Mitsubishi Colt

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
12.000 EUR?

Trenutno je v ceniku za 13.500 EUR..pa verjetno s 3 vrati...oprema pa tudi ne vem kaka je za ta denar.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Pravilno vprašanje se glasi:

Kdaj so nazadnje prodali kakšnega Renaulta po ceni iz cenika?

grin1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jaz bi na tvojem mestu pristavo še teh par 100 eur. in bi vzel novega Ceeda 1.6. Verjemi da si boš čez par tisoč km hvaležen da si posegel po en rang višjemu avtu.

Nazadnje urejeno:

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
5 vrat in kovinska barva, osnovna cena je 14.140 €, če plačaš s kešem dobiš vsaj 2.000 € popusta.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik flajr pravi:
Imam novega Clia 1.2 TCE Exception in se mi zdi definitivno vreden tistih 12.000 € ... Odlično se pelje, lep za pogledat, dokaj nizka poraba ...
Za enga Cliota dat 12k EUR se mi zdi čist preveč denarja.
Sej vem, da se bo usul plaz kritik, ampak za ta denar vzamem rajši karkoli drugega.
Za dobrega tisočaka več pa imaš že nekaj avtov nižjega srednjega razreda, ki imajo vsaj enako opreme in motorizacije, pa precej več prostora.
Od istega ranga pa rajši Jazza, Fabio, Ibizo, Yarisa...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.707
113
pri taščici
flajr: lahko zaupaš podatek o porabi. Bi blo zanimivo "spremljat" porabe TB. Če se nekateri vozijo z VAG 1.8T med 8in 10 potem bi bil tale mlinček s porabo med 6 in 7 precej konkurenčen 1.5 dci.
Če pa motor in menjalnik preneseta kak tuning za kakih 30 PS pa imaš že dirkalnik. Včasih so GTI, GSI, in podobne oznake prodajale s 120 PS danes pa "osnovni" avto s takimi konji s precej bolj normalno ceno.

Steen

Zelenc'
14. nov 2007
29
0
1
Razred več me res ne zanima... vozim se sam. Rad bi ne predrag majhen zanesljiv in okreten avto raje s tršim kot premehkim podvozjem in nekaj opreme. Jazz Sport, Colt QS in pa Corsa Cosmo. Nova Ibiza je všečna, oprema pa je predraga, staro Škodo mam zdaj nove mi niso všeč, Polo bi bil ok, tehnika je pa stara in oprema predraga,... Kie hvalijo ampak je prevelka - ne rabim. Več kot 100 KM ne rabim, avto bom imel dokler bo delal oz. najmanj 5-6 let. Pol se bom pa spet oglasil...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.707
113
pri taščici
Svetujem Jazza, samo odloči se ali "starega" s nekaj opreme in po znani ceni ali boš čakal do novega leta na novega po neznani ceni in z neznano opremo.
Colt sem samo "čez" šipo gledal in mi je tako "prazen" da....
čez pet let ko boš prodajal starega boš od naštetih dobil največ zanjega. Preveri cene 5 let starih avtov. Pa honde tudi ne slovijo po kvarljivosti niti požrešnosti
5 let stara za 8kE Drago!!!!!!!
Corse dobiš za 5-6

Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Pol ti ostaneta na izbiro samo še Jazz in Colt.
smile-1.gif

Testne vožnje, potem se pa odloči.

Steen

Zelenc'
14. nov 2007
29
0
1
Ja japončka sta najbl v igri. Se morm prjavt na testne vožnje... Drgač ne bom uspel počakat do novga Jazza, ker je felicia sam strošek... sm mel v dveh tednih 3 servise: najperj je šu štarter - 45 eur, pol alternator 100 eur in me je skor še enkrat na cesti pustla sam sm predvidu, da ni štroma in se po vročini pelu 50km brez ventilacije, radia in luči, da sm sploh prbremzu do doma... - šu je še en kabl za 25 eur...
En mesec sm si dal rok in avto more bit zamenjan lahko malo rabljen če bo kje kšn.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
oblikovno mi jenovi colt svetoven!!!

čakam da še uzrem novo jazz v živo...kaka bo.

mene edino muči +pri mitsubishiju da je bolj unikaten..torej kako je s servisi?...če ti crkne..kam ga pelješ..na drug konec slovenije ker noben popoldanec noče odpreti havbe...koliko boš dal za del, če gre kaj rakom žvižgat.

saj honda tudi ni Renault ali VW, ki ga šravfa vsaj eden vvsaki vasi...pa vseeno je precej bolj prisoten...in si laže pomagaš če je potreba.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Včasih so GTI, GSI, in podobne oznake prodajale s 120 PS danes pa "osnovni" avto s takimi konji s precej bolj normalno ceno.

Še dobro da je razlika med osnovnim modelom in "GTI" modelom nekega avta samo v motorju.
rolleyes-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zakaj pa Mazda 2 ni interesantna, saj jo dobiš celo pod 12k? Res pa da nima esp, ampak nevem kdo ga potrebuje pri takšni kantici.

Steen

Zelenc'
14. nov 2007
29
0
1
Sm gledal tud Mazdo 2, pa bi bla z mal več opreme čez 12k - pa je že mal preveč... Razen če bi rabljeno vzel Mazda 2

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
To je še stara kantica. V tem primeru pa res raje stari Jazz.

Fabio bi dobil tanovo 1.6 sport minimalo rabljeno za 12k, pa je dosti bolj kulturen avto (predvsem v notranjosti), kot ti tamali japončki. Ampak če ti ni všeč ti pač ni všeč.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Ja, ne vem zakaj mi kolega (ki je mehanik) pravi, da največ popravlja golfe in audije... Pa bolj malo japanezerjev nasplošno. Isto gospod iz avto vleke, ki me je šlepal ko me je clio pustil na cesti... Pa lastniki sami.. Ne vem zakaj stokajo, če vse dela kot urca.
Sicer pa.. izjeme so pa itak povsod
smile-1.gif

Čisto logično, VW/Audi vozil je na naših cestah veliko več kot japonskih vozil.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Ja, ne vem zakaj mi kolega (ki je mehanik) pravi, da največ popravlja golfe in audije... Pa bolj malo japanezerjev nasplošno. Isto gospod iz avto vleke, ki me je šlepal ko me je clio pustil na cesti... Pa lastniki sami.. Ne vem zakaj stokajo, če vse dela kot urca.
Sicer pa.. izjeme so pa itak povsod
smile-1.gif

Čisto logično, VW/Audi vozil je na naših cestah veliko več kot japonskih vozil.

Ja, jih pa ni več v merilu 50:1...