Motorna zaga?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.039
5.650
113
Ej vi2 znalca a mi lahko namest da se kregata povesta kaj je tist čep na spodnjem delu ohišja!

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.751
6.134
113
blizu močvirne prestolnice
Ja na spodnjem delu ohišja vendar!
evil.gif

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
pokrov za oljni filter jet o
delov za 77 ni za dobit.če maš srečo paše skoraj vse od 65. na to žago lahko daš do 28'' meč

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
wink-1.gif

Baje....

Baje je

Baje zob
Baje imaš
Baje lahko
Baje, da če

Baje je brez veze

ja, baje....
če nekdo ne zna ketne nabrusit z pilo, potem je brez veze da ima motorno žago in da celo z njo kaj žaga!!! Ni nujno, da nabrusiš u nulo z vsemi koti....popravi se samo ostrina. Ne vem, kako bi sredi gozda še neke strojčke sabo vlekel.... potegneš s pilo... in šibaš dalje. Doma se pa lahko igraš in vsak zob posebej štelaš in brusih do nezavesti.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Ni nujno, da nabrusiš u nulo z vsemi koti....popravi se samo ostrina. Ne vem, kako bi sredi gozda še neke strojčke sabo vlekel.... potegneš s pilo... in šibaš dalje. Doma se pa lahko igraš in vsak zob posebej štelaš in brusih do nezavesti.

Ne vem kake metode imaš ti, ampak jaz nabrusim in podmažem motorko doma na ponku preden grem v gošo. Tam pa seveda brusim s pilo po potrebi.

In ne boš verjel, obstajajo strojčki za brušenje, ki delajo brez elektrike.
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.039
5.650
113
A to je tak strojček k na čebelarskih ikonah...tm k zlodeji babi brusjo jezik
sprasujem se.gif

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
nucaš posebno ketno. pred kakimi 30 leti ali več je poulan al kdo mel podobno stvar samo da je bil kamen vgrajen v žago pa so tudi meli posebno ketno.mislim pa da je ta oregonova stvar samo do 50 kubikov. oboje sem vido samo enkrat
smile-1.gif

ko sem še delo v tem smo vse na roke pilili pa smo meli v delavnici dve mašini za po 100 jurjev tolarjev takrat. tekmovalne žage se vse brusijo ročno že to ti marsikaj pove

Kamele0N

23. jul 2008
42.039
5.650
113
Če koga zanima sem našel zanimivo stran o motorkah......maš podatke za vse modele: http://www.acresinternet.com/c...mp;CollapseView

Sem sprobal Tomos-Husquarno 770 (Husquarna L77) čez weekend........vžge na štart spray ( torej vsaj dela) .......kaj več pa (še) nisem dosegel!

Membran sicer še nisem prevrjal.....po vsej verjetnosti so etak za zamenjavo.....prvo rabim bencin sploh spravit do frgazarja kar mi še ni uspelo......najbrž je kriva neka siva/zelena sluz ki se je nabrala v tanku še od prejšnega bencina....oziroma nekje mi pušča kompresija ki bi morala it v tank za benz

Ma kdo izkušnje z menjavo cevk za benz....preden se sam podam v neznano?

Nazadnje urejeno:

janko

Pripravnik
12. nov 2007
168
20
18
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Če koga zanima sem našel zanimivo stran o motorkah......maš podatke za vse modele: http://www.acresinternet.com/c...mp;CollapseView

Sem sprobal Tomos-Husquarno 770 (Husquarna L77) čez weekend........vžge na štart spray ( torej vsaj dela) .......kaj več pa (še) nisem dosegel!

Membran sicer še nisem prevrjal.....po vsej verjetnosti so etak za zamenjavo.....prvo rabim bencin sploh spravit do frgazarja kar mi še ni uspelo......najbrž je kriva neka siva/zelena sluz ki se je nabrala v tanku še od prejšnega bencina....oziroma nekje mi pušča kompresija ki bi morala it v tank za benz

Ma kdo izkušnje z menjavo cevk za benz....preden se sam podam v neznano?

Vse lepo očisti, zamenjaj membrane in ventilček, ki je v vplinjaču. Brez menjave ventilčka ne bo uspeha, oziroma, bo vžgala, vendar se ob daljši neuporabi ventilček zalepi in težave se ponovijo.

LP Janko

Kamele0N

23. jul 2008
42.039
5.650
113
Opa ta z ventilčkom je "insajderska"
smile-1.gif
)........bom moral prvo razdirat da vidim!

Mam občutek da bom moral menjat cevko ki spušča kompresijo v rezervoar....ker se nekam prelahko giblje v svojem ležišču in mi ko neham kurblat "sika" kompresija vn iz ohišja.......na netu najdem samo za Stihl-arce ....pa najbrž je tu podobno....ma kdo izkušnje če paše od kakega modela motorke da se ne bom lovil po servisih?

Nazadnje urejeno:

janko

Pripravnik
12. nov 2007
168
20
18
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Opa ta z ventilčkom je "insajderska"
smile-1.gif
)........bom moral prvo razdirat da vidim!

Mam občutek da bom moral menjat cevko ki spušča kompresijo v rezervoar....ker se nekam prelahko giblje v svojem ležišču in mi ko neham kurblat "sika" kompresija vn iz ohišja.......na netu najdem samo za Stihl-arce ....pa najbrž je tu podobno....ma kdo izkušnje če paše od kakega modela motorke da se ne bom lovil po servisih?

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/2Sh90_ax9K8"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/2Sh90_ax9K8" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>
Če nimaš niti osnovnega pojma, kako ta vplinjač deluje, je bolje, da ne daješ takih komentarjev. To ni prvoaprilski nasvet.
LP Janko

Kamele0N

23. jul 2008
42.039
5.650
113
Razdiral in nastavil sem že Wallbro uplinjač na drugi motorki....poleg žnj ostalih ( lamo T4, Tecumseh rolba, B&S kosilnica, apn4...) Tko da glede na to da je bil 1.4 ...
smile-1.gif
hvala za info!

fishman

Zelenc'
18. apr 2012
6
0
1
Pozdravljeni,

na vikendu imamo "družinsko" motorno žago za delo okoli hiše in nekaj malega hoste. Na žalost pa je naša Poulanka izdahnila. Malo me skrbi da bo servis prišel več kot polovica nove žage zato me zanima ali bi jo lahko kdo pogledal da sploh vidi kaj je z njo narobe za kak majhen dnar.

Kamele0N

23. jul 2008
42.039
5.650
113
Kakšni so simptomi? Ma kar na 1x premal kompresije? ( zaribana) al je kej druzga?

Če ma premal kompresije odšravfaj tista 2 šravfa na auspuhu in poglej če je bat podrajsan......to kaže na zaribanje ( premalo olja.....stara mešanca....)

Maš tu na videu kako zgleda podrajsan bat ob 0:28

Ker nimaš special orodja za odstranjevanje sklopke ( če boš podiral žago!!!) vzemi neko špago in jo 3-4x zavozlaj......vozle spravi v cilinder čez lukjo od svečke ...zavrti motor da se bat blokira....pol je pa al 15 al p 17 ključ pride prov lepo not v sklopko z ušesi....uzem unga k ma na eni strani vilco na drugi je pa natičen.......v natičen del daj kak dolg debel šravfnciger ki bo kot vzvod in z udarcem v smeri off ( maš napisano na sklopki) se bo navoj odvil in sklopka bo losana!

Tu maš še sestavljanje in namestitev wallbro frgazarja.......lahko da so samo stare membrane ( bilo pri moji narobe) v kombinaciji s starim bencinom!

https://www.youtube.com/watch?v=SU-EAqsyJHM&feature=relmfu

Vse lah sam nardiš...
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.039
5.650
113
Aia pa prvo probaj samo svež bencin nalit........največkrat ne vžgejo zarad postanga bencina!!!!! Seveda +olje
wink-1.gif

fishman

Zelenc'
18. apr 2012
6
0
1
Hvala za nasvete sem pogledal video. Kaj pa je storiti v primeru da je zadeva "zaribala" ???

Imama občitek da bodo deli in popravilo dražji od žage. Glede na to da jo rabimo malokrat za malo obžagat drevje on podreti kako drevo se nagibamo k idejo o kaki cenejši varianti. Glede na to da se dobijo "no name" žage za malo denarja je to morda bolša varianta.

Kamele0N

23. jul 2008
42.039
5.650
113
Sej "no name" žago imaš že sedaj
smile-1.gif
rang 99-140 eurou.....

Če ti je ta zaribala se ti splača samo še novo kupit.....

Membrane so tm 7-15 eur.......ampak jaz bi na tvojem mestu najprej pogledal bat pri izpuhu ( odšravfaš 2 šravfa)......in če je lep.......bi zamenjal mešanco z frišno ( pozabi bencin od lanske sezone
ne-ne-1.gif
)

Pogledaš še svečko ( če daje iskro.....pazi da je stikalo na ON ) ......in če potem ne vžge kljub lepemu batu in normalni komrpesiji so samo še membrane....

Na levi/desni strani frgazarja maš neke cifre....to je številka frgazarja ko boš kupoval nove......greš na bilokjer servis za žage pa poveš znamko frgazarja plus une številke ( wallbro 567B ----> sm si zmislu) pa dobiš