Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Na žalost je tako. Evo, poglej kar pri sindikatu !
Če delaš kot nor ali pa zabušavaš, če si 20 let v službi, ali pa včeraj prišel, dobiti moraš najmanj 597 EUR...
Torej se tudi nadure štejejo v minimalno plačo
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Če delaš kot nor ali pa zabušavaš, če si 20 let v službi, ali pa včeraj prišel, dobiti moraš najmanj 597 EUR...
Spet so ti mešali hruške in jabolkaCitat:
Uporabnik dejchi pravi:
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Torej se tudi nadure štejejo v minimalno plačo
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Minimalna plača je bruto plača, ki jo moraš dobiti za polni delovni čas 40 ur tedensko za mesec dni (597,xy EUR).
Na tej plačilni je bruto plača za redne delovne ure v mesecu (184) večja od minimalne.
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Bruto minimalna plača v Republiki Sloveniji je trenutno 597,43€ (mislim, da je to prava cifra). To pomeni, da je plača, iz plačilne liste, katero je prilepil dejchi brez vseh dodatkov (t.j. redno delo + prazniki) približno enaka minimalni plači v RS, z dodatki pa je ustrezno višja.
@hanzi... normalen delavnik je odvisen od meseca do meseca. Kateri mesec koliko lahko npr. preveriš tukaj.
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
vsaka ti čast da delaš za to miloščino. jaz ne bi. sociala + fušanje pa mam duplo od tega zneska za pol manj dela. v kaki državi živimo
Citat:
Uporabnik capl pravi:
samo po temle izračunu bi neto brez dodatkov moral imet več ....a mogoče cifro bruto brez dodatkov samo za kamuflažo napišejo? -čist nič mi ne štima ,....????
http://www.adecco.si/zaposlitev/izracun_place.html
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
pA LJUDJE BOŽJI to je 3€ BRUTO NA uro !!!!!!!!!!!!!! in če samo NETO upoštevamo z vsemi dodatki, nedelje, nadure itd...dobiš
NETO VEN 590 za 176 ur dela? 3,35 na uro....TO JE KATASTROFA
no sej jaz dobim isto tok, res da ne delam NEDELJE , NOČNEGA DELA....
Stari moj & ostali : KATASTROFA je v SLO.
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Nadure se NE ŠTEJEJO pod "minimalno plačo" !!!!
Torej je minimalna plača izplačana plača in je sestavljena iz
osnovne plače
dodatkov NOČNO DELO / NEDELJE
delovne uspešnosti STIMULACIJA
ima pa ČLOVEK katastrofalno plačo......570 bruto za 176 UR?
pA LJUDJE BOŽJI to je 3€ BRUTO NA uro !!!!!!!!!!!!!! in če samo NETO upoštevamo z vsemi dodatki, nedelje, nadure itd...dobiš
NETO VEN 590 za 176 ur dela? 3,35 na uro....TO JE KATASTROFA
no sej jaz dobim isto tok, res da ne delam NEDELJE , NOČNEGA DELA....
Stari moj & ostali : KATASTROFA je v SLO.