Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Sej "no name" žago imaš že sedajrang 99-140 eurou.....
Če ti je ta zaribala se ti splača samo še novo kupit.....
Membrane so tm 7-15 eur.......ampak jaz bi na tvojem mestu najprej pogledal bat pri izpuhu ( odšravfaš 2 šravfa)......in če je lep.......bi zamenjal mešanco z frišno ( pozabi bencin od lanske sezone)
Pogledaš še svečko ( če daje iskro.....pazi da je stikalo na ON ) ......in če potem ne vžge kljub lepemu batu in normalni komrpesiji so samo še membrane....
Na levi/desni strani frgazarja maš neke cifre....to je številka frgazarja ko boš kupoval nove......greš na bilokjer servis za žage pa poveš znamko frgazarja plus une številke ( wallbro 567B ----> sm si zmislu) pa dobiš
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
Citat:
Sej "no name" žago imaš že sedajrang 99-140 eurou.....
Če ti je ta zaribala se ti splača samo še novo kupit.....
Membrane so tm 7-15 eur.......ampak jaz bi na tvojem mestu najprej pogledal bat pri izpuhu ( odšravfaš 2 šravfa)......in če je lep.......bi zamenjal mešanco z frišno ( pozabi bencin od lanske sezone)
Pogledaš še svečko ( če daje iskro.....pazi da je stikalo na ON ) ......in če potem ne vžge kljub lepemu batu in normalni komrpesiji so samo še membrane....
Na levi/desni strani frgazarja maš neke cifre....to je številka frgazarja ko boš kupoval nove......greš na bilokjer servis za žage pa poveš znamko frgazarja plus une številke ( wallbro 567B ----> sm si zmislu) pa dobiš
idi še ti kaki tutorial pogledat. če je poulan no name žaga pol je stihl srednje razredna?
cilinder vzameš dol brez da bi dol jemo še kuplungo pa vztrajnik. samo ti bi to lahko že vedo.
saj nimam nič proti če pomagaš človeku zato se tui družimo.samo ti se hočeš na vsak način v kerikoli temi dokazat z nekim specifičnim in poglobljenim znanjem. do zaj pa niti svoje motorke nisi v pogon spravo
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
idi še ti kaki tutorial pogledat. če je poulan no name žaga pol je stihl srednje razredna?
cilinder vzameš dol brez da bi dol jemo še kuplungo pa vztrajnik. samo ti bi to lahko že vedo.
saj nimam nič proti če pomagaš človeku zato se tui družimo.samo ti se hočeš na vsak način v kerikoli temi dokazat z nekim specifičnim in poglobljenim znanjem. do zaj pa niti svoje motorke nisi v pogon spravo
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
nisem čisto prepričan samo bi reko da je to oleo mac firma. za obrate preveri vse možne luknje kjer bi ti puščo vakuum-spoji pri cilindru tudi pri fergazerju. tudi bunko za pumpat poglej če jo ma.more biti mehka pa ne prepikana
meč ti vrti ker je feder na kuplungi raztegnjen.to ti lahko naredi kak majster ki navija fedre. trenutno ji nastavi štandgas po občutku tam približno 2,5k je normalno za vse žage
kaj pa ko delaš z njo pod konstantnim gasom? se tui zaletava ali normalno drži obrate?
povej še točno kaj ti nastavljaš na žagi. kaj obračaš na min/max? predvidevam da štandgas šrauf,vžiga ne moreš spreminjat samo luft med magnetronom pa vztrajnikom lahko določiš.
Citat:
Na hitro ampak ni čisto ista : http://www.acresinternet.com/c...36?OpenDocument
Odpri Manufacturers.....glej vse kanadske firme.......potem pa v chain saws klikaj firme in primerjaj modele.......sem iskal pol ure...več se mi ni dalo ker je full proizvajalcev
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
dragi kameleon.
.zaj pa še v razmislek-kje točno so ležaji pa semeringi?a niso slučajno tam kjer sem omenjal naj preveri spoje pri cilindru? drugič si sam poglej če ti kaj ni jasno. pa dvotaktni motor ne more vlečt falšnega lufta saj spodaj v karterju pride do kompresije in če pušča dihtunga ali semering boš vido vse polno ven spluvane mešanice okrog cilindra ne pa da bi zrak šou kontra