Jaz sem svojo flešal s tem, ker sem se odločil, da namesto testnega CSSU grem na stabilnega. Pri obnavljanju backupa pa sem vse obnovil razen settings in nekaj aplikacij, ki sem jih imel čisto brez veze, in ter testni CSSU.
Ko boš enkrat imel telefon nastavljen tako kot si želiš si potem namesti še Backupmeni. Stvar je fantastična za obnavljanje sistema. Z njim samo povoziš rootfs ali opt (slednjo če rabiš) particijo in si nazaj na starem. Ko imaš enkrat Backupmeni lahko po volji eksperimentiraš za razno raznimi programi in če se kaj začne zafrkavat, si hitro nazaj na starem.
Edino stvar, ki rabiš paziti je, da imaš na telefonu nameščeno isto jedro kot je bilo v času kreiranja backupa rootfs particije z Backupmenijem. Če imaš drugo jedro, se moraš vrniti na staro preden začneš obnavljati rootfs particijo ali pa v rootfs daoteko dodati module novega jedra.
Dodajanje je enostavno, opraviš ga s 7-zipom. V datoteki rootfs se v
\lib\modules\ doda samo mapa z moduli, ki je npr. za jedro 49 (KP49)
2.6.28.10-power49. To najdeš v deb paketu
kernel-power-modules_2.6.28-10power49_armel.deb v
extras-devel. Ime datotek z moduli za jedro 50 (KP50) bo najbrž
kernel-power-modules_2.6.28-10power50_armel.deb iz nje pa boš rabil mapo
2.6.28.10-power50. Stvar je sila preprosta.
Še ena stvar, po defoltu je eMMC velik 2 GB, lahko si ga povečaš na poljubno velikost vendar ne iti čez 9GB. Jaz imam 4 GB. Vse kar rabiš storiti je, da datoteko RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin editiraš s Hex editorjem
po tem navodilu.
Na spletu pa že imaš na voljo
8 GB emmc. Obe datoteki sta 100% pristni, brez kakšnih zlonamernih dodatkov. Če bi rad 4 GB, pa se ne znajdeš z editiranjem, mi sporoči, bom poizkusil, če lahko svojo naložim na splet (dropbox).
Eh ja, sam sem imel pri zadnjem flešanju problem z neprepoznavo celo v Visti, tako sem si moral pomagati z linuxom.
EDIT: da ne bo nesporazuma, datoteki sta za 5 in 8 GB OPT particije (kamor se nameščajo programi).