N900

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kaj pa če daš telefon v način za prenos podatkov in ne PC Suite? Potem bi moral dostopati do datotek na spominski kartici oziroma delu pomnilnika, ki je temu namenjen. V PC Suite načinu pa povežeš s programom PC Suite.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Bandit probi to kar svetuje Cawo, pa če ne bo povezave, probi še varianto, ki sem jo sam omenil (ugasnjen telefon). Drugače jaz imam Visto in se brez problemov povezujem s PC Suite 7.1.40.1 (ne Ovi Suite!)

Nazadnje urejeno:

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
OVI suite mi itak ne dela. PC Suite pa telefon normalno prepozna ampak podatkov pa noče prenašat, sem probal tudi v onem drugem načinu - Mass storage.

Z ugasnjenim pa še nisem probal. Bom pa probal še na drugem PCju, možno da ta kej jebe.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sedaj je na voljo še ameriška celina za 49,99 €. Lepo, lepo.
Na žalost razvijalca navigacije, vidim, da tudi podzemlje ne spi.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Zadnjič sem naložil komplet OVI mape od Evrope, se mi zdi da nekje 2.2 Gb, pa še vedno pri uporabi navigacije hoče vzpostavljati povezavo z internetom in brati podatke od tam. A je to normalno al mam jaz kaj narobe nastavljeno spet?

A obstaja tud recimo varianta naložit kako aplikacijo ala Garmin na N900? Kako je s tem? Kolega je na N95 naložil Garmina in mu dela bp.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če imaš zadnjo posodobitev (v kar ne dvomim, da nimaš), OVI navigacija ne potrebuje internetne povezave. Izklopi možnost internetne povezave, pri navigiranju (Setting->Location->Network positioning) in pusti telefon malo dlje časa, da locira pozicijo, pa bo.
Garmina ni na voljo za N900 in vprašanje, če kdaj sploh bo. Kot vem naj bi nekatere Garminove navigacijske naprave imele za osnovo linux, tako da teoretično obstaja možnost, da bomo kdaj videli aplikacijo še za N900. Trenutno kar je sedaj na voljo, sta OVI in pa Sygic navigacija. Slednja ima dokaj dobro pokrito našo deželico pa tudi ni preveč draga (60€). Da, sem malo ironičen, za nekatere "iznajdljivce" pa je celo zastonj, a sedaj ne bi o tem.
Mislim, da če malo počakamo nam bo Nokia postrega s popolnoma delujočo OVI navigacijo, saj že sedaj je mogoče z map loaderjem prenesti vse karte in glasovno vodenje. Težava je le v aplikaciji, ki še ni taka kot jo ima recimo N97. Pač treba je vzeti v zakup, da imamo nov sistem in da se naš "skrbnik" še malo lovi v njem.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
OK, sej drugače ni panike, navigacije itak za po SLO ne potrebujem. Je bolj neke vrste igračka. Verjetno bi pa prišla zelo prav, če bi se klatil kje po tujini, kjer mi kraji niso preveč znani. :D

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Še ena hecna stvar: ko čakaš, da OVI Maps najde GPS signal, malo pritiskaj kakšen gumb (recimo smerno tipko). Če se vklopi ohranjevalnik zaslona, ne bo signala nikoli našel. Te težave pri Maep (OpenStreetMap, GoogleMaps, VirtualEarth) recimo nisem opazil.

Zdaj samo še čakam, da popravijo hrošča, da se bom lahko povezal na Eduroam, ker pri nas se uporablja PAP in ne CHAP avtentikacija.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

Takole, jutri dobim n900 nazaj iz servisa. Upam, da bo zdaj zadeva delovala tako kot je treba.

Mučita pa me dve zadevi, in sicer:
- ali je že kdo izvohal, kako ustvariti skupine za kontakte (tudi če je 3rd party softver)
- ali je možno, da bi ko me nekdo kliče, o njem izpisalo več informacij? Recimo vsaj podjetje.

lp

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Še epilog mojih težav z N900: danes sem jo šel iskat na Teleray, menjan je bil zvočnik. Sogovornike sedaj slišim jasno in glasno
smile-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ali mi lahko prosim kdo razloži, kako ste si uredili tole z MMSi? Sploh mi ni jasno. Sama nastavitev že (torej najprej z fapn ustvariš novo dostopno točko in vneseš podatke za mms strežnik, šele potem se lahko igraš s fmms). Torej potem za dejansko delo z mmsji moraš prekinit obstoječo povezavo, vzpostavit povezavo z dostopno točko mms... in potem? Ali mms sam prileti noter? Ali je treba vsakič, ko želiš preveriti če ti je kdo poslal mms skozi ta postopek?
Jaz sem si na spletnem planetu nastavil, da mi vse mms-e posreduje kar na mejl, mi je tako bolj enostavno. BTW, ali še velja, da če pošlješ mejl na email naslov 386XXYYYYYY@mms.mobitel.si (kjer so x-i in y-i telefonska številka prejemnika) dotična oseba dobi mms?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Zdej si me ujel na levi nogi glede MMS-ov, ker jih v bistvu ne uporabljam. Okrog novega leta sem aplikacijo namestil in tedaj preveril njeno delovanje, ki je bilo bp. Ker je od tega že minilo nekaj časa, bom napisal malo po spominu in sicer, če se ne motim ne rabiš biti na APN-ju za MMS, temveč, ko ti nekdo pošlje mms, dobiš preko sms-a sporočilo, da si ga prejel. Nato zaženeš fMMS, ki ti ob zagonu "pobere" MMS, oziroma lahko, da se je v tej točki potrebno ročno povezati z APN za MMS. Upam, da ti bo to kaj v pomoč.

Pri katerem operaterju pa si?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
trigga, fajn. Samo, da se je stvar uredila.

Spremembe v SDK PR1.2, najbrž jih bomo videli tu v FW-ju PR1.2 za telefon. Sploh bi bilo fajn, da končno dobimo možnost videoklica.

Pa govorice o N98.

nokia_n8_00.jpg

nokia_n8_3.jpg

Oznaka naj bi bila N8 in ne N98
smile-1.gif
...

pomoje je n8 le tovarniska oznaka ker je telefon v razvoju oz. v izdelavi,koncna oznaka pa bi se znala razlikovati od zdajsnje ni pa nujno seveda,to je le moje misljenje
smile-1.gif