Jaz sem podrobno sedaj pregledal Gorenjsko banko, Unicredit in Delavsko hranilnico. Te tri predvsem zaradi bližine, ker mi je pomembno, če rabim kaj tja skočit, da je blizu. Odhajam pa od SKB zaradi primarno Visa debetne kartice, katero si prisilno uvedli namesto Maestra z izgovorom, da je veliko bolj razširjena. Mogoče res za kraje izven EU, a v sami EU to sigurno ni res.
Tolikokrat kot nisem mogel plačati s z Visa debetno v zadnjem mesecu in pol, se mi prej ni zgodilo v celem življenju z Maestrom. Enostavno plačilna mesta ne podpirajo te kartice in potem stojim kot bedak na blagajni, ker kartice ne potegne in vlečem ven kreditno ali iščem gotovino...hvala lepa.
No, po pregledu mi ne gre v račun Delavska hranilnica, ker je občutno cenejša od ostalih dveh. Moti me, ker ne vem, kje je fora? Ali imajo obupno spletno banko mogoče? Kakšne noro nizke dnevne limite dvigov na bankomatih ali dnevnih plačil z debetno kartico? Kdo kaj ve?
Gorenjska in Unicredit sta primerljivi, s tem, da je Gorenjska malenkost cenejša, a Unicredit naj bi imel boljše spletno poslovanje in aplikacijo za telefon. Kako imajo oni z dnevnimi limiti, ne vem. Če kdo kaj bolje pozna te tri banke, naj se malo razpiše.