Motorna zaga?

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
daj pilo si kupi pa boš ded ko se šika.itak je zaj cajt da dedi nič ne znajo boš pa vsaj ti znal kaj poštimat:D

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Kameleon kaj te zanima? Žaga je prava raketa. Itak so potrošni deli. Ampak se jo splača popravljat. Ni težka ima pa vse kar človek rabi. Antivibracijski ročaj, prednjo bremzo, in to je to. Z njo se je delal golosek tudi klestenje vej gre.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
kolko ste tu premleli to temo sem že jaz razžagal 16m drv z motorko ki je lahko rečem hobi motorka stara že kae nekaj let pa dala še kar naprej ,na lato žagam 26m nekaj za sebe pa za fotra pa se ne sekiram glede olja ,mešanice samo da dela. pa saj niste profiji da zbirare nenem kako firmo . DAJO VAM 5 LET GARANCIJE NA MAŠINE KAR JE V REDU PA ČE CRKNE GREŠ PO DRUGO IN TO TI JE TO.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.320
9.539
113
EU
To z garancijo imaš prav. Husqvarna pa ima eno leto garancije (sicer ne žaga, ampak kosilnica). Pa še hočejo 25 € za podaljšanje na dve leti
bonk.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.037
5.654
113
Zanima me kako je kaj glede rezervnih delov za te hus-tomos motorke...
Pašejo od huse al morš sam delat al pa pol slovenije obrnt da kej dobiš? K niti ne vem v kakem stanju je bla motorka vn iz smeti potegnena...kukr poznam lastnika vikenda se je najmanj 20let na podstrehi prašila...tko da upam da se mu je pr mešanci fajn roka tresla da ma kake mastne obloge po motorju...

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
ti si res en doktor.vzemi dol auspuh pa boš vido če je olje naredlo kaj škode

husqvarna tomos motorka skoraj nima veze s husqvarno.tomos mašine ohišje pa zgleda do pike isto kot husqvarne tistih let npr 88ke pa 50ke in podobne žage.pri enih so nabavljali podobne dele od gilardonija ali mahleja ampak redko.komunizem je itak reko nič ni boljše od našega. stoenko so tudi skopirali od fiata bi bilo cenej če bi vse od njih kupli ampak takrat je blo važno da smo meli svoje:D

Kamele0N

23. jul 2008
42.037
5.654
113
Doktor te je naredu
smile-1.gif

Vem vem kako pogledat a je fuč al ni...sam za rezervne dele me je zanimal če pa kako se jih dobi itd

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
daj pilo si kupi pa boš ded ko se šika.itak je zaj cajt da dedi nič ne znajo boš pa vsaj ti znal kaj poštimat:D

Sej pilim s prilozeno pilo, sam bi bilo treba kupit pravo pilo ki je neka svicarska firma?? Ker ta ki jo imam se mi zdi da je ze kr topa, sej je logis ce je kitajka. Ketno bom pa zjebal in to kmal ker sm spet en kamen zagal ker ga nisem videl. No sej za naucit bo dobra potem pa mal bolj pazt.

Nazadnje urejeno:

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Moj fotr je kupu eno motorno žago iz Bauhausa, in smo celo poletjo z njo delal. Neki je začela srat, smo odnesl dobil novo. Kaj jz vem, jz mam raj orng stvari, sam k pomislm, da jo sam parkarat na let uporabljam je pa tud tista z 5 let garnacije dobra.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
No, od danes je tudi Iskra motorna pn2500 žaga cenejša... prilagajanje konkurenci...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
imej v rezervi verige pa ko ena ne reže daj drugo ono pa nesi brusit stručnjakom ,jaz tako delam pa se ne j**** z brušenjem
smirk-1.gif

cena pa ni velika 3-4 € pa imam mir en čas
rolleyes-1.gif

pozdrav.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.037
5.654
113
Evo dubu dans uno motorko v trajno last...tomos huskquarna 770. Motorka k iz trgovine...pomojem 2h smrek ni podrla...crna barva se na izpuhu in bat se premika
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.638
6.698
113
pri taščici
Kolk si dal?
Mogoce kaka slikca. Ce se jo bos navelical in ce bo motorka se delala poznam enega resnega kupca, ker isce nekaj takega.

Kamele0N

23. jul 2008
42.037
5.654
113
Dal še nism 0.........pivo, dva pa bo šlo skoz! Model je nima nč rabt........oz sva se zmenla če jo bo rabu ( 1x na 300 let) jo dobi v uporabo

Prodam ne.......ker sm se naveliču une partner kitajke......k še takrt 1x na let k jo kresnem ne dela tko kt bi mogla
bonk.gif

Rabm tako žago k dela....že zarad živcev....pa tud če je to 77ccm pa 4,5KM za tist 1x na let par vejc porezat pa dilc razžagat....sam da pali k jo rabš....odtehta bl k nevem kaj
smile-1.gif

Ubistvu morm še sploh sprobat če prdne......najbrž bo treba kake membrane u frgazareju zamenjat ker je 20 let stala....zlit vn star benz pa olje za ketno....spucat črpalko za olje če je kj zasušena.....to je pa tud vse....kompresijo ma pa na suh cilinder tako da sm komi potegnu
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.037
5.654
113
Pa še ubistvu vsi deli od Husquarne L77 pašejo gor ker je to identična žaga sam da je brez zavore za ketno....tko da z deli niti ne bo problema
smile-1.gif

Tollitson HS 123 frgazar

Edin zanima me kaj je tist čep na spodnjem delu motorke k se ga vid pr 0:50 na filmčku
sprasujem se.gif
Klik

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
@ ostali. Sm pozabu vprasat, kje kupis tisto pistolco nafilano z mastjo za zvezdo mazat na mecu, ali pac kakorkoli lahko pod pritiskom mast v luknjo pri zvezdi filas?

V vsaki kmetijski trgovini ali "tehničnem" mercatorju...

Imaš pa tam na pogonskem zobniku še eno luknjo, ki jo lahko nafilaš z mastjo...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
vincent: strojček baje kar lepo pobira ketno, tako da z njim brusiš res takrat ko kaj konkretnega ujameš. Se pravi s strojčkom brusiš 5x in adijo ketna, na pilo 20x in adijo ketna.
ti si kar privošči strojček, si pa privošči še pilo za evro ali dva. Ni nobena kumšt napilit ketno. Najbolj važno da pravi premer pile kupiš. ta podatek pa dobiš pri nakupu verige.
Če ne drugače ti jo jaz nažlajfam (pa tebe naučim),če ne prej ko pridem po cisterno.
wink-1.gif

Baje....

Baje je bolš tud če jamraš...

Baje zob pod istim kotom ne boš nikoli tako nabrusil s pilo, tako kot jih s strojčkom...

Baje imaš tam na podajalniku en šrauf, s katerim reguliraš, koliko zoba poš pobral....

Baje lahko brusiš tudi različno dolge zobe, če je kakšen fasal žebelj, tako da ni treba vseh odžgat na isto dolžino...

Baje, da če pogledaš v navodila, tam baje piše, da se za brušenje nove verige baje uporablja drugačen fi pile, kot potem, ko je že malo obrabljena...

Baje je brez veze, da nekdo, ki to počne, razlaga alter strokovnjaku...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.638
6.698
113
pri taščici
To kar sem jaz napisal mi je rekel prodajalec - serviser ki je bil vcasih tudi na suxu. Pa tokrat nic baje. Meni osebno jo ni problem nabrusit s pilo. In da vem za tisto foro da rabis za zniucano ketno drugacno pilo
no zdaj grem pa naprej jambrat

Nazadnje urejeno: