Motorna zaga?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
evo pri moji super duper stilarci stari 10 let ki je požrla kakih 20 l bencina je šla baje membrana na uplinjaču. 60 evrov....pa predl alni 150 za oljno črpalko , pa je cena nove

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
Pol od tistih 60 evrov je delo priblizno. Pa ti imas neko "kitajko" jaz pa stihl
wink-1.gif
. Bom pa jutri povprasal oparo, sicer pa tudi on ni znan kot dobrodelnez. Vsaj jaz imam tak obcutek.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.037
5.654
113
Jah pol pa ja.....jst si jo sam pošravfam
wink-1.gif

Res da taprvič dobiš sive lase od nastavljanja frgazarja....pa 5x ga podiraš pa sestavljaš
jezen.gif

Pa še zadovoljstvo nakonc k uspe je
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
KSz

No pa sem danes zjutraj prejel mojo iskro 55ccm3, 3 kojne.

Sem rabil torej nujno olje za mesanico in verigo. Klicem husqvarna shop, olje sintetika liter 23eur, za verigo 5 litrov 15 eur.(ni bio).
Grem v stacuno nima sintetike ma samo pol sintetiko, ok lahko bi zadostovalo pa recem ce ma se kaj drugega in mi ponudi sinteticno dividol olje, ua 9eur liter in v susu spremenim mnenje ce v stacuni kjer imajo samo stihl in husqvarno prodajajo to olje, potem bo tudi za mojo iskro dober, pravtako olje ki ga tam dajejo za verige je dividol, kar sem spet rekel bo tudi zame dober. Torej kupim olje za ketno 5l in olje za mesanico grem iskat v euroton kjer imajo divinol olje v svoji pakungi z istimi specifikacijami in zahtevki za 7.70eur in to je to. Ce ribne ribne, a dvomim da bo ker to ni pro motorka ki bi dnevno delala 8 eur na poln gas.

Motorka se mi zdi vredu, v bauhausih in ostalih stacunah se je na motorkah list kr fajn zvijal, tukaj deluje vse kr nekako kompaktno, kompresija mocna in to je to.

Zalaufam, z dobro mesanico 5% in zadeva laufa in lepo reze. Ketna je neka cangslang.
V setu zraven sem dobil se 2 plasticna kolescka okol 4 cm premera, nevem kaj naj bi to bilo, mogoce za strik navijat?

Edino motorka naj bi imela 8 kg, na spletkah pise da ima 6, ampak za taka priloznostna dela tudi to ne igra vloge.
Zaenkrat skratka happy. Cena 89eur z brezplacno dostavo. Pac 3 konjev nikjer ni niti za podoben denar, ce jih seveda ima toliko .
1441161-net.jpg

Priponke

• 1441161-net.jpg
    1441161-net.jpg
    216,2 KB · Ogledi: 388

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
60 eur za membrano je nateg
razlike med kitajko pa dobro žago so velke. dobra žaga je bolje zbalansirana.dobri blažilci,pije manj bencina,boljši auspuh....najbolj žalostno je da kitajci še vedno vlečejo krom na cilindre.dobre firme devajo nikasil že 30 let. življenjska doba 10x manjša. marsikera kitajka se tudi slabše hladi.novejše cenejše žage niti nimajo več fergazera za nastavit

Kamele0N

23. jul 2008
42.037
5.654
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Sem rabil torej nujno olje za mesanico in verigo. Klicem husqvarna shop, olje sintetika liter 23eur, za verigo 5 litrov 15 eur.(ni bio).

Olje za verigo mineralno Leclerk 5L 8,5eur....tista njihova ECO znamka....

Olje omv 2T-S mislm da je bil 18eur liter.......al pa na Agipu maš tud neko dobro sintetično za 2T motorje KlIk .....ne rabš v neke special drvarske štacune hodt pa jim tm marže plačevat!

Sicer pa 1L olja maš za douuuuug cajta tko da konckoncev je vseen al je 15 al pa 35 eur
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.037
5.654
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Zalaufam, z dobro mesanico 5% in zadeva laufa in lepo reze.
V setu zraven sem dobil se 2 plasticna kolescka okol 4 cm premera, nevem kaj naj bi to bilo, mogoce za strik navijat?

Samo prva 2 tanka na 5% da se ulavfa....potem bo 2-3% zadost! Boš skos auspuh pucal......pa masten boš cel k meče olje vn čez auspuh...pa še celo gmajno boš zadimu
smile-1.gif
!

Slikaj koleščka!

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
Tak telefonski predracun sem dobil pri treh serviserjih. Povej (lahko na zs) ime serviserja (lahko pod kozolcem)v SV okolici lj pri katerem naj ceneje sravfam te zadeve. Aja imam stihl 019 ki je baje dost zajebana za sravfat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
Ralliart; vsaj vcasih so podajali tezo motorke brez lista in verige (rezalne garniture). Nekje to v drobnem tisku napisejo, marsikje pa niti tega ne.
Pa dobro delaj, pa ne prevec piva zraven popit. Ce das kaj na varnost si kupi gozdarske hlace. Je pa res da so vroce ko pes in so dobre za nosit samo ko je manj kot 10C. V hoferju so-bodo 50 evrov. Namesto delovnih obicajnih hlac za 20 evrov se splaca dati 30 evrov vec za zascitne. Ti ne privoscim ureza z MZ.

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
sori ne poznam nobenega v okolici lj
smile-1.gif
se ti bolj splača vprašat mehanika če ti nardi izven šihta. 60 eur je absolutno preveč. pri najdražjem ko ga poznam pride walbro k10 set 14 eur

nobena žaga ni tak zajebana da bi mogo kasirat 60 eur za menjavo membran.ne vem kaj bi moglo bit tak zajebanega.filter daš dol pol sta pa še samo dva šraufa pa maš frgazer odmontiran
ti kupi delno garnituro za fergazer. to je taka malenkost da lahko sam rešiš

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ksz

Ja v navodilih pise prvih 20ur, 5% mesanica kar je pomojem za hobby res prevec ker nevem kje bom naklofal 20ur.

Vceraj sem delal cel dan, bolj debele leske na terenu klanec okol 40% in je bla motorka proti koncu dneva ze kr tezka.

Pokuru sem pa hmm 2 slaba tanka, nekak se mi je zdel da dost zre, tank na uro ce bi skoz zagala. Sam nevem.

Prvi 30cm hlod je rezal kot puter, potem sem nazalost malo ketno uniceval po kamenckih ker so se nabrali med lesko kjer jih vec vn pride in jih nisem videl ,ampak smo zbrusl pa je spet lepo rezala. Zaenkrat zadevscina deluje. Vem pa da svohnejse nebi kupoval

Zascitna sredstva: Jah motorka bo tko v uporabi se ene 4x pa konec, tko da nevem, pa tudi frajerja ne spilam. Uporabna bi bila hlacnica za na nogo ki je lazja, ti ni vroce, cenejsa itd?

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.037
5.654
113
Tank je pa 0,5-0,7L cca....tko da če tok pokur na uro....jst se ne bi joku
smile-1.gif

Glej da jo spucaš& konzerviraš potem ko bo tist 4x mimo.......mal dvotaktola v cilinder....več ne rabiš

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ja ta ma 550ml, mogoce sem prevec reku eno uro, da bi skoz konstantno zagal mogoce tm okol 40 min, mah tezko je ocent. Se je pa treba navadt, przges, odzagas, izklops. Ni to narejen da laufa pa na vsake 30sec kej idrezes ker pol pa en tank res ne zdrzi dolg.

Opazil sem da ce normalno rezem podrt drevo ni panike, ampak ko pa rezem debelejse leske horizontalno, ko jih je po vec skupaj in kaksna odrezana nevede pritiska na list in ketno da pa kaj hitro zacne ketna stran viset, se kr dost losa in dobi luft, tko da je potrebno potem spet ketno nasponat. Sicer mi ni jasno kako to rata ce zasponas tista dva vijaka ko ketno nasponas ampak ok.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
Nova ketna se nekoliko bolj steguje kot potem ze stegnjena. Vsaj tak imam obcutek. Sicer pa sem danes v lidlu pogledal njihovo motorko. Plastik fantastik, pa se tisto grdo skup zlozeno. Na njej pa pise made in usa? Ampak za sravfat je videti bolje kot moja stihl.
Getrag; moja baje nima uplijnaca zadaj pri rocu, ampak spredaj prilistu in ni tako enostavno za podret. Sem hotel nekoc priti do oljne pumpe pa sem obupal.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
katera dva vijaka?

Ja ko ketno sponas odvijes 2 vijaka ki drzita pokrov in mec, zacnes vrteti vijak za sponanje ketne in nakonc nazaj zategnes oba vijaka, ni tko?

@ ostali. Sm pozabu vprasat, kje kupis tisto pistolco nafilano z mastjo za zvezdo mazat na mecu, ali pac kakorkoli lahko pod pritiskom mast v luknjo pri zvezdi filas?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ja sm vidu da je to mazalka pac kot neka injekcija. Sam se zvohat morm kje majo to, najraj v kaksnih baubauih interdiskontih in podobnih.