot info na njemu so hidr. diski. Njihova prednost se poka¿e v de¿ju in na daljših spustih zahtevajo pa več pazljivosti in vzdr¿evanja ter ponavadi med vožnjo malo cinglajo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ker je glih debata o peciklih

Za 2 dni bi si fuuull rad sposodil ene tanke cestne hitre... gume oz lahko tudi s feltnami (imam pa diske, sem iz Lj). Če je kaka dobra duša, pa za kak € se lahko zmenmo;) Kupoval ne bi novih, ker jih rabim 1x na 2leti:))

S frendi gremo eno "daljšo" turo, pa so vsi razen mene na cestakih in bi jih z mojimi baloni mal težko dohajal:)

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
@Fusion: ni čisto 1:1 menjava. Vsaj kaseta mora biti enaka (8-9-10 redna), pa menjalnik bo treba štelat. Samo za upoštevat...

@ynos:
1) v Googla rukni "mtb frame size" pa poglej okvirno velikost.
2) Na tej velikosti okvirja si prav nastavi višino sedeža (normalno sedi, peta na pedalu, popolnoma iztegnjena noga v skrajnem spodnjem položaju obrata).
3) Ko normalno primeš za gripe v tem položaju, mora cev krmila optično prekrivati os prednjega kolesa. Če ne gre, zamenjaj fajfo s krajšo/daljšo.
4) Če se ti zgornji pogoji ne izidejo, išči drug okvir.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kaj pa rabljen, na bolhi in forumih? Jaz sem 14 dni nazaj nabasal na gorca, trdaka z opremo, ki se tule našteti skrijejo za 650. S pedali, števcem, nosilci bidonov, samo gor pa akcija. Aja, bicikel je star leto pa pol. K nov. Je pa res, da bi znal bit "predober", ampak za isti keš?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Rabljen gorc za 600 mora bit že zlo zlo zlo spodoben. Je pa res, da si v sezoni in je pametne ponudbe manj. Lani, ko so mi enga pohopsal nisem našel rabljenega, ki bi ga hotel. Jeseni, kolikor jih češ.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
Stevens nima diskov na zajlo.
Jaz preferiram v-brake, ampak jih je danes že težko dobit.

Stevens je dober zato, ker ima komplet opremo približno na isti kakovostni ravni. Skupaj s pesti, gonilnimi ležaji.
Recimo Giant ima super duper zadnji menjalnik, ostalo pa šrot.
Govorimo o najnižjem cenovnem rangu.

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jaz sem v trgovini kar prodajalca vprašal, gotovo ve bolj kot sem jaz lahko brihten. Edino v Hervisu, tam pa nimajo nekega pojma, vsaj po mojem filingu.
Glede firme pa vsak svoja jajca hvali, tako kot pri avtomobilih.
tongue-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Ah, glede firme je itak sam fora okvirja, kako ti sede.... Jst imam Stevensa treka, pa scotta mtb, pa moram rečt, da mi je Stevens bolj udoben. Predvsem je moj predlog, ne se zapodit v prvi pecikl, pejt od trgovine do trgovine in probavi. Glede na to, da si iz Šiške, imaš samo od Tivolija do Šmarne gore vsaj 5 trgovin, kjer prodajajo kolesa, potem pa še btc.... Si pač uzameš eno popoldne pa sprobaš vse pecikle... Vedno se da tut pogajat. K sm kupovau za svojo, mi je dau prvo 20%, potem pa še gotovinskih 5%, res pa da je blo off season.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Za fusiona:
Mam 26 col cestne gume viška,ker mam poleg gorskega že eno leto tudi cestno kolo. So malo rabljene bontrager se mi zdi,mislim da so 1.0 dimenzija. Letijo ko sto mater,javi če te zanima. Zamenjam za dve veliki milki. Velja tudi za ostale,če bi kdo mel. Škoda da mi v kleti propadejo...