N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Dej hrvaškega, sicer pa mislim da vsa Evropa ima isti FW.

EDIT: Mislim, da ti bo navifirm potegnil 4 datoteke, to naj te ne moti, ti rabiš samo RX-51_2009SE_21.2011.38-1_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin.

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
evo porihtano, zdj pa spet use jovo na novo cjooooooooo :D to bo še dela

drugac sm mel pa spet isti problem na win7 mi ni hotlo prepoznat telefona na zacetku za v USB mode... sm pol prek viste

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Jaz sem svojo flešal s tem, ker sem se odločil, da namesto testnega CSSU grem na stabilnega. Pri obnavljanju backupa pa sem vse obnovil razen settings in nekaj aplikacij, ki sem jih imel čisto brez veze, in ter testni CSSU.

Ko boš enkrat imel telefon nastavljen tako kot si želiš si potem namesti še Backupmeni. Stvar je fantastična za obnavljanje sistema. Z njim samo povoziš rootfs ali opt (slednjo če rabiš) particijo in si nazaj na starem. Ko imaš enkrat Backupmeni lahko po volji eksperimentiraš za razno raznimi programi in če se kaj začne zafrkavat, si hitro nazaj na starem.

Edino stvar, ki rabiš paziti je, da imaš na telefonu nameščeno isto jedro kot je bilo v času kreiranja backupa rootfs particije z Backupmenijem. Če imaš drugo jedro, se moraš vrniti na staro preden začneš obnavljati rootfs particijo ali pa v rootfs daoteko dodati module novega jedra.

Dodajanje je enostavno, opraviš ga s 7-zipom. V datoteki rootfs se v \lib\modules\ doda samo mapa z moduli, ki je npr. za jedro 49 (KP49) 2.6.28.10-power49. To najdeš v deb paketu kernel-power-modules_2.6.28-10power49_armel.deb v extras-devel. Ime datotek z moduli za jedro 50 (KP50) bo najbrž kernel-power-modules_2.6.28-10power50_armel.deb iz nje pa boš rabil mapo 2.6.28.10-power50. Stvar je sila preprosta.

Še ena stvar, po defoltu je eMMC velik 2 GB, lahko si ga povečaš na poljubno velikost vendar ne iti čez 9GB. Jaz imam 4 GB. Vse kar rabiš storiti je, da datoteko RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin editiraš s Hex editorjem po tem navodilu.
Na spletu pa že imaš na voljo 8 GB emmc. Obe datoteki sta 100% pristni, brez kakšnih zlonamernih dodatkov. Če bi rad 4 GB, pa se ne znajdeš z editiranjem, mi sporoči, bom poizkusil, če lahko svojo naložim na splet (dropbox).

Eh ja, sam sem imel pri zadnjem flešanju problem z neprepoznavo celo v Visti, tako sem si moral pomagati z linuxom.

EDIT: da ne bo nesporazuma, datoteki sta za 5 in 8 GB OPT particije (kamor se nameščajo programi).

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sam ima KP49, ki je sicer v extras-devel repozitoriju, ampak jedro je zelo stabilno. Do sedaj sem imel samo en reboot, pa še to najbrž ni bilo povezano z jedrom. Odkar pa sem na stabilnem cssu in imam nameščene aplikacije iz extras in extras-testing, ene par pa tudi extras-devel (qtirreco), samo tega repozitorija se izogiba, še nisem imel reboota.
No, sedaj ko imam backupmenu, mislim da si lahko privoščim tudi eksperimentiranje z aplikacijami
smile-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Nevem, problem se pojavla ze od samga zacetka da pri prehodu iz 3g v 2g pokne v slusalki na zacetku ni blo tk moteče zdj pa vedno bol...
Pol recimo počasi je ful odpiralo strani pa te aplikacije ko so za novice,FB itd..
Pa recimo če sm odklenu tipkonvco tista fora ko mas "vzorec" sploh ni primlo kr po svoje je neki utripalo , če sm odklepu z sliko pa učuasih ko je sm potegnu sliko do desnega konca ekrana, da bi odkleno ekran je sliko kr zabilo v začetni položaj pa ostalo zaklenjeno.

pa plus tega dans na šihtu sta mi dva rekla da ga mata isto na servisu ....... enmu ekran neki zajeabva enmu pa ne polni.... mal sm razocaran glede na to kok so hvalili galaxy2 + android...

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ja to si mel res nesrečo oz. nisi posodabljal nič? Moral bi malo custom rome sprobavat da bi videl ali je software napaka ali hardware. Pač dal bi ga na servis in naj ti zrihtajo.

Moj S2 je brez napak
wink-1.gif
Dočim N900 odletel USB priključek :/

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Pomoje je glavna napaka pr sg2 to da ko pride nov SW Androida ga sistem (kies) naloži kr preko .. Ja mogu bi z custom probat .. sam se mi ne da spuscat v to ker bi mel kasneje probleme z ganacijo ... sj sm bral na formu JIG pa to.. sam ka pa vem nism še povsem prepričan.

mel sm zadno posodobitev na kiesu 2.3.5 ... pred tem 2.3.3 al kok je blo tam je blo pa še vec problemov

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ne vem zakaj se na SGS bojite naložiti nov ROM, na N900 pa vsak drugi dan nekaj novega gor flashate?

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Vedno lahko naložiš nazaj original ROM. Če ga ne moreš, ga tudi oni ne morejo videt, da je gor custom
wink-1.gif

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
N900 se mi zatika pr browserju mi zmrzne gmail pa odpira ful počasi. A mislis da bi lahka blo narobe to da sm dal tist FW iz onga programa ko ga še ni na nokiini strani? Al sam simobil pač dela počasi
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne bi smel imeti težave zaradi te datoteke. Kot vem je identična z fw 20.2010.36-2, razlika je le v manjših varnostnih popravkih (spletnih certifikatih). Kako se kaj obnaša telefon, ko si na wifi omrežju?

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Pa imaš ti to izkušnjo in ti je že kdo kompliciral?

Uceri ko sm bil na servisu mi je padu v oko en list kao on nalog za servis zravn je bil sg2 .. pod opis je pa pisalo
Garancije ne velja zaradi posega v programsko opremo ... cena popravila 180e .. neki u tem stilu ....

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
U matr, zlele si pa najdu stvar, si pa skor cela dva tedna rabu da si en odgovor dubu. S tem si povedu, da nimaš nobene osebne izkušnje s servisom. Ti je tudi uspelo pošpejat, razlog, zaradi katerega je bil telefon prinešen an servis?