Minimalna plača-kaj to je ?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
če bi imel priliko bi takoj bil med njimi. če se država trudi na vse pretege meni vzet maksimalno koliko se le da, se bom tudi sam potrudil da jo nategnem po svojih najboljših močeh. pravljice o opehajenju države in davkoplačevalcev pa lahko pripoveduješ otrokom za lahko noč

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Saeed pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
pA LJUDJE BOŽJI to je 3€ BRUTO NA uro !!!!!!!!!!!!!! in če samo NETO upoštevamo z vsemi dodatki, nedelje, nadure itd...dobiš

NETO VEN 590 za 176 ur dela? 3,35 na uro....TO JE KATASTROFA

no sej jaz dobim isto tok, res da ne delam NEDELJE , NOČNEGA DELA....

Stari moj & ostali : KATASTROFA je v SLO.
edno preračunam po svoje

Žal je temu res tako in takih primerov je veliko več, kot nam trenutno prikazuje politika
uf-1.gif
Zato se pa jst vedno derem da rintam za minimalca in to za 380€ , ne pa za uradnega , ker si vedno odračunam še razliko ,ki mi jo ,,ukradejo,, od dodatkov ,da sploh najprej pridem na minimalno, -kar bi tak in tak dobil , če nebi blo pogojev dela in delovne dobe.
Večino drugih je pa na žalost sram in povejo zraven še malico in prevoz , ko jih vprašujejo za dohodek.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
all: verjemite da marsikateri delodajalec poleg minimalca niti prevoznih stroškov in malice ne pokrije tako kot bi moral, kaj šele da bi kaj "prikril" za državo.
če imaš minimalca in ko padeš v bolniško adijo "minimalc",?
Poleg tega ti še bolniška pobere 15% predlog je bil koliko že (30%).
Poleg tega če si več let na bolniški ( o razlogih ne bi ) imaš praktično vsako leto enako, ali celo manjšo bolniško.
Se pravi če bi šel recimo leta 2002 v bolniško s takratnim minimalcem ki je bil ? (predvidevam da okoli 350 netto) bi imel danes mogoče 300 evrov bolniške, po vsej verjetnosti pa manj.
Še ena sindikalni uspeh!!!! Bravo delavske pravice, bravo služba za nedoločen čas....

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
G7, Trzin?

Meni nikoli ni bilo jasno, kako podjetja kot je to sploh preživijo. Blizu 1000 zaposlenih in le 20 MIO € prihodkov. Že na oko je jasno, da so plače v takem podjetju lahko le okoli minimalne plače in, da si veliko več ne morejo privoščiti. Lani konec leta so imeli npr. kar za 6,6MIO odprtih terjatev do kupcev (naročnikov), kar je predstavljalo več kot 30% prometa. NO GO. Sintal naprimer je imel lani cca. 10% manj zaposlenih in kar 50% višji promet! Pa je imel Sintal celo nižjo povprečno plačo (par € a vseeno).

To je primer podjetja, ki bo moralo dvigniti cene storitev ali pa bo propadlo (vemo, kakšen zakon je napovedan).

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
. Že na oko je jasno, da so plače v takem podjetju lahko le okoli minimalne plače in, da si veliko več ne morejo privoščit
In zato je kakovost storitev temu primerna , ker danes je redkokdo tako butast ,da bi za minimalca resno jemal svoje delo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ne delam nič na črno.....verjemi mi, poznam pa ogromno ljudi, ki inštalira piratske windowse in programe, ter mastno služi.
hysterical-1.gif

Instaliranje windowsov na črno in mastno služenje ne gre skupaj.
tongue-1.gif

dejchi

Pripravnik
29. dec 2008
77
0
6
www.tvojfitnesizziv.net
Trzin ja
smile-1.gif

Lih gledam na bizi.si za G7 "Čisti prihodki od prodaje 19.546.602 EUR
Čisti dobiček ali izguba obračunskega obdobja -2.864.288 EUR"

V minusu so verjetno poslovali zaradi posodobitve celotnega voznega parka
confused-1.gif

dejchi

Pripravnik
29. dec 2008
77
0
6
www.tvojfitnesizziv.net
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
. Že na oko je jasno, da so plače v takem podjetju lahko le okoli minimalne plače in, da si veliko več ne morejo privoščit
In zato je kakovost storitev temu primerna , ker danes je redkokdo tako butast ,da bi za minimalca resno jemal svoje delo.

Točno tako. In pol se dogajajo "ropi" med prevozom gotovine
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
G7, Trzin?

Meni nikoli ni bilo jasno, kako podjetja kot je to sploh preživijo. Blizu 1000 zaposlenih in le 20 MIO € prihodkov. Že na oko je jasno, da so plače v takem podjetju lahko le okoli minimalne plače in, da si veliko več ne morejo privoščiti. Lani konec leta so imeli npr. kar za 6,6MIO odprtih terjatev do kupcev (naročnikov), kar je predstavljalo več kot 30% prometa. NO GO. Sintal naprimer je imel lani cca. 10% manj zaposlenih in kar 50% višji promet! Pa je imel Sintal celo nižjo povprečno plačo (par € a vseeno).

To je primer podjetja, ki bo moralo dvigniti cene storitev ali pa bo propadlo (vemo, kakšen zakon je napovedan).

dvignit cene..ja pa jade. mal širše glej

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Minimalc je minimalc.

Edino če maš enoosebno d.o.o. potem ne moreš biti zaspolen pri sebi in se šteje kot s.p. (samozaposlen, ki ne prejema plače). Kdaj bodo to kozlarijo spremenili, ne vem.

Če hočeš biti zaposlen kot direktor v svoji firmi, je rešitev še en družbenik (magari z minimalnim vložkom). Če pa je direktor nekdo od zunaj, ni problema.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Minimalna placa direktorja je trenutno (misim da) 782 EUR bruto. S tem da je odgovoren za marsikaj kar se tice zakonov, predpisov, itd... ne pise zamanj povsod:
- za kaznijo najmanj x.xxx EUR se kaznuje pravna oseba, ter minimalno y.yyy odgovorna oseba (=direktor)

Blazko, velike razlike ni. Zavarovan si na drugi postavki, kar ti je pa vseen. Govorim za vecosebni doo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
narobe..piše tole
družbeniki zasebnih družb in zavodov v RS, ki so poslovodne osebe in niso zavarovane na drugi podlagi

direkto ali pomočnik direktorja pa je poslovodna oseba, ni pa nujno družbenik..

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Se opravičujem glede na napisano, je pa verjetno avtor spraševal za primer kot sem ga navedel.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Avtor se še ni izjasnil kaj pravzaprav želi.

Bo še enkrat prebral moj post in pojasnil situacijo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
avtor verjame, da delodajalec krši pravila igre in mu nakazuje manj kot minimalca. ko dobi potrditev na forumu gre še do odvetnika in toži.
a je tako dejči?