Mobitel - Itak 1GB podatkovni paket !?

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Jaz pa ugotavljam, da Mobitelov internet pride prav tudi doma za rezervo. Mam občutek, da so ob vsakem mal večjem dežju na mojih zemeljskih linijah motnje.

Sam škoda, da je Itak samo za do 30-letnike.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Hmm, ravnokar se malo igram z hsdpa-jem in mi prikazuje 7,2 Mbit prenosa? Se to v LJ že testira ali kako?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kartica ali USB modem ti pokaže najvišjo hitrost, ki jo podpira. Od tod 7,2. Mobitel ima kar nekaj modelov kartic in USB modemov, ki podpirajo takšne hitrosti. Logika je v tem, da uporabnikom prodaš opremo, ki bo tudi čez leto ali dve povsem sodobna. Skratka, future proof pristop, ki je za povrhu precej pošten do kupcev.

7,2 Mb/s Mobitel tudi dejansko preizkuša, ni pa še na voljo uporabnikom. Kolikor vem, se dela na dveh področjih:

HSDPA s hitrostjo 7,2 Mb/s
HSUPA z megabitno hitrostjo v smeri proti omrežju

Obeh nadgradenj se lahko nadejamo relativno kmalu, morda še letos, sicer pa v prvi polovici 2008.

Retroid

Pripravnik
22. avg 2007
60
0
6
Vsi ste čisto pozabili na ipoda, ki se ga lahko poceni dobi ob nakupu telefona!
smile-1.gif
Super akcija letos, ni kaj, tudi aparata sta vredna denarja, no Nokija mogoče malo bolj. En giga je tudi več kot dovolj. Zdajle že približno dve uri klikam po novicah/blogih/forumih in sem prenesel samo 25 MB podatkov. Zelo dobrodošlo, sploh če odpade kakšno predavanje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Uporabnik Retroid pravi:
smile-1.gif
Super akcija letos, ni kaj, tudi aparata sta vredna denarja, no Nokija mogoče malo bolj. En giga je tudi več kot dovolj. Zdajle že približno dve uri klikam po novicah/blogih/forumih in sem prenesel samo 25 MB podatkov. Zelo dobrodošlo, sploh če odpade kakšno predavanje.

Pa je iPod res tako poceni?

Pri Mobitelu moras zanj doplacati okoli 60€, v prosti prdaji pa je pri nas slabih 80€, na bolhi pa se ga da dobiti ze od 60€ navzgor
smile-1.gif
...

Mbonbon

Pripravnik
2. okt 2007
129
0
16
ravno sem zasledila, da je brskanje po Planetu brezplačno! fajn ne?
67776-novi_wap2.png

Priponke

• 67776-novi_wap2.png
    67776-novi_wap2.png
    27,1 KB · Ogledi: 203

Retroid

Pripravnik
22. avg 2007
60
0
6
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Uporabnik Retroid pravi:
smile-1.gif

Pa je iPod res tako poceni?

Pri Mobitelu moras zanj doplacati okoli 60€, v prosti prdaji pa je pri nas slabih 80€, na bolhi pa se ga da dobiti ze od 60€ navzgor
smile-1.gif
...

Saj te nihče ne sili k temu, da vzameš ipod. Če že kupiš telefon in če se ti lušta ipoda je v tej akciji za četrtino cenejši, kot v prosti prodaji.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
jaz bi se še navezal na to vprašanje: ali je možno pri integralu, da ti samo prenese glave sporočil oz. da lahko določiš do koliko velika sporočila ti prenese?

Nazadnje urejeno:

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
pa še to: ali si pri Integralu non-stop povezan v z gprs/umts ali se povezava vzpostavi po potrebi? Sprobal sem en push-mail program, ki je bil vedno povezan, pa mi to predvsem zaradi "kurjenja" baterije ni ravno všeč.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
Citat:
Uporabnik SyncMaster pravi:
a kdo uporablja mobitelov integral? pri tem se plačuje samo prenos podatkov?

ja, samo prenos podatkov. Na papirju super aplikacija, škoda je le, ker ne dela dobro.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Ales pravi:
pa še to: ali si pri Integralu non-stop povezan v z gprs/umts ali se povezava vzpostavi po potrebi? Sprobal sem en push-mail program, ki je bil vedno povezan, pa mi to predvsem zaradi "kurjenja" baterije ni ravno všeč.

Kateri push mail pa ni nonstop povezan?
confused-1.gif

Ogo

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Vsi push maili so vedno povezani, podatki se pa prenašajo samo takrat ko je mail (ostali prenos je praktično zanemarljiv). Telefon mora biti povezan, da ve kdaj bo prejel mail
wink-1.gif

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik SyncMaster pravi:
a kdo uporablja mobitelov integral? pri tem se plačuje samo prenos podatkov?

ja, samo prenos podatkov. Na papirju super aplikacija, škoda je le, ker ne dela dobro.

In kaj naj ne bi delovalo dobro? sinhronizacija?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
ker ti ne vem kolikokrat downloada iste maile. lahko so tudi po en teden stari. prepozna jih kot nove. že na zaæetku je bilo tako, potem sem po pol leta spet probala in isto. zdaj pa že en čas nisem, samo nekako ne verjamem da so to poštimali.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
To ne drži. Če imaš Integral izključen recimo en teden, ti na telefon potegne vse maile tega tedna, ko Integral ni bil vključen. Seveda pa označi kot prebrane tiste maile, ki si jih že pogledal recimo na računalniku. Logično pa je, da v čakalni vrsti čakajo maili, ki še niso bili preneseni na telefon.

Večkratno nalaganje že naloženega maila je nekaj, kar slišim prvič. Prav tako normalno deluje označevanje prebranih in je čisto vseeno, kje ga odpreš - usklajeno je tako na telefonu kot PCju.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
To ne drži.

Drži! Ne govorim na pamet, sama sem ga imela 2 x po cca 1 mesec gor in non stop prižgan telefon (UIQ3). v drugo sem mislila, da so mogoče kaj popravili.
zakaj slišiš prvič, pa ne vem, še posebno če imaš dostop do vseh info in napak, ki jih sporočajo uporabniki. Isto sem povedala tako na 041700700 kot na mobitelovem centru v Cityparku, LJ. slednjič mi je bilo rečeno, da tako pač je in ne, v bližnji prihodnosti Integral ni prioriteta, tako da ni za upati, da se bo to kaj popravilo. če "pritožb" ne dajo naprej pa ni moj problem. Brez skrbi, da razumem kako naj bi deloval, saj ne gre za neko komplicirano zadevo.