motor za gumenjaka - nasvet

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
potrebujem motor za gumenjaka (~2m) z okoli 2 km. ima kdo kaksen nasvet kateri je dober in poceni?:)

I

Izbrisan uporabnik 474

Jaz imam 2.10, pa sem fliknil gor 4-taktno Yamaho. Ni mi zal - ce je en noter, mali drek glisira!

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa so bencincki sploh pod 3.5 PS?

Ti verjetno kakšno "elektriko" iščeš.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
nevem, ta naloga mi je bila dana, da se pozanimam. torej nasvet, kaj se kupuje med temi svoh motorji:)
baje, da so 2 taktni boljsi? do sedaj je bil na colnu 4 taktni, pa je lani zaribal..
se pa motor kupuje le za par ur na leto.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Koliko drži, da se teh malih, a vseeno malo močnejših - cca 15KM, izvenkrmnih 2T ne prodaja več, ker da ne dosegajo eko norm?

Kolega je namreč šel čez celo kalvarijo - novih ni našel, vsaj ne v Slo in EU, videl enega na Hrvaškem iz stare zaloge za previsoko ceno, končno našel Švaba preko ebaya, rabljena zadeva, skoraj nova, star foter, rabil mogoče 10x. Ni imel računa, sta overila vse na njihovi UE ali na občini(?), Švaba sicer ni razumel kaj mu bo to, ampak on je vztrajal zaradi registracije. In nič ni pomagalo - pri nas so hoteli original račun in se je obrisal pod nosom. In se vozi brez papirjev, posledično brez vinjete...
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Yamaha ima 2.5PS ampak za 900 EUR
smile-1.gif

blazko: plovilo nad 3m je potrebno registrirati, ne glede na to ali ima motor ali ne. Tako da lahko dobi vinjeto kljub temu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.369
5.650
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Koliko drži, da se teh malih, a vseeno malo močnejših - cca 15KM, izvenkrmnih 2T ne prodaja več, ker da ne dosegajo eko norm?

Da v EU se ne smejo več prodajat 2T na frgazar je vse DiTech na "ajnšpric" da manj onasnažuje
bonk.gif

@Snecer s5 sm se spomnu...dobiš
smile-1.gif

@odpiralcu teme....kakšen alter user pa si....na 2m maš da daš 25KM++
smile-1.gif

19. jul 2007
2.890
1.605
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

blazko: plovilo nad 3m je potrebno registrirati, ne glede na to ali ima motor ali ne. Tako da lahko dobi vinjeto kljub temu.

A si preprican - a ni tako da je treba registrirat, če je nad 3m IN motor nad 3,5 KM.

Ker po tvoji logiki bi moral registrirat tudi moj zložljivi kajak, ki je dolg 5,2 m. Sem prevereil in ga ni treba.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

Da v EU se ne smejo več prodajat 2T na frgazar je vse DiTech na "ajnšpric" da manj onasnažuje
bonk.gif

@Snecer s5 sm se spomnu...dobiš
smile-1.gif

smile-1.gif

Ja, bo še kar na švarc naprej, hehe.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

smile-1.gif

byboat.. ne rabi glih 25km:D
okej, se kak predlog al samo yamaha 2.5 za bolnih 900 eur?:)

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
mi smo imeli v gumenjaku 2m tomosa 4,5. In sva kar fino drsela po vodi če sm bil sam notri
cheer.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Za Parsuna vem da ima folk zelo dobre izkušnje. Ter glede na to da ima servise praktično po vseh Hrvaških otokih se mi zdi dober nakup ne glede na to da je kitajec.

Sam imam trenutno sicer tohatsu 5 (2t) in sem zelo zadovoljen, vendar je pri navtiki tako da kmalu dobiš bolezen ter ti je plovilo ter konjenica premajhna tako da zečneš iskan večje zadeve.
smile-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
sorry za off. moj kolega ga ma... pravi da ni nobenih problemov...

zadnje cajte so kitajci dvignili nivo na kr zadovoljivo raven..... tko da...

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz pa po forumih berem kakšne banalne napake in probleme imajo z njim.. google it.

Raje Tohatsu kot kitajca, ni finta v tehnologiji ampak materialih ipd.