Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Tudi mene zanima rezultat, vsekakor nam sporoci !
Ker je vse dekodiranje v SW, bi bilo po eni strani smiselno, da deluje karkoli, dokler uspe receiver dekodirati digitalni stream (ta nivo je enak ne glede na to kateri kodek je potem uporabljen za video in audio).
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Saj deluje mpeg 4 in mpeg 2 Samo kodeke moraš prave uporabit. Kot si sam omenil je stvar samo tuner. vso dekodiranje pa prevzame računalnik.
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Saj deluje mpeg 4 in mpeg 2 Samo kodeke moraš prave uporabit. Kot si sam omenil je stvar samo tuner. vso dekodiranje pa prevzame računalnik.
Morda ves kako je glede tega z vgradnimi (PCI) tunerji ? V enem od prejsnjih Monitorjev so imeli test in na njem tudi AverMedia "AverTV HybridSuper 007", ki stane vsega skupaj 33 evrov. Veliko raje bi imel vgradno varianto, ce deluje s katerimkoli SW kodekom.
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Mora program podpirati chipset ali kako ? Sem predvideval, da to naredijo gonilniki, tako da je dostop do tunerja abstrakten.
Je kje morda na voljo kaksna tabela s spiskom podprtih chipsetov za cimvec programov ? Zanima me konkretno kateri programi podpirajo Gigabyte GT-P8000 (tuner NXP 18271, decoder NXP 7131E), za katerega ze v opisu pise da podpira MPEG4 in je tudi naprodaj pri nas, tako da je tocno tisto, kar jaz zelim (razen DVB-C, a tega pac ni videti nikjer); iscem na Googlu a je samo kup strani za download programov oziroma reklam za nakup.
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zelel bi DVB-C (ker je v zgradbi kabelska), prezivel bi najbrz tudi samo z DVB-T. DVB-C sploh ne najdem, se v tujini so redki, pa se takrat so prav nemarno dragi, ceprav ni nobenega objektivnega razloga za to.
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kolk močne pc-je se pa potrebuje da lahko tekoče gledam slo kanale preko te dealextreme kartice??
imam P4 3.0, 1GB rama, pa gor je nekaj svinjarije
S čim se lahko primerja kodiranje dvb-t mpg4 signala? Je to predvajanje FHD 720P ali kaj manj, več??
Za tako ceno še mene mika, da bi se malo poigral.