DVB-T sprejemnik

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
spet eno mal glupo vpršanje, a nimajo to novi LCDji kao ze vgrajeno DVB-T.. LG 5000 ? kako pa to aktiviraš itd?

alex1

Zelenc'
3. jun 2008
17
0
1
V kratkem nameravam kupiti DVB-T sprejemnik, saj mi bo omogočal kar nekaj več sprejemov kot do sedaj klasični analogni sistem. Sem neodločen glede nakupa in sicer med sprejemnikoma Strong DVB-SRT 8010 in pa OPTIBOX Hd Terrestrial, kar pa je neka razlika med njima, ne samo v ceni ampak tudi v kvaliteti sprejema. Hvala za vsak odgovor.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Ker se selim na lokacijo brez povezave s svetom
cry12bpy.gif
, sem primoran nabavit mpeg4 sprejemnik, če čem kaj od slike met.
Je kdo kaj nabavljal zadnje čase? Mal bi tut gledal na podporo HD. Je tudi možnost preko compa, sam nevem, če je res potebno velko potratno kišto kurblat za poročila in risanke. Kaj mi priporočate?

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Mene pa zanima če je kaka razlika med DVB-T in navadno analogno anteno. Dobil sem en prenosni LCD z vgrajenim DVB-T tunerjem pa mi na navadno anteno nič ne najde.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Antena je enaka (ampak mora biti za UHF območje). Moraš pa vedeti, da na območju, kjer je analogna še delala (sicer slabo), ni nujno, da bo delala tudi digitalna.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Načeloma ja. A to sprobavaš s sobno anteno? Lahko se probaš postaviti na kako bolj "prosto" lokacijo. Prepričaj se, da je antena obrnjena proti pravem oddajniku. Probaj malo spreminjati ojačanje (digitalni signal je občutljiv na preveliko ojačanje - motnje). Lahko je pa preprosto razlog, da ima prenosni TV prešvoh sprejemnik. Ali pa najbolj banalni razlog --> a sploh ima mpeg4 podporo (ampak v tem primeru bi vseeno moral dobiti vsaj zvok).

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Ker se selim na lokacijo brez povezave s svetom
cry12bpy.gif
, sem primoran nabavit mpeg4 sprejemnik, če čem kaj od slike met.
Je kdo kaj nabavljal zadnje čase? Mal bi tut gledal na podporo HD. Je tudi možnost preko compa, sam nevem, če je res potebno velko potratno kišto kurblat za poročila in risanke. Kaj mi priporočate?

Hja, če boš kupoval za TV, boš moral iskat box ki bo podpiral mpeg4, če pa misliš gledat na kompu, je pa dovolj bilokateri dvb-t sprejemnik iz ebaya, ker ti dekodiranje izvaja program na računalniku.
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Kateri pa je najcenejši kombinirani 2 in 4 sprejemnik pri nas, da deluje vredu? Ker mam občutek, da bi na vikendu moral dobit SLO, CRO ter mogoče še avstrijske kanale.

Sicer imam trenutno en USB stick, najcenejši iz ebaya, pa bom sprobal ko pridem ke.