Minimalna poraba pri avtih

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Kot je že en prej rekel - ni šans da s tempomatom porabiš manj kot brez.
Pri mojem kaže BC s spuščenim gasom 2l/100...
Italian precision
bonk.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Gre prek 200 včasih,...

pridobiva že pridobiva, ampak v leru bi šel še hitreje in še dlje.

ni res... pozabljaš na upor zraka ki se s hitrostjo viša s kvadratom (pa še polovic če se prav spomnim? naj me nekdo popravi)

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
ja... točno ta pomemben upor na katerega si pozabil ja... in igra pomembno vlogo
evil.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
nebo šlo dalje.... bo pa poraba vseeno manjša kjub temu da boš tistih 500m razlike moral vozit z gasom

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
ne govorimo kak se dalje pride ampak na kak način se najmanj porabi goriva
smile-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
glej

imaš 15km klanec in potem ravnino
en avto v leru spustiš po klancu navzdol. zaradi zračnega upora se njegova hitrost ustavi pri 160kmh in celi čas še lepo papca gorivo (ki je potrebno za "štantgas")

drugi avto pa spustiš v peti prestavi. Ta pa doseže hitrost 130kmh in celo pot navzdol ne porabi čisto nič...
Zdaj pa oba prideta na ravnino. Prvi prevozi s pridobljeno hitrostjo še 2km, drugi pa 1.5, 500m pa mora dogurati še na lasten pogon.

kdo v skupnem porabi več goriva?

17km lera? ali 500m lastnega rahlega poganjanja (ki je tudi lahko štantgas (v peti prestavi lih tak gre))

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
s tem da so cifre vse fejst od oka napisane.....da me nebi kdo zdaj za detajle lovil

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
aha še to... s tem da te v prvem primeru čapnejo še na radar in dobiš domov položnico v vrednosti enega polnega tanka goriva
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113

Odvisno od elektronike, se pri spuščenem plinu dovod goriva prekine pri 1100-1500 rpm. Se pravi, tvoja predpostavka, da imamo 1000km dolg klanec, na dnu klanca pa 90° ovinek... Pelješ se po klancu dol s hitrostjo 100km/h, se pravio 10 ur pri porabi 0,6l/h je poraba 6l bencina. Pri drugi varianti pa nič oziroma ena malenkst na začetku in en plunek na kocu... Vloženo, vloženo...
kumarice.JPG

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik hondas pravi:
Živjo

Tisti, ki imate računalnik v avtu za merjenje porabe. Pri kateri hitrosti vam najmanj porabi gorivo.
Pri 50km/h, 90km/h in AC recimo 130km/h.
Kaj mislite pri katerih obratih ima Accent minimalno porabo.
Moj pravi, da pri 50 km/h.
Sicer se to 100% razlikuje od avta do avta. Moj je 1.6 literski bencinar.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
glej

en avto v leru spustiš po klancu navzdol. zaradi zračnega upora se njegova hitrost ustavi pri 160kmh in celi čas še lepo papca gorivo (ki je potrebno za "štantgas")

samo pri 160 jaz dlej pridem kot pa ti pri 110 v istem času,....

Kakorkoli.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Torej 1000km klanec, v keslu maš pol deci bencina, boš prišel do konca brez uporabe lera ali sklopke, torej samo v prestavi?

Težka bo prijatelj.

Vloženo vloženo.

crashednburnt: Smo v strokovnem podforumu, zato prosim da se podobnih zadev izogibaš, ker bo v nasprotnem sledil BAN.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
glej

Kakorkoli.

odvisno kaj ti je prioriteta: najnižja poraba? najkrajši čas?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Torej 1000km klanec, v keslu maš pol deci bencina, boš prišel do konca brez uporabe lera ali sklopke, torej samo v prestavi?

Težka bo prijatelj.

Vloženo vloženo.

crashednburnt: Smo v strokovnem podforumu, zato prosim da se podobnih zadev izogibaš, ker bo v nasprotnem sledil BAN.

v leru ti bo po 10km zmanjkalo goriva in motor bo ugasnil... posledično zgubiš servo volan, servo zavore, abs, klimo, itd itd seveda se v 90°ovinku potem ubiješ ker tega ne pričakuješ
grin1.gif

če pa ga pustiš v brzini pa ohraniš vse to + deci goriva
wink-1.gif
+ preživiš

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
glej

Kakorkoli.

Gre se zato, da tebi bo vozilo se ustavilo, meni pa ne.

Torej če nekaj gre 160 in mu vzameš pogonsko energijo bo priletelo dlje kot pa nekaj pri 110 z ovzememo te energije.
Govorim o enakih pogojih pogojih.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
glej

Kakorkoli.

Gre se zato, da tebi bo vozilo se ustavilo, meni pa ne.

Torej če nekaj gre 160 in mu vzameš pogonsko energijo bo priletelo dlje kot pa nekaj pri 110 z ovzememo te energije.
Govorim o enakih pogojih pogojih.
eh ne kapiraš.... seveda da bo prilezlo dalje.... in kaj je point tega? nič.
če pa postaviš tezo: v kaken načinu bo PORABIL majn goriva (in ne prevozil daljšo razdaljo) pa smo tam

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Težka bo prijatelj.

Vloženo vloženo.

v leru ti bo po 10km zmanjkalo goriva in motor bo ugasnil... posledično zgubiš servo volan, servo zavore, abs, klimo, itd itd seveda se v 90°ovinku potem ubiješ ker tega ne pričakuješ
grin1.gif

če pa ga pustiš v brzini pa ohraniš vse to + deci goriva
wink-1.gif
+ preživiš

O 90 ovinku nismo govorili, a ga zvozim z počasnim zategovanjem ročne, če že tako daleč.

Sicer pa kdo je govoril o servo, mogoče pa vozimo jugeca, bremze še vedno delajo, volan še vedno obrača kolesa,
ključ je še vedno v ključavnici "obrnjen" tako da se volan ne zaskoči, in malkom se pelje dalje,... Ti pa?
cool-1.gif

Vidim da te morn na neki kebap povabit, da to preštudirama
grin1.gif