Na katero banko prestavit račun!?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik delter333 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Druge banke pa ne obračajo tvojega denarja, polek tega pa jim še plačuješ za to.

Če si na nuli ga ne obračajo
grims-1.gif

evil.gif

notrick

Zelenc'
21. jul 2011
19
0
1
S temi novimi ceniki vsake 2 meseca gredo tudi meni pošteno na jetra.
Amapk še vedno velja, da bi me pri ostalih bankah vodenje računa + položnice + bankomati +... stalo več kot 50€ letno. Hkrati nikjer ne dobim 5% obrestne mere. Ergo, zaenkrat naj kar obračajo mojega tisočaka.

Zanima pa me, kaj v novem ceniku pomeni tole:
Dvig na bankomatu* 0,00€
*Banka Sparkasse d.d. ne nosi stroškov, ki jih stranki ob dvigu na bankomatu neposredno zaračuna banka lastnica bankomata

Je torej dvig še free ali ne?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Druge banke pa ne obračajo tvojega denarja, polek tega pa jim še plačuješ za to.

Kaj se repenčiš piščanček? Saj pa nisem rekel da je to kaj hudega! Kaj misliš zakaj obstajajo različni sistemi? Najbrž zato da vsak najde nekaj zase ali...? Nekaterim pač ne ustreza da morajo imeti skos nek fiksiran znesek na računu da prišparajo tistih nekaj € na mesec...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
No... Pa sem dobil, da mi zapirajo enoto Probanke. Baje bodo isti delavci ostali naprej zamenja pa se "firma"
Po novem bo tam LON banka. Menda moram na novo odpreti račun. Nisem točno prebral...

Nič. Čas, da grem drugam...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Tudi jaz sem na tem, da menjam banko (sedaj imam SKB), ampak dejansko se je problem odločit glede na količino ponudbe.

Potreboval bi TRR račun, varčevalni račun, ki ima mogoče celo kak pameten procent obresti, kreditno kartico Visa, debetno kartico (obvezno maestro, ki ga jemljejo povsod), super spletno bančništvo, saj vse delam preko tega in da mi ne poberejo vsega, če dvignem denar na bankomatu druge banke.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Jaz sem šel v začetku mesca iz NLB na DH. Provizije za dvig na bankomatih, tudi drugih bank, ni. Obresti na TRR pa so cca. faktor 10 večje kot na NLB. Na varčevalnem računu pa tudi nekajkrat.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
A ni bla rna banka pred casom, ki je imela brez stroskov vodenja ce imas na racuna vsak mesec vec kot 1000€??

A pri DH imajo dobro spletno banko, deluje tudi preko mobilnika, kateri certifikat moras imeti(placljiv ali zastonjski kot je npr. sigenca), kako je z debetno kartico(mastercard)-> letna narocnina??

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Sparcasse je imela ali pa še ima TRR, pri katerem, če imaš povprečno stanje v mesecu vsaj 1000€ ni stroškov vodenja, drugače so pa kar visoki.

Debetna kartica je pri vsaki banki v stroških vodenja, za kreditnopa plačaš letno naročnino. Pri DH lahko uporabljaš različne certifikate, med njimi je tudi brezplačni SIGENCA.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jaz sem podrobno sedaj pregledal Gorenjsko banko, Unicredit in Delavsko hranilnico. Te tri predvsem zaradi bližine, ker mi je pomembno, če rabim kaj tja skočit, da je blizu. Odhajam pa od SKB zaradi primarno Visa debetne kartice, katero si prisilno uvedli namesto Maestra z izgovorom, da je veliko bolj razširjena. Mogoče res za kraje izven EU, a v sami EU to sigurno ni res.

Tolikokrat kot nisem mogel plačati s z Visa debetno v zadnjem mesecu in pol, se mi prej ni zgodilo v celem življenju z Maestrom. Enostavno plačilna mesta ne podpirajo te kartice in potem stojim kot bedak na blagajni, ker kartice ne potegne in vlečem ven kreditno ali iščem gotovino...hvala lepa.

No, po pregledu mi ne gre v račun Delavska hranilnica, ker je občutno cenejša od ostalih dveh. Moti me, ker ne vem, kje je fora? Ali imajo obupno spletno banko mogoče? Kakšne noro nizke dnevne limite dvigov na bankomatih ali dnevnih plačil z debetno kartico? Kdo kaj ve?
Gorenjska in Unicredit sta primerljivi, s tem, da je Gorenjska malenkost cenejša, a Unicredit naj bi imel boljše spletno poslovanje in aplikacijo za telefon. Kako imajo oni z dnevnimi limiti, ne vem. Če kdo kaj bolje pozna te tri banke, naj se malo razpiše.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Tudi jaz sm ravnokar sel iz skb na dh. Ko bo odsla se zena, bom z dvema osebnima in enim poslovnim racunom prihranil prvo leto 400€, drugo pa "samo" 300. Sem jim na skb povedal, pa jih ni nic ganilo. Za hvala lepa po 10 letnem poslovanju so mi med vrati se kol v rit porinili (beri cena zapiranja racuna 28€).

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Ksz

Tudi sam imam namen po 15letih iz NLB, nagibam se k DH. Kako zgleda postopek menjave? Moram iti na NLB in zapreti in poteh na DH odpreti? Kako je v sluzbi,sam javim nov TRR za placo?