Mobitel - Itak 1GB podatkovni paket !?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Evo, od 1. 10. dalje imajo vsi ITAK naročniki avtomatsko vključen 1 GB prenosa podatkov mesečno do konca 2007. Brezplačno, do konca leta. Ni treba storiti nič več.
Glede hitrosti prenosa pa tudi ni sistemskih omejitev, teoretično torej leti do 3,6 Mb/s. Bo pa še letos letelo hitreje.
Odlično. Glede na to, da ko sem bil še v Lj, sem imel 500mb paket dovolj za celomesečno (ok, samo med tednom) srfanje po netu in pošto, bo zdaj ta novica pomenila, da kjerkoli bom potegnil laptopa iz torbe, bom priklopil še telefon in bom vedno na netu
cheer.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Ne, prvo bi preverili kaj ti pocnes v firmi in ti razjasnili da delas bolj gnilo reklamo svoji firmi. In ce bi kaj piskal bi te odkantali.

dreamer.press

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Sefan pravi:
Ni treba nastavit na Planet Giga. Če bi blo tako, bi potem moral nastavit tut string na at+cgdcont=1,"IP","internet pro " .

Ta vikend sem popravljal nastavitve modema, katere je en bucman od M@ zelo dobro pobrkljal. Deklica na 041700700 mi je zaupala, da so poenotili APN, tako da tudi za paket Giga (katerega ima uporabnik, pri katerem sem te zadeve popravljal) vpisano kar "internet", brez "pro".

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
o Mobitelu... Veš kolko ljudi ma Itak paket ??? Da se to vse hkrati obesi gor... Če jim bo sistem to zdržal ala jim vera...

Ah joj, pa saj niso Tušmobil. Izkušnje imajo, tehniko imajo, support tudi. Ne vem zakaj si tako črnogled. In niti ne vem, zakaj zastonj prenos podatkov nujno prinese tudi polno uporabo...
Še vedno vsaj pol ITAK uporabnikov ne bo šlo dlje od Planeta. Naslednjih 45% bo dejansko porabilo kaj od teh brezplačnih 1024 MB, ostalih 5% pa MORDA več kot 500 MB mesečno.

Ne podcenjuj ljudi... Te lahko grdo zavede... Tako kot je Vego obnašanje na našem trgu...

Zastonj 1 GB je itak samo do konca leta. Do takrat 50% ljudi sploh vedelo ne bo za to...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vedeli bodo tisti, ki dejansko rabijo mobilni internet. Ko te nekaj zanima in če hkrati nekomu plačuješ mesečne račune, boš zagotovo izvedel za to novost. Nikjer tudi ne piše, da akcija ne bo podaljšana v 2008... Nikjer tudi ne piše, da se ne bo podobna ugodnost uvedla še pri katerem paketu... itd itd. Usmeritev je jasna.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Novico sem veselo posredoval kolegom... in glej ga zlomka, od več kot desetih je samo enega zanimalo od preostalih pa dlje kot do (brezplačnega) planeta tako ali tako ne gre nihče, kaj šele da bi računalnik gor priklapljali.

Toliko o bojazni za preobremenitev omrežja... še jaz to precej uporabljam, pa dvomim da bom šel dosti čez 500mb

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Si kar predsatvljam tistega enega ... glas od Homerja Simpsona: "Whoa, free p0rn"
rolleyes-1.gif

artie

Pripravnik
23. avg 2007
87
0
6
Če te nekaj zanima oziroma uporabljaš, slediš novostim in zveš za vsako ugodnost. Se mi zdi, da se take dobre novice kar hitro razširijo.
Zato pa ....ChaoRen sporoči naprej.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Hja no. Nekateri pač nimajo prenosnikov, doma imajo kabel ali ADSL, v službi tudi internet. Takšni mobilnega interneta ne rabijo. Koristen pa je lahko vsem študentom, ki si težko privoščijo fiksno povezavo v začasnem stanovanju. Če druzga ne pa zato, ker se mnogi pogosto selijo, kar predstavlja nočno moro, če želiš imeti fiksni internet. ITAK je namenjen populaciji od 15 do 30. Mislim, da je ciljna skupina uporabnikov kar prava.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Hja no. Nekateri pač nimajo prenosnikov, doma imajo kabel ali ADSL, v službi tudi internet. Takšni mobilnega interneta ne rabijo. Koristen pa je lahko vsem študentom, ki si težko privoščijo fiksno povezavo v začasnem stanovanju. Če druzga ne pa zato, ker se mnogi pogosto selijo, kar predstavlja nočno moro, če želiš imeti fiksni internet. ITAK je namenjen populaciji od 15 do 30. Mislim, da je ciljna skupina uporabnikov kar prava.

Pa daj nehaj komplicirat in filozofirat. Zadeva je navadna (sicer odlična in odločna) promocija in ni šans, da bo 1 GB v Itak paketu zastonj v nedogled. Zdaj je 3.10. Do novega leta so trije meseci. Takih študentov, kot si jih omenil ti, bo le za vzorec. Tebi se zdi vse tako črno-belo. Če bi bilo tako, bi imel Simobil že zdavnaj 40% trga.

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
KSZ sicer imam vodafone MCC (500MB mesecno)..pa me kljub temu veseli ta mobitelova akcija. Vsak mesec imam namrec cca 3€ GPRSa zaradi mailov na telefonu. Zdaj bom pa pac lahko sel na pivo...pa se bolj pogosto cekiral maile

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
ChaoRen, kaj bi sploh rad povedal? Seveda je promocijska poteza. Še Karitas in Rdeči križ jih izvajata. A operaterji pa jih ne bi smeli, ali kaj?
Realno ti povem še nekaj. Prihodek iz govora ne raste več tako kot včasih. Zato že par let velja mantra spodbujanja uporabe negovornih storitev. Cilj operaterjev je tako ali drugače pripraviti uporabnike k intenzivnejši uporabi negovornih storitev. Nihče ne bo milijonov ustvarjal iz zaračunavanja kilobajtov, ključne so druge stvari, ki so že tu in še prihajajo.
Vse te akcije bodo služile predvsem pridobivanju uporabniške baze, ki mobilni telefon smatra še za kaj več, kot orodje govora in SMS-ov.
Populacija do 30 let je glavna tarča vseh teh aktivnosti. Razlogov je precej in se mi jih ne da naštevati na tem mestu. Dogajanje na trgu ti vse skupaj potrjuje. Simobil je skoraj 100% fokusiran na populacijo do 30 let. Svoj fokus nanjo je lani občutno povečal tudi Mobitel.

Več, kot jih bo uporabljalo ta 1 GB, bolj bodo na Mobitelu zadovoljni. Pa niso dobrodelna ustanova, le lažje jim bo v prihodnosti tem istim ljudem prodati par stvari, ki so posredno ali neposredno povezane s prenosom podatkov.
Me zanima, če bi se sedaj odpovedal svojemu domačemu internetu. Verjetno nikoli...Navada je železna srajca.

Retroid

Pripravnik
22. avg 2007
60
0
6
Moje mnenje glede "interneta on the go" ostaja enako. Lastiti si prenosnik in ne imeti non stop dostopa do interneta je zame nedopustno. Če sem nekje, kjer imam dostop do wlan-a se seveda priključim gor (če je zastonj ali je cena v mejah normale). Sicer pa še v LJ pogosto nimam dostopa do neta kadar sem zunaj. Zato sem lep čas uporabljal bluetooth povezavo, dokler nisem nabavil pc kartice. Mesečno sicer ne pokurim veliko podatkov prek mobitela (cca. 100mb), ampak brez teh pa preprosto ne gre več.

Kaj hočem povedati? Ne glede na to ali bo 1 giga zastonj do konca leta ali dlje je to super. Saj folku niti ni treba kupovat novih modemov, da dostopajo do neta prek mobitela. Za moje pojme je to odlična stvar, predvsem za študentsko populacijo.

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
če mene vprašaš je to mobitelova poteza leta, predvsem za tiste, ki sledimo smernicam razvoja mobilnih tehnologij in ne pozabite, da smo na starem forumu premlevali (junij in julij) ogromno postov na temo mobilnega "flat" interneta-ja res je, dopust je prihajal in vsi smo trepetali kaj bomo brez neta počeli.

Seto

Zelenc'
28. sep 2007
27
0
1
Ta vikend se tečem hitro prestavit iz udeleženca družinskega paketa na Itak paket. Fajn bi blo, če bi akcija trajala malo dlje.

artie

Pripravnik
23. avg 2007
87
0
6
Tko kot pravi Coolppower, nikjer ne piše, da akcija ne bo podaljšana...Mobitel se je precej osredotočil na uporabnike Itak paketa, tako da so ves čas kakšne akcije in ugodnosti.
cool-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik artie pravi:
Tko kot pravi Coolppower, nikjer ne piše, da akcija ne bo podaljšana...Mobitel se je precej osredotočil na uporabnike Itak paketa, tako da so ves čas kakšne akcije in ugodnosti.
cool-1.gif

Da, vendar bodo fair akcije in ugodnosti - za VSE naročnike ITAK paketa, kar ni ravno običaj pri vseh slovenskih operaterjih.