Mobitel - Itak 1GB podatkovni paket !?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
zakaj slišiš prvič

Je že kdaj katero PR trobilo povedalo kakšno slabo stvar o firmi
grims-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Integral - preizkušen na W950 in M600. Na obeh po več mesecev. Na obeh deloval brez opisanih težav. Težave so bile kvečjemu s stabilnostjo, vendar nisem prepričan, da je razlog Integral, saj sta oba telefona že sicer jajc od stabilnosti.

UIQ je itak no-buy uporabnški vmesnik, ki je v zadnjih različicah celo slabši od Nokiinih veleumnih predelav platforme Series 60.
Vse sranje se je začelo z P990 in nadaljevalo pri M600 in W950. Edino P1i je menda že toliko porihtan, da celo deluje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
Naka, moj P990 je prekleto stabilen, tako da se nepravilno delovanje Integrala ne bo obesilo na telefon sam. Poleg tega kako pa naj bi stabilnost telefona vplivala na Integral? Če se sesuva, torej kar naprej restarta, potem je zadeva jasna. Sem pa že pozabila, kako se je Integral obnašal - če se je obnašal kot sistemska aplikacija, se je sesuval, ker je aplikacija zanič, ker telefon ob pomanjkanju spomina ne zapira sistemskih aplikacij ampak se restarta oz. javi napako, da je premalo spomina. Če pa se Integral ne obnaša kot sistemska aplikacija, je pa to napaka že sama po sebi.

poleg tega pa, kakšen feedback sploh imate za Integral? Ne verjamem, da je bil tolikšen, da se da iz tega potegniti kakršenkoli zaključek. Dosti symbian uporabnikov sploh ne ve, kaj Integral je in zakaj se uporablja ali ga ne zna sploh inštalirati, drugi, če že vejo, ga ne rabijo, tretji, ki brez take aplikacije ne morejo, so si izbrali druge bolj napredne rešitve, četrti pa pač so ga inštalirali in če ni deloval pravilno, so ga enostavno odinštalirali in življenje teče dalje.

p.s.
UIQ3 uporabniški vmesnik je odličen! Kar je graj, gredo vse na SE, ki kljub mnogim FW nadgradnjami ni uspel zgladiti vrsto bugov, s katerimi se ubada veliko uporabnikov in pa zaradi svoje "symbian signed" politike, ki je odvrnila mnogo najboljših programerjev (glede na aplikacije, ki so jih spisali za UIQ2), da bi pisali za še za UIQ3. ampak to je čisto druga debata in tu povsem off topic.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Očitno imaš povsem nasprotne izkušnje kot jaz in še nekaj ljudi, ki jih poznam. Kakšen feedback ima Mobitel ne vem, vem pa, da je Integral bistveno bolj razširjen v SLO kot pa BlackBerry zaradi dveh razlogov - je for free (brez strežniškega softvera in/ali naročniškega paketa), podprt je na mnogih telefonih. Ne boš verjela, koliko ljudi zavrne BlackBerry iz enega samega razloga - njegov proizvajalec ni Nokia. Bolano, ampak res.

V mojem primeru imam izkušnje s tremi telefoni. M600 in W950 (isti jajc, le malce sprememb v obliki in aplikacijah ter tipkovnici) ter P990. Slednja izkušnja je trajala vsega 14 dni. Potem je telefon letel nazaj od kod je prišel.

Vsi trije so patetični izdelki zaradi mnogih razlogov. Sesipali so se že pred namestitvijo Integrala, potem ni bilo nič boljše.

Sicer pa je itak brez veze. Ljudje, ki imajo katerega od teh telefonov, so itak vajeni problemov. Integral jih ne stopnjuje, prav tako ne zmanjšuje.

Še beseda o Integralu kot takšnem. Pri njem ne gre za zvarek fantov iz Mobitela. Integral je kupljen in lokaliziran produkt, izdelek ameriškega podjetja Seven. Živi v mnogih inkarnacijah pri različnih operaterjih in se stalno nadgrajuje.

Vsekakor pa ni popolna alternativa BlackBerryju. Le-ta je bolj stabilen, presneto namenski produkt. Sestavlja ga softver in hardver (BlackBerry terminali). Kako je ta kombinacija pomembna dokazuje slabše delovanje BlackBerry Connecta na nekaterih podprtih telefonih.

Še nekaj ne pozabimo: podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Integral je storitev, za katero ni treba plačevati nobene priključnine in naročnine. Prav tako ni nujen nakup namenskega mobilnika. Nič. Plačaš le prenos podatkov. Vse to so prednosti pred BlackBerryjem. Seveda pa je ta bolj zanesljiv in izpiljen. Glede na strošek uporabe mora biti.

Problem bi bil, če bi Mobitel računal recimo 5 ali 10 EUR mesečne naročnine na Integral. Ker je zastonj pa lahko le z veseljem preizkusiš. Če komu ustreza ga lepo uporabljaa ali pa živi naprej brez njega.

Sicer ti želim pa veliko veselja s P990....

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Sicer pa je itak brez veze. Ljudje, ki imajo katerega od teh telefonov, so itak vajeni problemov.

A dej? Se ne spomnim kdaj sem nazadnje vtipkal PIN kodo. Verjetno imam neeeeverjetno srečo, ane?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Verjetno res. Zanimivo, da v svojem krogu slišim le graje teh Sony Ericssonov, tukaj na forumu pa se najdejo njihovi ljubitelji.
UIQ in Symbian sta v telefonu z razlogom, saj omogočata poganjanje celega kupa aplikacij. Če jih ne poganjaš, sploh ne rabiš Symbiana in si veliko bolj srečen s Series 40 in izdelki, kot je W880i.

Ko boš enkrat na svojega SE UIQ3 naložil kakšnih 15 aplikacij bo postalo zabavno. Pri meni se je P990 že prvi dan enkrat sesipal. Opozoril, da je premalo pomnilnika (kar je še posebej smešno ob 4 GB v W950 _) ) pa tudi ni manjkalo...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
2 vrsti pomnilnika.
Imam vsaj 15 aplikacij gor, v ozadju non stop tečejo vsaj 3. tako pač je, pa ne gre za neko ljubiteljstvo, resnici na ljubo, se mi je SE zameril predvsem zaradi tistega razloga zgoraj napisanega in bo to moj zadnji SE, če ne bodo česa spremenili na bolje, ko bom kupovala nov telefon (kar pa ne kmalu, saj mi ta služi odlično).
Ne vem, zakaj tak bran, ko nekdo ni zadovoljen z nečim, kar da Mobitel ven (v tem primeru Integral). vse, kar je bil namen mojega pisanja, so bile pač moje izkušnje in ne razumem zakaj jih je treba izpodbijati na račun drugih zadev (SE UIQ3).
confused-1.gif

Retroid

Pripravnik
22. avg 2007
60
0
6
Integral mam nameščen že dolgo in tudi jaz nisem opazil opisanih težav. V bistvu so edine težave, ki sem jih imel pri Integralu bile povezane z namestitvijo ... V debato kateri telefon je boljši pa se raje ne bi spuščal, ker mi po pravici povedano zadnje čase ni všeč nič razen HTC-ja.
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Nihče ne brani operaterja. Integral je sam po sebi povsem spodobna storitev, ki je neprimerno bolj razširjena od BlackBerryja, vsaj v Sloveniji. Razloge sem napisal.

Sony Ericssoni pa so žal slabši, kot nekoč. Osebno sem bil vedno največji privrženec Sony Ericssonov, žal pa so se mi zamerili (modeli s Symbianom). Eden mojih prvih telefonov je bil težko prislužen P800. Takrat so ga prodajali v isti akciji kot Nokio 7650, aparat pa je bil neprimerno boljši od Nokie. Pa še stabilen je bil. Edina napaka je bil ležaj plastičnega pokrovčka tipkovnice, ki se je rad lomil.

Danes je moja top lista telefonov:

BlackBerry 8700
BlackBerry 8800 (ima nekaj slabosti napram starejšemu 8700 - odzivnost je slabša...)
Nokia 6300
Nokia E50

Nekje na listo bi lahko stlačil še Walkman in K serijo (non-Symbian) Sony Ericssonov.

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
bliža se konec meseca, koliko kažejo vaši števci porabe?jst sem do tega posta porabil 440Mb prenosa, torej niti pol.

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
kako pogledaš porabo? imam dodatno sim kartico na kateri je vključen prenos podat. - nimam pa "osnovne-nosilne" simke...

Citat:
Uporabnik SyncMaster pravi:
bliža se konec meseca, koliko kažejo vaši števci porabe?jst sem do tega posta porabil 440Mb prenosa, torej niti pol.