Najceneši pretvornik oz. sprejemnik DVB-T na trgu?

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
na dealextreme vsaj jaz nisem našel nobenega dvb-t predvajalnika, ki podpira mpeg4 in aac
wink-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Škoda k ne znaš poiskat (glej tole in odgovore, npr.):
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28891

Odgovor:
Yes you can watch MPEG4 channels. But it eats more CPU power. About 80% on 1,4GHz Mobile Pentium.

Še en:
use VLC player (blazeTV is kinda jerky anyway) and make sure you get loads of signal when using the automatic scanning - it need lots of QUALITY to detect the channels.
also see this:
http://www.dealextreme.com/forums/Default.dx/sku.28891~threadid.502719
its mpeg-2 and mpeg-4 i think, so it should work across the europe
---------
Za AAC pa mislim da bo tudi šlo (tle je sam stvar kodekov). Mislim da imam ravno tega v fazi packaginga. Kot sem že napisal sporočim ko dobim če in kako dela, da ne bova ugibala vnaprej - pr kitajcih nikol ne veš kaj boš dobil.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tudi mene zanima rezultat, vsekakor nam sporoci !
smile-1.gif

Ker je vse dekodiranje v SW, bi bilo po eni strani smiselno, da deluje karkoli, dokler uspe receiver dekodirati digitalni stream (ta nivo je enak ne glede na to kateri kodek je potem uporabljen za video in audio).

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
gledal tudi komentarje ampak nikjer pa ni zares potrjeno... in pa ne me narobe razumet: v kolikor ne živiš v zares idealnih pogojih, s to anteno najbrž že ne bo nič signala.
za na obalo je pa super tako da sporoči če dela
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.381
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Tudi mene zanima rezultat, vsekakor nam sporoci !
smile-1.gif

Ker je vse dekodiranje v SW, bi bilo po eni strani smiselno, da deluje karkoli, dokler uspe receiver dekodirati digitalni stream (ta nivo je enak ne glede na to kateri kodek je potem uporabljen za video in audio).

Saj deluje mpeg 4 in mpeg 2 Samo kodeke moraš prave uporabit. Kot si sam omenil je stvar samo tuner. vso dekodiranje pa prevzame računalnik.

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Tudi jaz sem naročil enakega prejšen teden po prebiranju DVB-T foruma, tako da bi "moral" biti nekje do konca tedna tukaj. Živim pa blizu LJ tako da vidim kako se bo obnesel z HD signalom z LJ gradu.
cheer.gif

apek.si

Tukaj poročajo da zadeva deluje BP. (za svojo ceno
evil.gif
)

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kolk močne pc-je se pa potrebuje da lahko tekoče gledam slo kanale preko te dealextreme kartice??
imam P4 3.0, 1GB rama, pa gor je nekaj svinjarije:p

S čim se lahko primerja kodiranje dvb-t mpg4 signala? Je to predvajanje FHD 720P ali kaj manj, več??

Za tako ceno še mene mika, da bi se malo poigral.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Saj deluje mpeg 4 in mpeg 2 Samo kodeke moraš prave uporabit. Kot si sam omenil je stvar samo tuner. vso dekodiranje pa prevzame računalnik.

Morda ves kako je glede tega z vgradnimi (PCI) tunerji ? V enem od prejsnjih Monitorjev so imeli test in na njem tudi AverMedia "AverTV HybridSuper 007", ki stane vsega skupaj 33 evrov. Veliko raje bi imel vgradno varianto, ce deluje s katerimkoli SW kodekom.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.381
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Morda ves kako je glede tega z vgradnimi (PCI) tunerji ? V enem od prejsnjih Monitorjev so imeli test in na njem tudi AverMedia "AverTV HybridSuper 007", ki stane vsega skupaj 33 evrov. Veliko raje bi imel vgradno varianto, ce deluje s katerimkoli SW kodekom.

Če najdeš program, ki podpira tuner ni problema. Ponavadi so vsi večji čipseti podprti. Priloženi so ponavadi dobri samo za osnovo. Če hočeš kaj več pa potrebuješ kakšnega boljšega.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mora program podpirati chipset ali kako ? Sem predvideval, da to naredijo gonilniki, tako da je dostop do tunerja abstrakten.

Je kje morda na voljo kaksna tabela s spiskom podprtih chipsetov za cimvec programov ? Zanima me konkretno kateri programi podpirajo Gigabyte GT-P8000 (tuner NXP 18271, decoder NXP 7131E), za katerega ze v opisu pise da podpira MPEG4 in je tudi naprodaj pri nas, tako da je tocno tisto, kar jaz zelim (razen DVB-C, a tega pac ni videti nikjer); iscem na Googlu a je samo kup strani za download programov oziroma reklam za nakup.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.381
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Mora program podpirati chipset ali kako ? Sem predvideval, da to naredijo gonilniki, tako da je dostop do tunerja abstrakten.

Je kje morda na voljo kaksna tabela s spiskom podprtih chipsetov za cimvec programov ? Zanima me konkretno kateri programi podpirajo Gigabyte GT-P8000 (tuner NXP 18271, decoder NXP 7131E), za katerega ze v opisu pise da podpira MPEG4 in je tudi naprodaj pri nas, tako da je tocno tisto, kar jaz zelim (razen DVB-C, a tega pac ni videti nikjer); iscem na Googlu a je samo kup strani za download programov oziroma reklam za nakup.

Za tabelo nebi vedel.
Ti rabiš tuner za DVB-T in DVB-C ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zelel bi DVB-C (ker je v zgradbi kabelska), prezivel bi najbrz tudi samo z DVB-T. DVB-C sploh ne najdem, se v tujini so redki, pa se takrat so prav nemarno dragi, ceprav ni nobenega objektivnega razloga za to.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.381
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zelel bi DVB-C (ker je v zgradbi kabelska), prezivel bi najbrz tudi samo z DVB-T. DVB-C sploh ne najdem, se v tujini so redki, pa se takrat so prav nemarno dragi, ceprav ni nobenega objektivnega razloga za to.

Kolega si je pred kratkim kupil Technisat Cablestar HD2 +CI slot za 76€. Žal mu nikakor ne uspe usposobiti CI slota, da bi le ta deloval.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Jaz imam za sprejem idealne pogoje (iz dnevne gledam direkt na stolp na Krvavcu - ene 8km zračne linije po mojem), tako da sprejem ziher bo kot je treba. Ostalo so samo kodeki. Je šel pa danes shippment z Dealextreme-a naprej (dobil obvestilo), tako da čakam da bo v kakem tednu pri meni. Pol pa en vikend sprobam VLC, pa MPC, pa še kaj.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kolk močne pc-je se pa potrebuje da lahko tekoče gledam slo kanale preko te dealextreme kartice??
imam P4 3.0, 1GB rama, pa gor je nekaj svinjarije:p

S čim se lahko primerja kodiranje dvb-t mpg4 signala? Je to predvajanje FHD 720P ali kaj manj, več??

Za tako ceno še mene mika, da bi se malo poigral.

če je morda kdo spregledal vprašanje
wink-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.381
113
Moralo bi delat. Mogoče boš potreboval prave kodeke in odstranitev kakšne navlake.
smile-1.gif

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Samo mnenje bom podal.
Cene STB-jev bodo vsekakor padle. A do konca leta ne verjamem da bodo dosti pod 50€. Le te pa bodo najbrž domena tistih brez HDMI, S/PDIH in USB priključkov. Slednji pa so skoraj "nujni" in zato ni realno pričakovati naval sprejemnikov brez teh, saj jih trg enostavno ne sprejema.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Mikrohard: mislim da sem enega scart-ovega na dealextreme-u videl, samo nisem ziher... sem jih tliko pregledal da nimam pojma kje točno je. Bo pa to tudi moj naslednji nakup (za babico) če se ta na usb ključku ki ga čakam obnese.