Mitsubishi Colt

Steen

Zelenc'
14. nov 2007
29
0
1
Namen imam kupit majhen poceni avto za 100km na dan
Najbolj mi je všeč Colt druga opcija pa jeC2...
Ima kdo kakšne izkušnje s Colti 1.3, 1.5 ali pa 1.5 DI-D? Kako je s 6 stopenjskim avtomatiziranim menjalnikom? Prilagodljivi prodajalci posoja testnega za 1 dan...
Hvala za odgovore in lep dan

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Jaz bi Colta, ajd zici so bolj tak- tak, ampak ni švoh avtek. C2 že od znotraj ne izgleda tak dobro sestavljen skupaj.

Ampak za 100 km/ dan.... jaz osebno nobenega od teh, po par mesecih boš polomljen. Udobje v teh malih kištah je bolj ali manj podn.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
C2 je pač še en citroen, ki ni nek biser kvalitete. Mitsubishi je velikooooo boljši v primerjavi s C2 (predvsem mehanski deli), vendar so mitsubishijevi deli svinjsko dragi.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Steen

Zelenc'
14. nov 2007
29
0
1
Ne iščem udobja, če pa primerjam Coltka s staro Felicio, ki pušča is spušča dušo je pa zamenjava več kot odlična. 99% sem v avtu sam, udobje je zame že klima javascript:void(0), kaj šele abs in ostale pritekline...
Kaj pa kej cene servisov....

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Pojdi si ogledat še kakšno Toyoto Yaris. Če imaš kakega jurja več pod palcem morda še Hondo Jazz, vendar je slednja že star model, nov pa bi moral priti v sledečem letu dni.
Drugače pa bi se jaz v tem rangu šel slinit nad kako Mazdo 2. Za manj kot 11 jurjev jo dobiš s klimo.
wink-1.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
samo info... še sam ne morem verjet da to pišem... sprobal sem novega cliota 1.2 TCE (100 konjski turbo)Exception... neki tazga... delno usnje, avt. klima, ABS, 6 x airbag, normalna notranjost , solidna izdelava, sprejmljiva poraba (meni je kuril 8l popolnom mestne vožnje ob 16:00 čez LJ, z klimo na full), usnjen volan... ma hud paket... 12k€....dizel pa skoraj 2k dražje... brez besed... gledal še c2. ki je fuj, amapk res fuj (da se vid da je pocen avto)... mazda 2 je grozna not... plastika, plastika, plastika.... nova ibiza mi zuni ni všeč (razen če ima 17 col gor), staro dobiš za 10800€ z kar nekja opreme (avt. klima, tempomat, el šipe, alu, športni sedeži)... colta sem gledal ampak vsakič ko ga gledam mislim na CZT-ja... je pa v salonu v LJ lep 5 vraten kao dinamic... zanimiva gajbica... fiat grande... zanimivo, amapk vse rahitično in samo slaba 2 jurja cenje kot bravo... top izbira sedaj 14500€ bravo 120 konjev, emotion (sportni MF volan, vse na elektriko, mp3 avtoradio, mah... velik opreme)

še moj del...

smile-1.gif

Steen

Zelenc'
14. nov 2007
29
0
1
Omejen se na max 12k EUR za nov ali malo rabljen vozek... Mazda 2 in Corsa sta še lepši samo tudi dražji... mel bi vsaj 4 airbage, klimo pa če je radijo not mp3 (al pa raj nč) in če je možno za ta denar esp... Yaris mi ne glede na zanesljivost ni všeč in pač odpade. Opel pa se je v končni izdelavi tudi izboljšal, ali pa so zadeve lepo skrili....
Skratka kaj bi bil v tem razredu best buy?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Mazda 2 z omenjeno opremo, seveda brez ESP, je manj kot 12 k EUR. ESP je dokaj redka reč v tem rangu vozil. Praviloma je na voljo za doplačilo, pa še to praviloma le kot dodatek boljšim opremam. Mazda 2 te z ESP stane rahlo nad 13 k EUR.
Izbiraš pa pametno, raje ESP, kot alu felge in še kakšna podobna neumnost.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
grande punto 1.3mjtd z omenjeno opremo
Mnjah. Sedel včeraj v njem in žal je kvaliteta izdelave res porazna. Vse se vidi nekaj limano, nenatančno odrezano. Pravo razočaranja v primerjavi z ostalimi ''malčki''. V glavnem, jaz ga ne bi vzel.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Steen pravi:
Prav toyota ima najkvalitetnejša vozila.
wink-1.gif

Smeh. Pa Renault in VW se najbolj kvarita, kajne? Samo danes smo popravljali 5 japoncev, 3 od teh so bile Toyote. Pa ne rečem sedaj da je najmanj kvalitetna Toyota. Kvari se vse, period. REDNO vzdrževanje in PRAVILNA / ZMERNA vožnja in je pri vseh znamkah povprečno OK, kar se pokvarljivosti tiče.

Steen

Zelenc'
14. nov 2007
29
0
1
Res je toyota je zelo kvalitetna ampak se nebi sprijaznil z rasporeditvijo števca... ni zame... prav tako se bom odpovedal novemu puntu in cliu mi nista všeč. Če že rabim avto naj bo vsaj en tolk meni všečn ker tud če se oziram po najnižjem razredu nič ni poceni.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Steen pravi:
Prav toyota ima najkvalitetnejša vozila.
wink-1.gif

Smeh. Pa Renault in VW se najbolj kvarita, kajne? Samo danes smo popravljali 5 japoncev, 3 od teh so bile Toyote. Pa ne rečem sedaj da je najmanj kvalitetna Toyota. Kvari se vse, period. REDNO vzdrževanje in PRAVILNA / ZMERNA vožnja in je pri vseh znamkah povprečno OK, kar se pokvarljivosti tiče.

Ja, ne vem zakaj mi kolega (ki je mehanik) pravi, da največ popravlja golfe in audije... Pa bolj malo japanezerjev nasplošno. Isto gospod iz avto vleke, ki me je šlepal ko me je clio pustil na cesti... Pa lastniki sami.. Ne vem zakaj stokajo, če vse dela kot urca.
Sicer pa.. izjeme so pa itak povsod
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Toyoto Yaris (tako 1,0 mašina, kot 1,4 diesel) imamo kot služben avto in sem se res veliko prevozil s tem avtomobilom. tudi mene je najprej full motila pozicija števca, ampak - dejansko, ko se je navadiš, ugotoviš, da je veliko boljša, vsaj meni.

udobna je precej, glede na majhnost, smo se vozili cel dan, pa sem iz avta stopil popolnoma normalno, ko sem se še vsaj pol ure pretegoval po vožnji s saxojem in pando.

poraba obakrat zelo ugodna, plus, da glede na majhno mašino, kar solidno gresta, sploh dizelica. ne vem, jaz bi še enkrat premislil glede Yariske ... aja, pa Toyota je kot vsak japonc - trpežen mazohističen tank - bolj k ga matraš, lepše prede.
grin1.gif

za moje pojme, z japoncem ne morš veliko faliti. res, da so znotraj malce grši, se pa odkupijo z robustnostjo in trpežnostjo.
wink-1.gif
:

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Imam novega Clia 1.2 TCE Exception in se mi zdi definitivno vreden tistih 12.000 € ... Odlično se pelje, lep za pogledat, dokaj nizka poraba ...