Kje odpreti poslovni račun?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Solventnega lista res še nisem videl, ker nisem s temi zadevami nikdar imel posla.

Znano mi je, da kot zaposlen dobiš praktično kar hočeš v okviru kreditnih sposobnosti, kot podjetje (ali s.p. ali d.o.o.) pa te preštrihajo podolgem in počez.

Prost pretok gotovine v s.p.-ju je plus, vendar se malokdo zaveda da se od vsega denarja, ki ga ne moreš upravičiti kot strošek, na koncu plača davek od dobička oziroma akontacija dohodnine.

Glede neplačil preverite, če imate možnost obračuna DDV po plačani realizaciji. Se kar obnese.

Prvo bilanco pa lahko narediš že po enem mesecu (magari po 5 dneh če je treba). Probanke sicer ne poznam, sem pa prepričan da če izkažeš neko zagotovilo da promet bo (torej imaš neko pogodbo ipd), potem se da kaj zmenit. Je pa res, da je potrebno včasih do kakšnih višje postavljenih stopit, skrbnik pač naredi tako kot mu rečejo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Še enkrat iz lastnih izkušenj....

nam niso nič dali, pa še nekej davčna nam ni hotla dat odločbe, da smo davčni zavezanec (baje zaradi slamnatih firm)...
Skratka komplicirail, tko da nebi verjel, če nebi to doživel...

Aja pa za vsak pildek te lopnejo, pa provizija, prilivi, odlivi, to in ono... tko da nam strošek proviz na mesec kr nanese...

Ko se je šlo za limit, sem vprašal na Prošitu, kako so lahko šrotu dal puf, če pa tkole komplicirajo - dobil sem kisli nasmešek, tega mu pa jest nisem odobrila...

skratka polomija..

Kr se tiče bilanc..... če hočeš uradno to stane, eni resnično delajo mesečne ne ampak kvartalne bilance, samo strošek je kr konkreten, če sam vodiš, kaj hitro fašeš še davkarijo, fajn je če je računovodja pooblaščenc in ne grejo direkt k tebi..

ma 100 in ena stvar... Potem maš inšpekcijo (varnost pri delu, napis) bla bla iščejo... Mi smo dobl kazen ker nismo imeli tablo... nam je spustu za 50% kazen čuka...

enkrat računovodja ni odal kljub plačanim prispevkom REK obrazcev, spet skor kazen...

Nočem strašit, ampak namesto da bi se ukvarjal z poslom, se prvo leto sam sabo..... Drugo leto, če si ne prikažeš dovolj stroškov, plačuješ akontacijo, pa te noben ne praša a maš posel al ne itd...

Če boš DDV zavezanc boš mogu še DDV oddajat, potem skoraj morš bit računovodja.... in vse to stane..

Nazadnje urejeno:

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Kaj se trenutno najbolj splača za s.p.? Je banka Koper še vedno dobra izbira?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Da malo obudim tematiko.

Pri kateri banki imate odprt poslovni račun in kako ste zadovoljni?
Kje se splača odpreti v tem času poslovni račun? Deželna banka? Kaj drugega?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Meni sedaj spletno stran DH odpira že skoraj 5min pa še ni odprlo. Prvi vtis že ni najboljši
grin1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz sem jo odprl iz tujine in uporabil spletno banko bp. Mogoče ni problem pri njih
smile-1.gif

Jaz jo uporabljam od 2011 in sem zadovoljen.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Poceni, nimajo provizij na prilivne transakcije, vse kar potrebujem deluje (uvoz paketov, ki jih dobim od računovodkinje, uvoz e-računov, izpiski so pregledni).

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Meni sedaj spletno stran DH odpira že skoraj 5min pa še ni odprlo. Prvi vtis že ni najboljši
grin1.gif

Kenslaj svojo povezavo in na novo vzpostavi. Na njihovi strani mislim da v treh letih le enkrat ali dvakrat problem s povezavo.

Drugače, to je to za ta denar - mi smo zadovoljni, ni provizij znotraj banke, najnižje za ven, DH-net s SiGenco,...

PS: če me kaj moti: ja me, ampak ne vem koliko je to njihov problem; imam dva DH-neta osebni in poslovni in seveda vsak na svoji SiGenci in seveda ne moreš kar prehajat med enim in drugim, ali enega zapreš in čakaš XYZ minut, da brskalnik "pozabi" s katerim certifikatom si bil prijavljen, ali pa ga zapreš in na novo odpreš (Safari). Pa še nekaj, včasih se seja zelo hitro prekine ob nedejavnosti (dejansko par minut - 3-4 mogoče) in potem sledi procedura iz prejšnjega stavka, saj nikakor noče vzpostavit ponovne povezave z obstoječo nastavitvijo certifikata. Ima mogoče kdo rešitev za tole?

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.583
113
jaz sem se prevekslala iz GBKR na DH. razlog je bil cena, ker sem sinonim za nezahtevnost pri poslovnem računu. GBKR 11,5€/mesec za spletno banko in račun. ne vem koliko transakcij je zastonj potem se plačuje - to ne vem, ker moj modus operandi (popoldanski s.p.) je, da na vsake par mesecev prenakažem na svoj osebni TRR in od tam plačujem vse, ker je skos vse zastonj v paketu, ki ga imama. pa 1-2 priliva mesečno je bil na GBKR. Zdaj na DH enako, samo da imam prvih 12 mesecev zastonj potem je pa okoli 5€ za vse tole. je pa transkacija nekaj za plačat. poleg zgoraj omenjenega je zraven še mobilna banka in kartica, če jo hočeš (jaz je nimam). GBKR ima ravno tako dostop v spletno banko s certifikatom, vendar preko telefona ni šlo nič, ker čeprav si lahko dostopal in pogledal vse na speltni banki preko androida, rabiš podpisno komponento za plačila. Kolikor vem oziroma jaz nisem znala, to preko sndroida ne gre...

Je pa res, da že na prvi pogled izgleda DH budget, čeprav vse dela in vse ima. Posledično še nikdar nisem rabila kake podpore ali kaj takega, ki pa ne vem koliko je kaj odzivna. Tukaj se potem kaže kvaliteta bank, saj transakcije sem pa tja ni noben kunšt za nobeno banko najbrž. Ker si lahko dovolim kaki dan čakati, da zadeva ne dela in se pregovarjati, mi tudi ta morebitni manjko na DH odtehta. Tako da zaenkrat povsem zadovoljna, res pa nisem neka referenca...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
D.O.O. - vodenje računa = 6,20, DH net = 1,30 na mesaec + 0,35 nalog izven banke, interni zastonj
S.P. - vodenje računa 3,80, DH net = 1,30 na mesec + 0,35 nalog izven banke
osebni - vodenje računa 1,25, DH net = 0,45 na mesec + 0,25 nalog izven banke

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz nimam identične situacije, a imam dva računa (s.p. in društvo) na DH, do obeh dostopam prek istega sigenca certifikata. Zadeva dela kot šus. Znotraj e-banke imam link "izbira računa" in izberem katerega bi imel, brez login/logout. Morda bi jih lahko poklical in vprašal, če lahko uporabljaš en certifikat za oba računa namesto da telovadiš z dvema.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne to ne gre, imam s.p. in d.o.o. na enem DHnetu, osebni pa ne gre nikakor zraven, tako vsaj pravijo in tudi certifikat mora bit osebni in ne poslovni, ki je mimogrede plačljiv.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Dva poslovna in osebni pri DH. Vse deluje kot mora glede spletne banke.

Moti me, da so začeli določene stvari zaračunavat v stilu večjih bank in to konkretno. Recimo dvig kovancev na banki. Jih rabim kar konkretno mesečno, a oni imajo konkretno provizijo.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Ja, gazda je šel v penzijo. Kmalu ne bodo prav veliko odstopali od ostalih bank.